❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: CLOUD CORE ROUTER (CCR1036)

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

CCR_graf.png
CCR_graf.png (63.68 KiB) Zobrazeno 1375 x
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Hapi: OK, Xeon má větší sílu. Jak je to ale s ostatními parametry? Vejde se mi Supermicro do racku hloubky 60 cm na zdi? Co zahřívání, hlučnost, spotřeba? Supermicro jsem ještě neskládal, tak se ptám.

A co tedy názory ostatních? Vy by jste dali CCR na hlavní bránu nebo to používáte jen jako router uvnitř sítě? Z reakcí mi to není moc jasné.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Btw. a nad tím CCR 1016 byste teda vůbec neuvažovali, když tu zaznívají hlasy, že i 1036 je slabý?
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Máme nasazeno 7x CCR, objednávám další 3, neměnili bychom. Úspora na energiích je extrémní, dále pak téměř nulový hluk a ušetřený prostor.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

DarkLogic píše:Hapi: OK, Xeon má větší sílu. Jak je to ale s ostatními parametry? Vejde se mi Supermicro do racku hloubky 60 cm na zdi? Co zahřívání, hlučnost, spotřeba? Supermicro jsem ještě neskládal, tak se ptám.

A co tedy názory ostatních? Vy by jste dali CCR na hlavní bránu nebo to používáte jen jako router uvnitř sítě? Z reakcí mi to není moc jasné.

jo vejde, přesný počty bych dohledal. Hlučnost se po startu sníží. Zahřívání, no chladíš 40-60W podle zátěže.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

hapi

Radek Úlehla píše:
CCR_graf.png

jo tohle je super ale co to všechno dělá? Nacpi si tam tisícovku manglů a jde to do kopřiv. Potři to trochou natu a posyp pár filtry a můžeš podávat pod kola náklaďáku. Navíc tohle grafování neukáže vůbec reálný hodnoty. Vem si že polovina jader pojede na max a druhá na nulu tak ti to ukáže 50 procent. Koukni tam schválně do resources a tlačítko CPU ve špičce a pak uvidíš jak si šahaji jednotlivá jádra. Jakmile jedno z nich pojede na max tak si skončil a bude to něco nehezkýho provádět na průtoku dat.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Radek Úlehla píše:Máme nasazeno 7x CCR, objednávám další 3, neměnili bychom. Úspora na energiích je extrémní, dále pak téměř nulový hluk a ušetřený prostor.
Žil jsem v domění že CCR je docela hlučné. V ruce jsem ho neměl ale na propagačním videu to byl pěkný hučák
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Jednotlivé CPU negrafujeme, byť máš výjímečně pravdu s tím, že tenhle graf je v celku k ničemu, tak více grafů neposkytnu. Jen říkám, že nám to funguje a pravidel máme také dost. Jen si myslím, že mít na každýho usera 5 pravidel je blbost.
0 x

hapi

jo to je blbost to je jasný. No ale tak kolik tam máš různých pravidel? Tady máme jeden filter, jeden nat, dvě mangle a dvě qt na usera. Vynásob si to 700 usery a máš vysledek. Jestli tam tohle nemáš tak se bát nemusíš ale já bych se rozhodně bál. Můžu zkusit ve špičce na to CCRko nasadit na test ty samí pravidla ale už při dopoledních 50Mbit šlo CCRko nechutně výkonem do kolen. Xeonek si jenom lechtá tranzistory. No a vovovotom to je. O nedostatečnym rozdělováním prací mezi takovou hromadu (a řekněme si to na rovinu) jádrům ne rychlejších než první atomy. Jo pokud tim budeš čistě routovat 10 backbone gigových portů s trafikem přes 200Mbit na portu tak jasně, na tohle je CCRko doufám nej. Takhle pár jader odskáče obsluhu dvou hlavních ethernetů a zbytek nemá co na práci.

Kolik to vůbec papá? 40W?
0 x

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

DarkLogic píše:A co tedy názory ostatních? Vy by jste dali CCR na hlavní bránu nebo to používáte jen jako router uvnitř sítě? Z reakcí mi to není moc jasné.

Máme to jenom uvnitř sítě a to ještě jenom dva kusy. Jeden je v serverovně na spojení serverů s hlavním routerem a zbytkem sítě. Úplně debilní router (ne NAT) a pár pravidel ve firewallu, nic víc, nic míň. Jede v pohodě, ale nic většího bych tomu nesvěřil. Očekáváme UBNT Edge Router PRO, pokud bude dobrý tak CCR půjde někam na bytovku, pokud ne, skládáme Supermicro.

Jinak CCR 1036 máme kromě toho v jedné bytovce, jde do toho jedním ethernetem konektivita z 10 GHz pojítka a do ostatních jsou připojení klienti, dělá to NAT, DHCP, všechno (v bytech pak už jen blbý switch, wifi mají "grátis" pro celý barák UBNT UniFi). Na tohle nasazení je to super věc, jestli máš podobnou záležitost a vystačíš si s počtem ethernetů (VLANy jsem na tom nezkoušel, asi bych to tím zabil), je CCR super věc.

EDIT: Spotřeba nikdy nepřekročila 40 W, spíše se to plácá okolo 30.
Naposledy upravil(a) Myghael dne 31 May 2013 13:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Už jsem to tu psal ... je to na 24 straně. Žere to do 40W.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Tak me dneska matka priroda donutila alespon docasne vymenit nas router, protoze mu hnily sluzby a po restartu se mu nejak nechtelo naskocit..
Nasadili jsme CCR s 16 jadry na hlavni router a vysledky jsou vice nez tristni.. Zatim si spis myslim, ze to bude uplne nahovno a brzo vratim PC.. Latence jdou uplne do kopru
Má to zatez cca 200 Mbit v tuhle chvili, vytizeni vsech jader cca 20 procent, 1880manglu, 382Fw pravidel cca 20t paketu

Takze jdu dat dohromady puvodni router.
Přílohy
graph_ping.png
graph_ping.png (20.7 KiB) Zobrazeno 1375 x
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

a mas tam nejakej bridge ze ti jdou latence do kopru?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

ppp76 píše:a mas tam nejakej bridge ze ti jdou latence do kopru?

Ne..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

hapi

vítej v klubu.
0 x