❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Kamerový systém - doporučení

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
neverhappy

Re: Kamerový systém - doporučení

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

hapi píše:ubnt napáječ neni 802.3af ne? 24v neni 802.3af ne? tak to asi těžko pojede.
Mas pravdu, Zeslonil jsem to. Jdu se mrknout po jinem injektoru . diky
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

mam vyzkouseno, ze standard af se da napajet i pres klasicky pasivni poe, ale na vstupu musi byt samozrejme 48V
0 x
Jan Ptáček

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Presne tak, musi to byt 48V jinak smolik, bohuzel take jsem to potreboval a skoda nejede to.
Musim pouzit pasivni poe rozboceni (jack + LAN) primo v kamere coz me vadi, ale jde to.

Nasazoval jsem asi 8ks VivoTeku a napajel Gbit switchem s 802.3af NetGear a jely na prvni zapnuti :-)
0 x

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 12 years ago

Doma jsem vyhrabal 48V zdroj http://wifi.aspa.cz/napajeci-poe-adapter-alfa-48v-0-4a-pro-mikrotik-routerboard-z88199/ a jede to jen pres RJ45
Zjistil jsem ze mi kamera totalne zabije RB492AH kde je WAN na ether1 a zbytek je v bridge (hlavne wifi). Pritom vytizeni na procesoru par %, ale vypada to ze ten tok s kamery se objevuje na nesmyslnych portech.
Zkusim cistej routing.
0 x

stanowi94

Příspěvekod stanowi94 » 12 years ago

Nazdar chlapci, pročetl jsem diskuzi, a věc se má takto. Mám rodinný baráček.. Do každého rohu bych rád kameru tzn. 4 kamery.. Jako server mám HP ProLiant MicroServer, na který by se to dalo napojit.. Jaké by jste mi doporučili kamery ?
Díky
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Tak asi by bylo dobré začít tím, jaký chceš použít SW na serveru, a pak se orientovat podle toho, které kamery tento SW podporuje. Pro linux můžeš použít např. ZoneMinder (http://www.zoneminder.com/) a na webu se podívat na podporované kamery.
0 x

stanowi94

Příspěvekod stanowi94 » 12 years ago

DarkLogic píše:Tak asi by bylo dobré začít tím, jaký chceš použít SW na serveru, a pak se orientovat podle toho, které kamery tento SW podporuje. Pro linux můžeš použít např. ZoneMinder (http://www.zoneminder.com/) a na webu se podívat na podporované kamery.

Mám tam centos
0 x

DarkLogic

stanowi94 píše:Mám tam centos

Takže platí, co jsem napsal o příspěvek výše.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Chlapi poradte nejake outdoorove IP kamery pre IP-corder (vivotek, ACTi atd...) Niečo 1mpx a vyššie s lepším IR ako ten vivotek 8332. To je necelých 15M, celkom slabe... stoji cca 270€ niečo okolo 350E v slusnejsej vybave nenajdem? dik
0 x

DarkLogic

Když potřebuješ dobře vidět v noci, tak si tam dej samostatný IR reflektor nebo za pár korun klasický halogenový reflektor s čidlem pohybu.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

doporučuju ten halogen. Aspoň cenově to vyjde sakra levněji a hlavně bude vidět podstatně líp než u IR. Případně ledkový ale ty nemaji takovej dosah ať si říká kdo chce co chce. Ledkový jsou čajíčci. Silnější halogeny doporučuju vybavit spínáním v nule jinak budou odcházet vlákna jak na běžícím pásu.

Jinou kameru než IP8332 s touhle výbavou asi neseženeš.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

joker

Příspěvekod joker » 12 years ago

Chci Ledkovej cajicek reflektor na 12V s cidlem pohybu po setmeni - vim ze je to cajicek ale prece, da se neco takoveho sehnat? Aby byly videt aspon obrysy na 5 metru...

Kamera na IR citliva je a vedu k ni 12V po UTP a chci dopojit vyse popsane.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

Tak halogena ma nenapadla hm....len to by chcelo nejaky samostatny okruh aby to nespínalo ked nemá :(
0 x

DarkLogic

Tak záleží, kdy chceš, ať to spíná. Ale i obyčejné halogeny mají možnost nastavit úroveň intenzity denního světla, pod kterou když klesne, tak začne spínat pohybový senzor. Tedy samostatného okruhu v jednoduchých případech netřeba.
0 x

joker

Příspěvekod joker » 12 years ago

To uz maji halogenky 10 let, 1 trimr na citlivost pohybu a druhy na svit.

A na mou otazku tip nemate prosim?
0 x