❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verejna zakazka - wifi sit na Gymnaziu

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Verejna zakazka - wifi sit na Gymnaziu

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 12 years ago

Noxus28 píše:Nevidím problém použit win server ako radius na mikrotikácky hotspot - u nás to funguje spolahlivo pre cca 600 userov. Tým učtom čo sa prihlasuje študák v učebni sa prihlási aj do hotspotu :) spokojnosť. Ak príde nejaká návšteva dostane trial a tiež je spokojná. Dosial na nejakých Cisco-Linksys AP. Teraz pre prázdninami sme dostali do daru hafo Brocade AP akurát bez zdrojov a antén ale dačo pozháňam z Ebay a bude hotspot ako víno :roll: v CCR to má vlasný subnet (VLAN) cez firewall sa dostanú akurát do interetu a nikam inam. Vyjadrujem s týmto riešením spokojnosť

Kdysi jsem to tady resil, ale i ted se zeptam. Prepokladam ze to mas z mikrotiku napojene primo na NPS. Ale zadavas jmeno a heslo do prihlasovaci stranky nebo primo do toho pripojeni k wifi (tam kam se obvykle pise wep/wpa key)?
To druhe se mi nepovedlo.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

zubodravec píše:Dnes jsem objevil verejnou zakazku na zajimave tema - zajisteni site a vytvoreni site HotSpotu na Gymnaziu.
Na druhy pohled jsem nabyl dojmu ze zakazka je pripravena "laicky" a zakazku pripravoval clovek nebo skupina ldii kteri nemaji predstavu o rozsahu ukolu.
- limit 110 000 Kc + DPH
- sit Hotspotu do kazde ucebny
- Provisioning , NBD zaruka, na HW zaruka 36 mesicu, system na spravu HotsPotu a site
- natazeni kabelu, zasuvky, kabely atd.
- Skoleni v delce 6 x 45 minut

Podle me neni mozny , ze by se nekdo nasel a zakazku zrealizoval. I pripojeni treba maximalne 4 uceben je uz na hranici financniho limitu zakazky.
Zajima mne nazor ostatnich z oboru. Pokus o vaznou diskuzi.

http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/v ... ani-skolni

no pokud by tam nebylo 6x45 min školení tak cena by byla přijatelná, tedy pokud si někdo neúčtujete za hodinu práce 500 Kč :roll:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

A četl si to zadání nebo jen to, co je psáno zde?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

jo koukal jsem se na zadání, ještě bych tam měl asi problém s tou hotlinou, to by se muselo více upřesnit, tak jak je to tam definované, tak to vypadá jako nepřetržitá podpora každý den nonstop :)
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...