❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Wine a broadcasty

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Wine a broadcasty

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

V Linuxu mám problémy jak s Winboxem, tak i SMS od Summitu. Zařízení mi to často najde jen pokud je nastavena IP ze stejného rozsahu jako cílové zařízení. Ve virtuálním PC s Windows XP vše ale funguje naprosto bezchybně. Jediné co má společného jmenovatele je Wine, tak si říkám, dělá vám to taky kdo používáte Linuxy? Přišel jste někdo na řešení?

Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Pokud mám přiřazenou adresu, tak mikrotik vidím. Pokud ji síť nepřiřazuje a dám ji ručně, tak je to jak kdy.Ve virtuálu problém nemám, ale musím mít narvanou adresu.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

A Mikrotik vidíš ať máš přiřazenou adresu z daného rozsahu, kde je i Mikrotik, tak i z rozsahu úplně jiného?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Vycházím ze stavu v práci, kde si nastavuju nový kousky a vidím jak mikrotiky s adresou 192.168.88.1, tak i bez adresy a dovedu se na ně připojit. V síti máme jinej rozsah. Problémy mě dělal shorewall, který používá mandrake/mandriva/mageia.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Shorewall na služebním noťasu nemám. Mám to na Kubuntu.
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

Pod ubuntu uplne bez problémov, stačí ked má iface hociakú IP , teda je aktívny a winbox cez mac behá ako hodinky.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Hmmm, tak je asi chyba někde jinde... Mě to většinou funguje jen když se trefím do správnýho subnetu. Nicméně tcpdump ten broadcast chytí vždycky... Nechápu.
0 x