❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nanostation m5 da sa napajat cez oba ethernety??

Problematika Ubiquiti hardware.
pedro4444

Nanostation m5 da sa napajat cez oba ethernety??

Příspěvekod pedro4444 » 12 years ago

Zdravim vo spolok....
V manuali som cital ze Nanostation m5 dokaze cez druhy port napajat druhe zariadenie, ale mna by zaujimalo ci sa samotne Nano da napajat cez oba ethernet porty??

Mate to niekto odskusane??
Riesim problem, ze na jednej bytovke mam dvoch ludi a davat tam dve loca mi pride chore a tak isto davat za tym switch (kvoli bridgu v antene tiez zla volba), kupovat tam RB750up mi tiez nepride v pohode ( zbytocne davat tam mk kvoli dvom ludom)

Tak ma napada jedno riesenie pokial by sa dalo to nano napajat z obidvoch portov tym padom len zapojim a neriesim aj ked to jeden si vytiahne zo zasuvky tym, ze to bude mat druhy pojde to od neho... Tymto by som mal poriesene napajanie a uz v nanu si lahko mozme dat mod router a robit uz com chcem..:)

tak co myslite da sa to nano napajat aj v jednom aj druhom ethernet porte???

Ak niekoho napada ine riesenie ako riesite taketo pripady tak rady privitam...:)

Mna napada zatial len toto riesenie a ked sa bude dat napajat len cez jeden port tak budem musiet asi vyskladat z poe injectorov nejaku tu skladacku, aby do tej jednotky isiel prud aj od jednejho aj druheho zakaznika...
0 x

query

Příspěvekod query » 12 years ago

Nanovku lze zapnout přivedením napájení na slave port i při vypnutém poe-pass.
Ale osobně bych tohle asi nedělal. Může se ti vlivem délky kabelu a podobně dostat rozdíl potenciálů na porty v nanovce a nejsem si jistej, jestli bys pak časem neodpálil ty porty proudově.
Podobnou situaci jsme taky řešili. 2 nájedmíci jednoho domu (resp 2 majitelé), kteří se mezi sebou nesnesli a hádali se o spotřebovanou el z nanovky. Na střechu jsme dali NanoM5, do každého portu jednoho uživatele. Nicméně u mladších nájemníků, kteří tam jsou skoro pořád a pořád na netu, jsme dali napájení za skříň do zásuvky (to jsme vysvětlili vzdáleností kabelu). Druhým nájemníkům jsme dali taky trafo, ale nahoře jsem odpojil dráty s napájením. Teď jsou všichni spokojení, protože si myslí, že každý krmí nanovku jenom pro svoje užívání.

Je to prasárna, ale na stožáru, kam už se nic nevejde řešit 2 nanovky... navíc, když to bylo jako upgrade za symbolický poplatek..... Ty 3W ani nepoznaj a my máme klid :-)
0 x

pedro4444

query píše:Nanovku lze zapnout přivedením napájení na slave port i při vypnutém poe-pass.
Ale osobně bych tohle asi nedělal. Může se ti vlivem délky kabelu a podobně dostat rozdíl potenciálů na porty v nanovce a nejsem si jistej, jestli bys pak časem neodpálil ty porty proudově.
Podobnou situaci jsme taky řešili. 2 nájedmíci jednoho domu (resp 2 majitelé), kteří se mezi sebou nesnesli a hádali se o spotřebovanou el z nanovky. Na střechu jsme dali NanoM5, do každého portu jednoho uživatele. Nicméně u mladších nájemníků, kteří tam jsou skoro pořád a pořád na netu, jsme dali napájení za skříň do zásuvky (to jsme vysvětlili vzdáleností kabelu). Druhým nájemníkům jsme dali taky trafo, ale nahoře jsem odpojil dráty s napájením. Teď jsou všichni spokojení, protože si myslí, že každý krmí nanovku jenom pro svoje užívání.

Je to prasárna, ale na stožáru, kam už se nic nevejde řešit 2 nanovky... navíc, když to bylo jako upgrade za symbolický poplatek..... Ty 3W ani nepoznaj a my máme klid :-)

takze vravis ze lepsia volba bude skladacka??? aby to napajanie od obidvoch islo do jedneho ethernetu portu (teda eth 1)

Ty si to dobre vyriesil ale nemozem si dovolit, ze tam susedia si cosi budu prerabat, vypnu si svoj istic a tym padom susedovi to nepojde. Potrebujem napajanie od obidvoch, takze asi vazne naj volba bude nejaka poe skladacka (zapojim paralelne tym padom napatie ostane rovnake a prudu si uz nano zoberie kolko bude ptorebovat aj ked paralelnym samozrejme da viac...) aby tam v tom zariadeni nevznikali nejake problemy....
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Neviem ci to uz opravili ale nechodilo to dobre :) zamrzli obe zariadenia po istom čase....bol to nejaky HW bug.
0 x

pedro4444

viktor ale ja potrebujem len jedno zariadenie pre oboch klientov... a to napajanie si spravim cez poe skladacku tak aby aj ked jeden vypne pomocou paralelneho zapojenia nebol problem...
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 12 years ago

Mozna nejakyu sikovny elektrikar by zbastlil nejaky prepinac, ktery by pri vypadku napajeni z jednoho zdroje prepnul na druhy..
Neco podobnyho jsem hledal hotove(spise pro AP), ale nenasel
0 x

query

No asi bych to spojil před nanovkou přes zenerovu diodu.
Na konec každého PLUS bych dal diodu v propustném směru a za diodama bych to spojil.
Tím bys měl eliminovat případný zkrat nebo zatížení na jedný straně.

S výběrem diody ti neporadím, ale zas taková věda to není.
0 x

hocimin1

Příspěvekod hocimin1 » 12 years ago

Zbytecne se tady neco resi. Jsou to spinane zdroje takze je mozne e normalne propojot do nska do kazdeho portu. V ns nic nastavovat. Proste default.

No a co se tyce zdroju. Vezme si to nastarost ten ktery bude mit vetsi napeti. Cili kydby nedej boze dal nekdo 15v a 24v tak to nejdriv pujde na 24v a teprve az kdyz ho nekdo vypne tak to pude po 15v.

Jelikoz ma spinani zdroj zpetnou vazbu, tak v dobe vyzsiho napajeni druhy nejede

Mam to takhle na par mistech a jede. Samo ze tam teda mam dve 24v. Resil jsem to takhle s kolegou slaboproudarem a to vse co tady pisete jsem mu kdysi rikal a vsechno me vyvratil a rekl at se toho nebojim.

Vetsi problem by bylo kdby bylo nastaveno poe passthrough to by byl problem to tak udelat.

Jedina nevyhoda 2 zdroju je, ze pak nejde restarnout zarizeni kdyz se sekne.
0 x

pedro4444

hocimin1 píše:Zbytecne se tady neco resi. Jsou to spinane zdroje takze je mozne e normalne propojot do nska do kazdeho portu. V ns nic nastavovat. Proste default.

No a co se tyce zdroju. Vezme si to nastarost ten ktery bude mit vetsi napeti. Cili kydby nedej boze dal nekdo 15v a 24v tak to nejdriv pujde na 24v a teprve az kdyz ho nekdo vypne tak to pude po 15v.

Jelikoz ma spinani zdroj zpetnou vazbu, tak v dobe vyzsiho napajeni druhy nejede

Mam to takhle na par mistech a jede. Samo ze tam teda mam dve 24v. Resil jsem to takhle s kolegou slaboproudarem a to vse co tady pisete jsem mu kdysi rikal a vsechno me vyvratil a rekl at se toho nebojim.

Vetsi problem by bylo kdby bylo nastaveno poe passthrough to by byl problem to tak udelat.

Jedina nevyhoda 2 zdroju je, ze pak nejde restarnout zarizeni kdyz se sekne.

diki za info ked mi pride nano hend si to odkusam nemusim robit ziadnu paralelnu poe skladacku... a no to uz buydem rieist ked to zarmzne ze zavolam obidvom klientom a nech si to obaja vytiahnu naraz urcite lepsie ako tam mat dve zariadenia....
0 x

query

Restartujte vytažením nožových pojistek pro dům :-D
0 x

pedro4444

query píše:Restartujte vytažením nožových pojistek pro dům :-D

tak uz mi konecne doslo nano m5 a potvrdzujem, ze napjanie v pohode funguje z obidvoch naraz..:) takze paradicka som rad, ze som problem vyriesil diki za vase postrehy...:)
0 x