❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj 9km
-
Spoj 9km
Co by jste mi doporučili na takto dlouhý spoj? Předpokládám 120ky na obě strany. Ideálně 11GHz s možností podřazení a případně přidání výkonu.
0 x
-----------------------------------------------------------
RBcka i UBNT mají své přednosti - využívám obojí
v 11tce staci 60/60 anteny...ted bude u nas realizovanej od dodavatele spoj na 13k,3m se zminenymi antenami...RacomRay 250Mbit
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
-
Cim vetsi anteny, tim nizsi vykon si pak musim platit u CTU, ne? Takhle bych mohl byt na 0. Procital jsem to tu a zaujala me Alcoma MP600, ale netusim jestli je to vhodna volba.
0 x
základní vlastnost kterou jsi neuvedl....
kapacita jakou od toho chceš/očekáváš/ potřebuješ....
pokud by ti stačilo 100Mbit tak to uděláš s téměř jakýmkoli 10Ghz s 60cm anténama s rezervou na únik okolo 20dB, pokud chceš větší kapacitu nebo větší rezervovou jistotu pak musíš sáhnout samozřejmě po větších anténách....
pokud by ti stačilo 100Mbit tak to uděláš s téměř jakýmkoli 10Ghz s 60cm anténama s rezervou na únik okolo 20dB, pokud chceš větší kapacitu nebo větší rezervovou jistotu pak musíš sáhnout samozřejmě po větších anténách....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
-
Kapacitu do zacatku 100M, ale s moznosti prechodu na vyssi 300+ bez vymeny anten.
0 x
rouchi píše:základní vlastnost kterou jsi neuvedl....
Nevim nevim
mám spoj na 9100 metru samo Summit a Narrow a k tomu mam 60ku a 90 ku a to stomego to nedá jede to na rezervách 10-13 dbi a to je nepoužitelny takže ted to mám staženy na 50 mbit a musim tam dat druhou 90 ku
přitom dle výpočtu od výrobce měla být rezerva 19dbi
0 x
měly jsme 90/90 paraboly s MP90 na 8km a už bych do toho znova nešel. Jasně, dneska už jsou lepší pojítka atd.. ale bez automatickýho podřazování už znova fakt ne.
Takže určo 120 paraboly a výkon na 10dB v 11GHz by to mohl ustát kdykoliv ale na 300Mbit... asi taky
Takže určo 120 paraboly a výkon na 10dB v 11GHz by to mohl ustát kdykoliv ale na 300Mbit... asi taky

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
-
Umí některej spoj v 11GHz automatický podřazení a zároveň ATPC? Spolehlivě, ne jen podle papíru. Zatím se to tu zmiňovalo jen u MP600, ale ta bude stát nechutnej ranec.
0 x
Levou zadni se 2 65 cm antenami na 10GHz
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
-
Do 10GHz se mi nechce, pac mi pak prijde nejakej trouba s UBNT kramem a jdu se klouzat. Je fakt ze ta pasma jsou zamenitelny a do licence se da jit vzdycky. Ale stejne se radeji pridrzim tech bazenu, alespon budu mit vetsi rezervu.
0 x
MP600 je 11GHz? nějak sem si nevšim.
0 x
-
V sekci výpočty se dá zvolit MP600 a pak je na výběr z 11,17,24. Tak předpokládám, že ano.
0 x
já myslim že je jenom v 17GHz.
0 x
MP600 v 11 Ghz určitě bude brzi, už tu měla být
, nevím jak to bude s XPIC, ale určitě bych šel kvůli poplatku do nějakého XPICU, než platil zbytečně široký kanál. Antény určitě 120 cm pokud to lze a není umístění větší antény draší než licence s větším výkonem.
Uvažoval bych o Ceragonu, Alcomě, Racomu, který bude mít taky teď 11G, taky Exalt, záleží jestli to opravdu chceš tak dimenzovat a jestli taky na tento skok nezvolit jiné pásmo, levnější v tý 11 Ghz je to ranec .. daj se myslím i za super ceny koupit super jetý rádia, díky optimalizaci sítí. Záleží na užití atd, možná bych zvolil i pronájem s SLA pokud to je na centrální páteř ..

Uvažoval bych o Ceragonu, Alcomě, Racomu, který bude mít taky teď 11G, taky Exalt, záleží jestli to opravdu chceš tak dimenzovat a jestli taky na tento skok nezvolit jiné pásmo, levnější v tý 11 Ghz je to ranec .. daj se myslím i za super ceny koupit super jetý rádia, díky optimalizaci sítí. Záleží na užití atd, možná bych zvolil i pronájem s SLA pokud to je na centrální páteř ..
0 x
dneska 11GHz že by někdo extra vyráběl? já si jenom všimnul že 11GHz se všichni zbavujou. Pak mi nějak nesedí proč by alcoma neudělala MP600 v 18GHz kam by se hodila lépe. Já se za pár dní na to Tůmy zeptám osobně.
0 x