❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
6.0 final
Re: 6.0 final
Ale tie ikonky su pekne, cukrikovate
Na to ma dostali. Upgradujem krizom krazom vsetko mozne. zatial rock stable.

0 x
net.work píše:rock stable s 3dny uptime?
sorry za zavadzanie, myslel som v zmysle ze sa to nezdrbalo hned po upgrade. zatial par AP, ...a hranicne routre ?..tych sa ani nedotknem..uptime par sto dni ficia na 4.17 par desiatok a nebudem s tym hybat v tejto petiletce

0 x
Dalibor Toman píše:pokud mate nekdo na nejake RB133 nejakou ROS6 (nejlepe 6.0) , muzete zkusit povolit watchdog? Me to po zadani IPcka napise:
failed to enable watchdog timer
Zkoušeno na rb532 a nejde to. Vypadá to na bug

0 x
Mno nahodil jsem na RB133 a měl jsem tam předtím watchdog nastavenej po upgrade je stále nastavenej, ale vypínat a znovu zapínat ho zkoušet nebudu 

0 x
Jak je to s pamětí na RB133, nějaké 6RCxx jsem neměl odvahu nasazovat. Dá se na to dostat, nebo je cpu pořád na 100% výkonu? ;)
0 x
Píše 9,3 MB , balíky jsem nechal, advanced,dhcp,mpls,ppp,routing,security,system,wireless .
Ale normálně jsem to nainstaloval tím jejich celým balíkem npk a po té odinstaloval hotspot a ipv6 myslim.
Měl jsem tam 5.25 a ta po nějaký době vyběhla na 100 procent , kvůli SNMP když se z něja vyčítalo po nějaký době zůstalo v procesech na 100.
Tady to zatím drží .. tak uvidím.
Ale normálně jsem to nainstaloval tím jejich celým balíkem npk a po té odinstaloval hotspot a ipv6 myslim.
Měl jsem tam 5.25 a ta po nějaký době vyběhla na 100 procent , kvůli SNMP když se z něja vyčítalo po nějaký době zůstalo v procesech na 100.
Tady to zatím drží .. tak uvidím.
0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja jsem kaskader a hodil jsem to na GW a Shaper. Oboji x86. Zatim bezi tak doufam ze soudruzi nezklamou. 

0 x
Bývalý ISP...
v6.0 na GW uptime 34 hodin 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
CCR fuj, by to neutahlo. x86 to je.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
honzam píše:Dalibor Toman píše:pokud mate nekdo na nejake RB133 nejakou ROS6 (nejlepe 6.0) , muzete zkusit povolit watchdog? Me to po zadani IPcka napise:
failed to enable watchdog timer
Zkoušeno na rb532 a nejde to. Vypadá to na bug
zkousel jsem jeste RB532A, RB192, RB133 (tu s 32MB RAM), RB112 a RB 133C (16MBRAM)a chovani stejne.
RB532A pri upgradu zatuhla pri 'Starting services'. Po vypnuti zapnuti OK. Pred upgradem tam byl routerBOOT 2.18
Desky s 16MB RAM (RB112, RB133Cx) se mi jevi jako nepouzitelne s ROS 6.0. Nelze zakazat/odinstalovat balicky (zdechne pri rebootu na pokusu zasteveni balicku), bootuje dlouho a jeste dele rebootuje (resp se kousne na nejake chybe). Cili nejake remote upgrade jsou prakticky nerealne. Pokud uz se mi podarilo prihlasit - jen konzole pres seriak (winbox nee), tak CPU bylo OK a volna RAM kolem 3500kB (povoleny vsechny balicky krome IPv6) ale v deskach neni wifi karta
A potvrzuji chovani jak popisuje <Polk>, ze pokud je IP watchdogu nahozeno pred upgradem tak watchdog bezi. Ale pak nejde IP watchdogu zmenit
0 x
vysvětluje mnohéRB111, RB112, RB133C, RB150 devices are not supported in v6, please use v5.
0 x
-
goblajz píše:vysvětluje mnohéRB111, RB112, RB133C, RB150 devices are not supported in v6, please use v5.
dik
jen to MT mohl zadratovat do vlastnich filu a nechat po upgradu alespon zobrazit hlasku, ze bezi na nepodporovane platforme.
0 x
- maacher222
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Skusal som to nahodit na hlavnu GW co je HP ProLiant DL380 G5 Server 2xNetXtreme II BCM5708 Gigabit Ethernet do teraz tam bezala 5.25 vpohode ale po upgrade na 6.0 system nabehol ale ethernety nenaslo, vyzera to na chybu v ovladacoch pre BCM5708.. ak som dal do serveru dalsiu sietovu kartu do PCIe (realtek) tak nebol problem a bezala aj pod 6.0, takze zaver je downgrade na 5.25..
0 x