❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubnt... Dhcp klient ... Bridge

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
potkan80

Ubnt... Dhcp klient ... Bridge

Příspěvekod potkan80 » 12 years ago

Poradil by m někdo zda se nějak dá dostat na ubnt co je jako klent a dostává ip z dhcp a je v rezimu bridge .Pokud ho mám tak nastavený tak mě nenapadá jak se na něj dostat ... jde to vůbec. Skoušel jsem tu polozku dhcp falback v ubnt kde je nastavenou 192.168.1.1 ale na tu se dostanu jen pokud dhcp neprideli ubnt ip. a ja bych se na něj potreboval pripojit i pri dostani ip ... jde mi o kontrolu signalu atd.Je nějaký fígl ?
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

samozřejmě se na něj dostaneš přes tu ip kterou dostal přidělenou, jen musíš vědět která to je
0 x

potkan80

to sem skousel a nic
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

potkan80 píše:to sem skousel a nic

na ping odpovida?
jsi si jisty, ze znas jeho adresu?
jsi ve stejnem ip rozsahu?
neni na tom zarizeni zaply https pristup? services -> Použít zabezpečené spojení (HTTPS): ? pokud ano, musis dat do prohlizece https://ip_toho_zarizeni

pokud je ubnt v bridgi, tak ma jen 1 ip, bud statickou nebo z dhcp, jsou to vlastne obe rozhrani (ath0 a eth0) spojene do jednoho virtualniho (br0)

nic jinyho me nenapada...
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

potkan80

Daxxim píše:

na ping odpovida?
neni na tom zarizeni zaply https pristup? services -> Použít zabezpečené spojení (HTTPS): ? pokud ano, musis dat do prohlizece https://ip_toho_zarizeni

pokud je ubnt v bridgi, tak ma jen 1 ip, bud statickou nebo z dhcp, jsou to vlastne obe rozhrani (ath0 a eth0) spojene do jednoho virtualniho (br0)

na ping odpovida
no je to ta ip co ji mam na sitovce od dhcp serveru ze ?
no jsem k ubnt hned sitovkou pripojen a na ni mam dhcp takze predpokladam ze jo
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

potkan80 píše:
Daxxim píše:

na ping odpovida?

na ping odpovida
no je to ta ip co ji mam na sitovce od dhcp serveru ze ?
no jsem k ubnt hned sitovkou pripojen a na ni mam dhcp takze predpokladam ze jo

heled, tak ted si nerozumime, jak to mas konkretne zapojene a nastavene?
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.

potkan80

UBNT V BRIDGI DOSTAVA IP DHCP A PAK Z UBNT DO SITOVKY A NA NI MAM NASTAVENE DHCP
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

jenže pak máš přidělené 2 adresy, jednu máš na ubnt a druhou na síťovce a každá bude jiná, takže si musíš zjistit jakou dostalo ubnt
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

potkan80 píše:UBNT V BRIDGI DOSTAVA IP DHCP A PAK Z UBNT DO SITOVKY A NA NI MAM NASTAVENE DHCP

pokousim se to nejak pochopit a chapu to tak, ze je tvoje ubnt zarizeni nastvene jako bezdratovy klient (station), ktery je pripojen na nejake ap, za kterym bezi dhcp server.
ty mas sitovou kartu v pc nastavenou jako dhcp klient, takze z toho plyne, ze dhcp server ti da 2 ip adresy, 1 tomu ubnt zarizeni a jednu tve sitove karte

ip adresu sitovky zjistis win+R -> cmd -> ipconfig -all (windows) nebo konzole -> ip a (linux)

zjisteni ip adresy toho ubnt zarizeni bude trosku tezsi, bude potreba nejaky ip scanner, kterym bych projel tvuj rozsah
dejme tomu, ze mas ip adresu 192.168.3.30, tak bych proskenoval cely rozsah 192.168.3.1-192.168.3.254

mohla nastat situace, ze jsi v nastaveni toho ubnt zapomnel odkliknout dhcp klient, tak bude mit defaultni ip (192.168.1.20), coz by melo fungovat, ale beze zmeny tvoji ip na sitove karte se na nej nedostanes. takze asi tak

edit: asi jsme to s peyrakem pochopili stejne
edit2: to jsi nastavoval ty?
0 x

potkan80

Daxxim píše:
potkan80 píše:UBNT V BRIDGI DOSTAVA IP DHCP A PAK Z UBNT DO SITOVKY A NA NI MAM NASTAVENE DHCP

pokousim se to nejak pochopit a chapu to tak, ze je tvoje ubnt zarizeni nastvene jako bezdratovy klient (station), ktery je pripojen na nejake ap, za kterym bezi dhcp server.
ty mas sitovou kartu v pc nastavenou jako dhcp klient, takze z toho plyne, ze dhcp server ti da 2 ip adresy, 1 tomu ubnt zarizeni a jednu tve sitove karte

ip adresu sitovky zjistis win+R -> cmd -> ipconfig -all (windows) nebo konzole -> ip a (linux)

zjisteni ip adresy toho ubnt zarizeni bude trosku tezsi, bude potreba nejaky ip scanner, kterym bych projel tvuj rozsah
dejme tomu, ze mas ip adresu 192.168.3.30, tak bych proskenoval cely rozsah 192.168.3.1-192.168.3.254

mohla nastat situace, ze jsi v nastaveni toho ubnt zapomnel odkliknout dhcp klient, tak bude mit defaultni ip (192.168.1.20), coz by melo fungovat, ale beze zmeny tvoji ip na sitove karte se na nej nedostanes. takze asi tak

edit: asi jsme to s peyrakem pochopili stejne
edit2: to jsi nastavoval ty?

no nevim asi kazdej o necem jinem tak se pokusim znova:

ubnt je dhcp klient co dostava ip od meho isp a k ubnt jsem pripojen kabelem do noteboku kde mam na sitovce nastavene dhcp
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

potkan80 píše:ubnt je dhcp klient co dostava ip od meho isp a k ubnt jsem pripojen kabelem do noteboku kde mam na sitovce nastavene dhcp

to je ale presne to o cem pisu :)

takze:

1.) nepredpokladam, ze tam tvuj ISPik nechal defaultni login a heslo (a na to navazu bod c.2)
2.) tohle se nedela a za sledovani stavu a kvality tveho pripojeni je zodpovedny/placeny tvuj ISPik
3.) takze bych to byt tebou neresil (tedy pokud by to jelo blbe, tak bych volal)
0 x

potkan80

Daxxim píše:
potkan80 píše:ubnt je dhcp klient co dostava ip od meho isp a k ubnt jsem pripojen kabelem do noteboku kde mam na sitovce nastavene dhcp

to je ale presne to o cem pisu :)

takze:

1.) nepredpokladam, ze tam tvuj ISPik nechal defaultni login a heslo (a na to navazu bod c.2)
2.) tohle se nedela a za sledovani stavu a kvality tveho pripojeni je zodpovedny/placeny tvuj ISPik
3.) takze bych to byt tebou neresil (tedy pokud by to jelo blbe, tak bych volal)

vyreseno ... nedoslo mi ze priradi mi dhcp dve ip
0 x