❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

LOGY AUTORIZACÍ AUTOMATICKY ODESLAT NA EMAIL

Návody a problémy s konfigurací.
teo

LOGY AUTORIZACÍ AUTOMATICKY ODESLAT NA EMAIL

Příspěvekod teo » 18 years ago

Na několika vysílačích sem obměnit technologii za Mikrotik a potřeboval bych nyní zkompletovat seznam pro autorizaci. Spoustu klientů mám odchytaných ale je tam aj pár co se připojují jen párkrát za týden a hodila by se tu nějaká funkce která by mi třeba každý den posílala historii přihlášení a oshlášení klientů umí něco takového MK?
0 x

Jan Holub

Příspěvekod Jan Holub » 18 years ago

Asi te neni přesně ono, ale mně to stačilo. Do logu (který je v mém případě na serveru) se ukládal záznam pro každou novou src IP na AP. Snažil jsem se ukládat v jedom záznamu IP a MAC adresu PC a IP a MAC adresu jeho klientského rádia. V prvním případě jsou údaje vyčítány nejdříve z DHCP a pokud tam nejsou nalezeny jsou vyčteny z ARP. Ty záznamy klientských rádií byl spíš takový doplněk, který bez dhcp serveru nefunguje a používal jsem ho při dělání pořádku v síti. Samozřejmě nemusí být v danou chvíli v ARP tabulce zrovna patřičný záznam pro MAC toho rádia. Dá se to řešit nějakým pingáním na broadcast, nebo podobnou opičárnou, ale to jsem nepoužíval.

Skript:

Kód: Vybrat vše

:foreach i in [/ip firewall address-list find list=new_user] do {
     :local ippc
     :local ipsrc
     :local macpc
     :local macsrc
     :set ippc [/ip firewall address-list get $i address]
      :if ([/ip dhcp-server lease find address=$ippc]!="") do {
       :if ([/ip dhcp-server lease get [find address=$ippc] status]="bound") do {
       :set macpc [/ip dhcp-server lease get [find address=$ippc] mac-address]
       :set macsrc [/ip dhcp-server lease get [find address=$ippc] src-mac-address]
       /ip firewall address-list remove [find address=$ippc]
       /ip firewall address-list add address=$ippc list=old_user
       :log info ("NEWUSER  " . $ippc . , . $macpc . , . $ipsrc . , . $macsrc)
       }
      }else={
       :if ([/ip arp find address=$ippc]!="") do {
       :set macsrc [/ip arp get [find address=$ippc] mac-address]
       :set ipsrc $ippc
       /ip firewall address-list remove [find address=$ippc]
       /ip firewall address-list add address=$ippc list=old_user
       :set ippc
       :log info ("NEWUSER  " . $ippc . , . $macpc . , . $ipsrc . , . $macsrc)
       }
      }
     }

A záznam v ip firewall mangle, který pomáhá rozpoznat novou IP od starých:

Kód: Vybrat vše

chain=forward in-interface=_|_ 036B Mrak_BD src-address-list=!old_user action=add-src-to-address-list address-list=new_user address-list-timeout=8w4d
0 x