Já mám problém s přesměrováním portů
mám tohle pravidlo
2 ;;; HTTP
chain=dstnat dst-address=veřejná IP protocol=tcp dst-port=80 action=netmap
to-addresses=192.168.0.50 to-ports=80
funguje to pro lidi z "venku" ale v případě, že v lokální síti zadám do prohlížeče veřejnou IP, tak to nefunguje.
Kde může být problém?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Přesměrování portů
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
nevim jestli dělá netmap úplně to samé jak dst-nat ale zkuste toto:
...a pokud nebude fungovat tak toto:
Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=srcnat dst-address=<veřejná IP> protocol=tcp dst-port=80 action=masquerade
...a pokud nebude fungovat tak toto:
/ip firewall nat add chain=srcnat dst-address=<veřejná IP> protocol=tcp dst-port=80 action=src-nat to-addresses=<IP Routeru>
0 x
Grunt_Mich_An píše:nevim jestli dělá netmap úplně to samé jak dst-nat ale zkuste toto:Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=srcnat dst-address=<veřejná IP> protocol=tcp dst-port=80 action=masquerade
...a pokud nebude fungovat tak toto:Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=srcnat dst-address=<veřejná IP> protocol=tcp dst-port=80 action=src-nat to-addresses=<IP Routeru>
vdaka za rady pane,pomohlo to aj mne.hlavne sa mi paci to,ze ak mozete,pomozete a nevypisujete tak ako ini,ze to tu uz bolo stokrat preberane a treba hladat a podobne somariny.
este raz vdaka.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
gorila píše:vdaka za rady pane...
Klidně i tykejte...od pána mám ještě docela daleko.
gorila píše:,pomohlo to aj mne.hlavne sa mi paci to,ze ak mozete,pomozete a nevypisujete tak ako ini,ze to tu uz bolo stokrat preberane a treba hladat a podobne somariny.
este raz vdaka.
Popravdě řečeno jsem prvně čekal kdo vybuchne první...ale jelikož to už přešlo do fáze ignorace ,tak jsem na to chtěl upozornit také ,protože na se na fóru donekonečna řeší ty samé otázky.Nakonec jsem se na to vykašlal ,protože to stejně nemá cenu.Na druhou stranu sám vím co je to hledat v rozlehlejším fóru (i když v tomto případě by tlačítko Hledat nebylo od věci)a byl jsem již několikrát podobně odbyt.Na Ábíčku to vyřešili bravurně sekcí FAQ.
0 x
Grunt_Mich_An píše:gorila píše:vdaka za rady pane...
Klidně i tykejte...od pána mám ještě docela daleko.gorila píše:,pomohlo to aj mne.hlavne sa mi paci to,ze ak mozete,pomozete a nevypisujete tak ako ini,ze to tu uz bolo stokrat preberane a treba hladat a podobne somariny.
este raz vdaka.
Popravdě řečeno jsem prvně čekal kdo vybuchne první...ale jelikož to už přešlo do fáze ignorace ,tak jsem na to chtěl upozornit také ,protože na se na fóru donekonečna řeší ty samé otázky.Nakonec jsem se na to vykašlal ,protože to stejně nemá cenu.Na druhou stranu sám vím co je to hledat v rozlehlejším fóru (i když v tomto případě by tlačítko Hledat nebylo od věci)a byl jsem již několikrát podobně odbyt.Na Ábíčku to vyřešili bravurně sekcí FAQ.
Je fakt, že už jsme tu spostu témat řešili a daloby se hledat... ale konkrétně me se tady foru povedlo najít tak 10% z požadovaných věcí...
FAQ neni špatný nápad... idkyby jsme se měli o ty řešení podělit a každý by vypracoval nějakou otázku...

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
roman.smoker píše:Nefunguje
To se omlouvám...
Pokud chcete rychlé řešení ,tak pouze action=netmap předělejte na action=dst-nat a ponechte pravidla ,které jsem zmínil výše.
Pravdila výše zmíněná vám funovat s netmapem ani nebudou...je to způsobeno tí že netmap sám o sobě funguje nějak divně co se týká přesměrování na LAN(tedy alespoň u mňe)...klidně si to ověřte nějakým snifferem.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Grunt_Mich_An píše:roman.smoker píše:Nefunguje
To se omlouvám...
Pokud chcete rychlé řešení ,tak pouze action=netmap předělejte na action=dst-nat a ponechte pravidla ,které jsem zmínil výše.
Pravdila výše zmíněná vám funovat s netmapem ani nebudou...je to způsobeno tí že netmap sám o sobě funguje nějak divně co se týká přesměrování na LAN(tedy alespoň u mňe)...klidně si to ověřte nějakým snifferem.
Za 1. nemusíš mi vykat...
za 2. já už zkusil snad všechno a nic mi nejde, už fakt nevím co s tím.
0 x
S přátelským pozdravem
Roman Kouřil
SAS Networks
Roman Kouřil
SAS Networks
-
- Kontaktovat uživatele:
Problém bude nejspíše někde v pravidlech nad samotným přesměrováním či něčím podobným(že by problém s routingem?)...doporučuju si odsniffovat(řekne víc)
jinak obecně se přesměrování z Veřejné IP ,tak aby fungovalo i z LAN používá takto:
takto mě to funguje
jinak obecně se přesměrování z Veřejné IP ,tak aby fungovalo i z LAN používá takto:
/ip firewall nat add chain=dstnat in-interface=Public dst-address=<Veřejná IP> protocol=tcp dst-port=<port> action=dst-nat to-addresses=<IP Serveru> to-ports=0-65535
/ip firewall nat add chain=dstnat in-interface=LAN dst-address=<Veřejná IP> protocol=tcp dst-port=<port> action=dst-nat to-addresses=<IP Serveru> to-ports=0-65535
/ip firewall nat add chain=srcnat out-interface=LAN dst-address=<IP Serveru> protocol=tcp dst-port=<port> action=src-nat to-addresses=<IP LAN Rozhraní> to-ports=0-65535
takto mě to funguje
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Grunt_Mich_An píše:Problém bude nejspíše někde v pravidlech nad samotným přesměrováním či něčím podobným(že by problém s routingem?)...doporučuju si odsniffovat(řekne víc)
jinak obecně se přesměrování z Veřejné IP ,tak aby fungovalo i z LAN používá takto:Kód: Vybrat vše
/ip firewall nat add chain=dstnat in-interface=Public dst-address=<Veřejná IP> protocol=tcp dst-port=<port> action=dst-nat to-addresses=<IP Serveru> to-ports=0-65535
/ip firewall nat add chain=dstnat in-interface=LAN dst-address=<Veřejná IP> protocol=tcp dst-port=<port> action=dst-nat to-addresses=<IP Serveru> to-ports=0-65535
/ip firewall nat add chain=srcnat out-interface=LAN dst-address=<IP Serveru> protocol=tcp dst-port=<port> action=src-nat to-addresses=<IP LAN Rozhraní> to-ports=0-65535
takto mě to funguje
Tak takhle mi to nejde ani zvenku ani zevnitř

0 x
S přátelským pozdravem
Roman Kouřil
SAS Networks
Roman Kouřil
SAS Networks
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Jan Holub píše:Tak takhle mi to nejde ani zvenku ani zevnitř
Potom doporučuju debuging...
Jan Holub píše:Tak jak je to tam by to mělo fungovat. Jen teda ještě asi dát u těch dst-nat to-ports=80 aby to neposílal, kam se mu zlíbí
Pokud bude dst-port v rozsahu to-ports ,tak to nebude přesměrovávat náhodně ,ale dst-port ponechá.A vzhledem k tomu ,že defaultně je to-ports=0-65535 ,tak jej u srcnat ani dstnat není třeba vyplňovat...mě to funguje.
Ale teda samozřejmě je dobré ho takto vyplňovat pro upřesnění a prevence(já to mám tak chytře vyplněno z toho důvodu že jsem se políčka to-ports nedotkl(zůstal default) a jen to zkopíroval).
0 x
-