❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Sdílení internetu z 3G modemu

Návody a problémy s konfigurací.
funtomasf

Sdílení internetu z 3G modemu

Příspěvekod funtomasf » 12 years ago

Ahoj všem,

jsem nováček s mkt a trošku tápu v nastavení sdílení internetu z 3G modemu. Na internetu jsme si našel, že se nastavení provádí přes menu PPP - client, jen když se snažím u RB751 změnit port na USB, tak jediné co mi mkt nabídne je unknown. Dělám něco špatně, můžete mi prosím poradit? Bohužel modem není na seznamu podporovaných zařízení, tak si říkám, že možná proto tam není. Jedná se o K3405 od vodafone.

Díky za jakoukoliv radu.
0 x

Surface_cz

Příspěvekod Surface_cz » 12 years ago

Pokud ukazuje port unknown, tak z mé zkušenosti se jedná právě o nekompatibilní modem.
Někdy pomůže novější verze ROS.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 12 years ago

Může jít tkaé o problém blbého resetování USB sběrnice, kdy USB vytuhne. Obvkyle pomůže power off/on. Pokud není nic vidět pod /system resource usb, tak ho to ani na USB nenašlo, teprve až tam uvidím ten krám, je další věc, zda je podporován.
Od Vofafone jsme míval model K3765, ten fungovával.
0 x

michnzee

Příspěvekod michnzee » 12 years ago

Já jsem míval problémy s některými USB modemy (nejvíce huawei, O2, TM, VOD) takové, že se nepřepínaly z režimu virtuální CD mechaniky (usb modem se choval jako virtuální mechanika kde byl instalační sw a drivery) do režimu modemu a nešlo skrze ně vytočit ppp připojení. Tenhle nešvar jsem vyřešil tím, že jsem přes telnet upravil vnitřní konfiguraci modemu a vypnul režim virtuální mechaniky (změna jednoho parametru z 0 na 1). Od té doby kam připojím modemy tak hned fungují. Ovladače k modemu si můžu stáhnout beztak z netu nebo je mám na jiném úložišti. Třeba to může být toto...
0 x
::RouterLEGOboard::

Rudolf Dvořák
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Rudolf Dvořák » 12 years ago

michnzee píše:Já jsem míval problémy s některými USB modemy (nejvíce huawei, O2, TM, VOD) takové, že se nepřepínaly z režimu virtuální CD mechaniky (usb modem se choval jako virtuální mechanika kde byl instalační sw a drivery) do režimu modemu a nešlo skrze ně vytočit ppp připojení. Tenhle nešvar jsem vyřešil tím, že jsem přes telnet upravil vnitřní konfiguraci modemu a vypnul režim virtuální mechaniky (změna jednoho parametru z 0 na 1). Od té doby kam připojím modemy tak hned fungují. Ovladače k modemu si můžu stáhnout beztak z netu nebo je mám na jiném úložišti. Třeba to může být toto...

Muzes nahodit podrobny postup?
Diky
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Návod jak připojit 3G modem přes USB do rb2011. S externí Yagi
http://mum.mikrotik.com/presentations/RU13/wifimag.pdf
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Tohle mi moc nefunguje.
Vyhrabal jsem někde Vodafone huawei K3520-Z
Ale nechce se mi připojit.

Samotný dongle je v Ubuntu funkční out-of-box.
Dokáže mi někdo poradit?
Přílohy
tmb2.png
tmb2.png (8.14 KiB) Zobrazeno 2102 x
tmb1.png
tmb1.png (8.37 KiB) Zobrazeno 2102 x
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Že by nepodporovaný typ modemu?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Tomáš Břinčil píše:Tohle mi moc nefunguje.
Vyhrabal jsem někde Vodafone huawei K3520-Z
Ale nechce se mi připojit.

Samotný dongle je v Ubuntu funkční out-of-box.
Dokáže mi někdo poradit?

Vždycky mi stačil default - tedy jen přidat vytáčený interface. Modem je nějaký ten Huawei, co dával Vodafone K3765, jde o nějaký starší, ten nový byl drobně problémový (tenhle nemá v sobě flash myslím).
Přílohy
3G.png
3G.png (29.09 KiB) Zobrazeno 2102 x
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

michnzee píše:Já jsem míval problémy s některými USB modemy (nejvíce huawei, O2, TM, VOD) takové, že se nepřepínaly z režimu virtuální CD mechaniky (usb modem se choval jako virtuální mechanika kde byl instalační sw a drivery) do režimu modemu a nešlo skrze ně vytočit ppp připojení. Tenhle nešvar jsem vyřešil tím, že jsem přes telnet upravil vnitřní konfiguraci modemu a vypnul režim virtuální mechaniky (změna jednoho parametru z 0 na 1). Od té doby kam připojím modemy tak hned fungují. Ovladače k modemu si můžu stáhnout beztak z netu nebo je mám na jiném úložišti. Třeba to může být toto...

Tak aktuálně si myslím, že to je důvod proč mě RB751 nevidí modem Nokia RD-22. Má tu někdo ověřeno, zda je ho možné rozchodit nebo ne?
0 x