❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
lukas

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod lukas » 12 years ago

okoun píše:no já měl tedy problém u 17GHz na 8km....

To je MP360 na 180Mbit?
0 x
Lukas Kristek

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Viktor Novotný píše:tomu se divis ? na tu vzdalenost to tam nema co delat :)

no v alcomě mi bylo řečeno že to půjde, že si to umí přitopit, ale teď vidím že i kdžy si to přitopí na max tak je průšvcih ale možná že to nastalo tím že si to nepodřadilo rychlost, měl jsem to totiž vypnuté...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

tak acmka zrejme ledacos spasi, nejsem jeji zastance ... ale rekl bych ze jak tam mas ten propad na -85 ze tam uz nepomuze nic :-D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

okoun píše:
Viktor Novotný píše:tomu se divis ? na tu vzdalenost to tam nema co delat :)

no v alcomě mi bylo řečeno že to půjde, že si to umí přitopit, ale teď vidím že i kdžy si to přitopí na max tak je průšvcih ale možná že to nastalo tím že si to nepodřadilo rychlost, měl jsem to totiž vypnuté...

To musíš mít 65/65cm ne? Dej větší, šance na přežití vzroste ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

okoun

jsou tam 90cm
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

tak v tom pripade 120 a pak jedine skocit do mountfieldu a koupit nejakej bazen :mrgreen:

ale to je mimo tema me zajima jak se chovali zy spoje 24Ghz u lidi co je maj na 5 a v ice km tam kde byl prutz poradna a jestli to popira fyzikalni zakony jak se nekteri holedbaji .... nebo to vazne tak pritopi ze to ani nepodradilo ... david vynecha sve poznamky rad bych skutecne zkusenosti a skutecne vysledky ....
0 x

okoun

no ono to není zas tak jednoduché, protože ta příhrada jak je vysoká tak se i trocdhu hýbe, pruží, a tak když tam dám anténu o 1 stupni tak bude velkej problém....
0 x

okoun

teď jsem se ještě koukal na stanici a tady byl celkem slušnej náraz větru při té smršťi spíš si myslím že to byl ten problém než útlum toho deště, přihrada se prostě větrem hýbne, musím to nějak vymyslet a ještě lépe ukotvit.

wind_24h.gif.png
wind_24h.gif.png (24.25 KiB) Zobrazeno 1717 x
0 x

lukic

Příspěvekod lukic » 12 years ago

casovo mi to ale na ten narazovy vietor nesedi..
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

8km je proste na 17g (24g) uz mooc...
0 x
Jan Ptáček

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

to Okoun...
taky jsme řešil, že se příhrada při nárazech větru hýbe (jenom bych skoro ani nepoužil výraz trochu, ale spíš hodně) bnudeme to řešit tak, že tam postavíme místo klaiscký 35tky tu prasenskou 60cm a ta se prej ani nehne, tak jsem zvědavej, ale věřim, že by ot mlo být minimálně o poznání lepší... prostě příhrada pořád není jistota.... :-D
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

okoun píše:teď jsem se ještě koukal na stanici a tady byl celkem slušnej náraz větru při té smršťi spíš si myslím že to byl ten problém než útlum toho deště, přihrada se prostě větrem hýbne, musím to nějak vymyslet a ještě lépe ukotvit.

wind_24h.gif.png

hmm, a me se tady pak lidi smejou, kdyz rikam, ze je treba stavet pevne konstrukce
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

viktore smejou se ti kteri jeste nepoznali kdyz poznaj daj ti za pravdu ... sem zvedavej co dela hapimu ta silnostena roura s af24 na konci v poradnym pruvanu
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

to zatím nikdo neví dozvíme se to až ten pořádnej průvan bude.. :-) každopádně já Viktore tvoje konstrukce na maximum taky uznávám...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

okoun

Viktor Novotný píše:
okoun píše:teď jsem se ještě koukal na stanici a tady byl celkem slušnej náraz větru při té smršťi spíš si myslím že to byl ten problém než útlum toho deště, přihrada se prostě větrem hýbne, musím to nějak vymyslet a ještě lépe ukotvit.

wind_24h.gif.png

hmm, a me se tady pak lidi smejou, kdyz rikam, ze je treba stavet pevne konstrukce

jaké máš konstrukce? my to máme normalně s betonovým základem + kotvení, nevím jak to lépe udělat.
0 x