❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT - Lite5 - Zkušenosti

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Re: SXT - Lite5 - Zkušenosti

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Ty původní zdroje jsou nový? Dávaj správný hodnoty?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

jako je fajn tu psát že kondíky nevydrží ale aby to nedrželo 4 roky to je dost málo, má to být nastaveno tak aby to drželo 10 let jako za starech časů vojenské součástky od tesly :) dnes dělají všechny součástky v číně a nic z toho.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

tesla 10 let, ruské 25let a kdyz si do konidku na 40V pustil 60V, jel furt jakoby nic, proste tolerance - 0% , + 40%
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Hovori sa tomu kurvitko, a kazda firma ma specialne laboratorium kde sa testuje odolnost materialu...a bud urobia spoj ktory sa teplom vypali(notebooky), alebo kondenzatory, alebo pracky su nacasovane na urcity pocet oprati....atd, atd....trhova ekonomika = funguje ked sa kupuje...
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

mluvíš jako můj fotr :-D
já tomuhle neveřim. Prostě kupujeme levný zařízení tak co od něj čekat. Canopka vydrží podle papírů 20 let ale za 4 táci je dotovat zákazníkům nebudeme že. Nicméně všichni chceme levnější zařízka tak se nemůžeme divit že výrobce chce něco na tom taky vydělat tak musí někde něco ošidit. Ono to za 3 roky odejde ale to už je po záruce, smůla pro nás, výhoda pro výrobce. Se podívej, RB411, pokud neměla vadnou serii kondíků tak jsou to dříči. Dneska za stejnou cenu máš RB911 která má na sobě high power duální kartu. Místo dvou chipů na kterých vydělaly dneska už maji jenom jeden a levnější. Zase cena dolu, zase menší zisky pro výrobce atd..
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

ak mas znameho elektrotechnika...povie ti ze vzdy to je len nejaka cesticka, alebo nozicka...a vzdy len jedna , nie ta druha...a to nahoda nie je...
0 x

hapi

hele, já jenom vim že to je o ceně. Lidi chtěji levnější věci, takže se to musí projevit. Chceme levnější sůl? tak nám jí poláci dotahly říznutou posypovou solí. Chceme levnější papriky? no tak levnější může bejt už jenom ta co jí nikdo v německu nechce. Důchodci nakupujou pouze snad jenom zboží ve slevě. Chceme všechno ve slevě, tak jsme si zasloužili označení odpadiště evropy protože nikdo nám tu nebude dávat slevu za kvalitní zboží.
0 x

whef

Příspěvekod whef » 12 years ago

O ceně to je jen částečně, jinak to je opravdu plánované zastarávání, nepotřebou vyrábět věci, který něco vydrží, cenový rozdíl v součástkách je mini u tohohle zařízení. Jasný je, že tlak na cenu taky, ale spíš od dovozců a i od lidí. Jinak 911 taky zatím nic moc taky s nima mám problémy, sílou signálu atd. Až to zas vychytají a začnou dávat lepší součástky tak začnou dělat novou serii. No to jejich portfolio je takové creazy nyní a čím dál lepší ani kopírovat neumí ..:(
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

hapi, v tomto mi připadáš poněkud najivní :)
Pročpak se kondíky pájejí k jiným součástkám co hřejí? Opravdu to nejde jinak? Jde ale nechce se, prostě to za 3-4 roky odejde. Další věc je samozřejmě kvalita jak píšeš, když se koupijou šity kondíky, je v podstatě jasné, že se to do 3 let odporoučí. Pájené suscony patří mezi nejhorší kondenzátory vůbec. Pokud bys navrhoval nějaký výrobek s dlouho životností, rozhodně tam nedáš to nejlevnější a nejhorší...
Kluci v Litvě už u RB411 pochopili, že RB133 byl krok špatným směrem, oni nepotřebují routerboard co vydrží 6 let. Mimochodem mám tu asi 5ks RB133 s nafouklýma kondíkama ;)

Teď sem si nechával přepájet RB411ky a chlap co to dělá, říkal že má rádio přes 40 let staré, kondenzátory Tesla a jedou dodnes. Teď se prostě dělá všechno napiču...
0 x

hapi

ale, ta součástka co je blízko kondíku je nějakej stablík a tam je vždy žádaný aby byl kondík co nejblíže stablíku. Ono ostatně ani nejde tak o to teplo jako o kvalitu kondíku. Jak už jsem psal, máme ve výtahovce RB450G několik let a smaží se tam denně a no problemo protože to neni ta vadá serie. Nevidim důvod aby kondík odešel tak rychle, prostě musí bejt vadnej už z výroby.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

To Hapi: taky se tyhle sxt rusi kdyz je das moc blyzko k sobe?
0 x
Bývalý ISP...

hapi

nemám odzkoušeno. Nikde jsme je takhle zatím nenasazovaly ale nepředpokládám že to bude nějaká změna.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Tak mám novou zkušenost s temahle SXTčkama.
Mám jako AP Omnitik a problém následující. Minulý týden jsem na AP chtěl připojit nového klienta a SXT se prostě nedokázalo přihlásit. Na druhej sektor vše OK.
Dnes ráno 2 klienti bez signálu. Restart SXT nepomohl. Prostě sít vidí ale nepřihlásí se.

Když dám scan tak u toho omnitika vypadává "A".

A teď babo raď jestli je problém na SXT nebo na Omnitiku. Na obou je 5.25.
0 x
Bývalý ISP...

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Koukni na AP - wireless - Security Profiles - do profilu default, jestli nemas dynamic keys.
Je to ted nova vychytavka Mikroshitu o ktery pisu v jinym tematu.
Pripadne zkus na SXT protokol ANY a na AP NV2 a uvidis hned.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

prave ze na AP mam dany NV2 a u klienta je ANY
0 x
Bývalý ISP...