❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NanoBrige M5 - reálná propustnost zkušenosti

Problematika Ubiquiti hardware.
promos

NanoBrige M5 - reálná propustnost zkušenosti

Příspěvekod promos » 12 years ago

Kolegové,
rád bych se zeptal na vaše zkušenosti s NanoBrige M5. Chtěl jsem tomuto hardware dát šanci, ale výsledky jsou oproti mikrotiku víc než zklamání. Realná propustnost spoje 15/15 Mbit na stole a 5/5 Mbit v terénu. Chápu, že to potřebuje ke své dobré funkci čistý kanál, protože je to dvoupolarizační, ale ať ladím kam ladím jede to pořád stejně

1) Jaké máte vy zkušenosti s tímto zařízením v zarušeném prostředí? Je tam nějaká specialita v nastavení? Mám na střeše proti sobě NanoBrige M5 a asi půjdou dolu, protože to nedá výkon ani čistého A....?

2) Ovlivňuje vám to mikrotik na stejném sloupu? Po vypnutí NanoBrige M5 se ccq vrátí na mikroticích k původním hodnotám.

3) Při zatížení má spoj časy 150 až 200 ms je to normální? Změna kanálu nepomáhá...

Děkuji za vaše názory
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 12 years ago

Zkušenosti: v reálu před to tahám 50/20M a no problém.

Někde tam máš chybu, jaké jsou signály? Verze fw?

Pár větami:
1. Nejnovější fw, reset do defaultu.
2. wireles: zapnout WDS na obou stranách, zabezpečení WPA2-AES, šířka raději 20Mhz, signály max -50.
3. network a zbytek dle potřeby.
4. enjoy
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

2xNB proti sobě mi dají v mírně zarušeném prostředí na 2km v poho 60/10mbit/s.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

dubrma píše:Zkušenosti: v reálu před to tahám 50/20M a no problém.

Někde tam máš chybu, jaké jsou signály? Verze fw?

Pár větami:
1. Nejnovější fw, reset do defaultu.
2. wireles: zapnout WDS na obou stranách, zabezpečení WPA2-AES, šířka raději 20Mhz, signály max -50.
3. network a zbytek dle potřeby.
4. enjoy

Nejnovější bych nedával... 5.5.4 je nejlepší.
0 x

promos

Díky za rady,
signál mám Horizontální / Vertikální:-70 / -71 dBm, šířka kanálu 20MHz, airMax zapnuto, Verze fw. 5.5.3
Dle rady jsem WDS zapnul na obou stranách a došlo k mírnému zlepšení, ale vašich výsledků nedosahuji. Při zatížení FTP začnou jednotky jakoby zamrzat. Přijde mi, že v nich CPU nestíhá....
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Něco máš evidentně špatně, se signálem -71 toho moc neuděláš...jaké máš CCQ? Fresnelka je čistá + na jakou je to vzdálenost? Regulace je? Předpokládám že máš v háji fresnelku nebo jsi od sebe daleko, každopádně pokud něco z toho to je, tak je to spíš na thread o vlastní hlavě než o NB 8) .
0 x

promos

Fresnelka je čistá, vzdálenost je 12Km z kopce na kopec, rušení minimální, CCQ 85%, airMAX Quality: 82%, airMAX Capacity: 52%, problém bude vzdálenost....
0 x

dubrma

12 km :O ještě řekni že máš 22dbi verzi :D

promos píše:Fresnelka je čistá, vzdálenost je 12Km z kopce na kopec, rušení minimální, CCQ 85%, airMAX Quality: 82%, airMAX Capacity: 52%, problém bude vzdálenost....
0 x

xrff

Příspěvekod xrff » 12 years ago

pri plnym vykonu bys mel mit sig kolem -65, airmax vypnout, preladit na jinej kanal, CCQ 85 je malo

edit : myslim u 25db verze
Naposledy upravil(a) xrff dne 03 Aug 2013 22:33, celkem upraveno 1 x.
0 x
--

Filip Rubák
F-site corp s.r.o.
e-mail: xrf(at)f-site.eu
GSM: +420 731 931 043

dubrma

To už je na rocket a pořádné antény...
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

14,7km a mam tam 30dbi tyhany + rb711 (29dbi jirouse se chovaly dost podivne), 1db vykonu, 1metra kablu... stredni ruseni, link 56-65mbit, nic moc ale jede to... blazni s 22-25dbi sitosroto ubnty bych nacpal tak na 4km :lol:
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 12 years ago

12km ? aby na spoji byla slusna rezerva, tak urcite je treba pouzit JRC29 ... pak pri pouziti jakekoliv technologie spoj pojede v klidu (a trochou snahy i v norme) ... NB PTP je do 2-3km v nezarusenem prostredi. NB 22 neni 22db a 25tka neni 25db ... 8)
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 12 years ago

lwq píše:12km ? aby na spoji byla slusna rezerva, tak urcite je treba pouzit JRC29 ... pak pri pouziti jakekoliv technologie spoj pojede v klidu (a trochou snahy i v norme) ... NB PTP je do 2-3km v nezarusenem prostredi. NB 22 neni 22db a 25tka neni 25db ... 8)

Kolko maju odhadom db ??? Tiez sa mi zda ze to nema 25db ...
0 x

Cheprer

Příspěvekod Cheprer » 12 years ago

NB22 cca 19dBi
NB25 cca 21,5-22,5dBi

ale ta vzdalenost je problem. potrebujes antenu minimalne o prumeru 60cm aby si mnel kvalitni spoj.... s antenama do 3km toho moc neudelas.... mozna trochu pomuze rucne zhodit datarate, ale porad to neni reseni... komplet za 3tis bez dane neni na 12km.... idelane 2x JRC29 duplex nebo 60cm offsetky s duplexnima hrnickama nebo stouracky 60cm.... ale to co tam ted mas je spatne.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.

mashinepistole2

Příspěvekod mashinepistole2 » 12 years ago

Mno , ja mam spoj na 12 km , na jednej strane jirous duplex 29 , druha strana 90cm antena ubnt . Stabilne cez to prejde 70mbps , priepustnost skace od 80 do 90 . Takze na nanobridge zabudni ...
0 x