zdravim majstri,
mam nasledovny problem.. v jednej lokalite mi odyslo UBNT Picostation5 802.11a kt. som mal na dokrytie obce. rad by som ho nahradil za MikroTik OmniTIK U-5HnD najme koli nizsej cene, avsak nechcem menit aj klientske jednotky. je možny nastavit omnitika len do modlulu A a vyradit mimo technologiu? u klientov mam vacsinou nanostation 5 LOCO.. budu tieto zariadenia kompatibilne?
dakujem za rady!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
MikroTik OmniTIK U-5HnD namiesto UBNT Picostation5 802.11a
Pokud máš klienty UBNT, tak tam nestrkej mikrotika ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
prečo? zatial mi vzdy všetko korektne fungovalo...
ludvik píše:Pokud máš klienty UBNT, tak tam nestrkej mikrotika ...
0 x
Na mikrotiku můžeš použít NV2. A bude to fungovat lépe (pokud teda vůbec ...)
Na UBNT můžeš použít AirMax (teoreticky, umí-li to klienti) a bude to fungovat lépe.
Pokud to namixuješ, zůstaneš u normální 802.11a jenom protože budeš muset.
Rozhodnutí je na tobě. Ale mixovat to prostě není dobrý nápad.
Na UBNT můžeš použít AirMax (teoreticky, umí-li to klienti) a bude to fungovat lépe.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Na mikrotiku můžeš použít NV2. A bude to fungovat lépe (pokud teda vůbec ...)
dik za odpoved.. ono nema pre mna vyznam investovat do toho vela.. jedna sa aj tak o takmer stratovu lokalitu s takmer nulovou perspektivou.. pre 8 vacsinou vikendovych klientov bohate staci ačko.. len som nevedel ci bude fungovat v ačku omnitik s klasickym nano loco.. ale podla tvojich slov by malo.. to je podstatne.. menit klientske jednotky je pre mna zlyy sen..

0 x
a preco tam potom nedas vsesmer a bullet?
0 x
pretoze pri omnitiku mam minimalne polovične naklady
jopo píše:a preco tam potom nedas vsesmer a bullet?
0 x
klonim se k nazoru nemixovat technologii...a pokud teda mas imrver cukani, tak jo,omnitik pojede podle me ok, klidne nech zaply oba chainy a 802.11a a nevidim problem proc by to nejelo... jinak pravda, omnitik je z hlediska kryti malych prcek znacka ideal, bez dokladu k mani za 550kc, v podstate je to rekneme mixnuty RB711 s 6-8dbi vsesmery + RB750 v jednom, po uprave navic umi POE na vsecky porty, hergot za ty love co vic si prat...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
pcwifi píše:klonim se k nazoru nemixovat technologii...a pokud teda mas imrver cukani, tak jo,omnitik pojede podle me ok, klidne nech zaply oba chainy a 802.11a a nevidim problem proc by to nejelo... jinak pravda, omnitik je z hlediska kryti malych prcek znacka ideal, bez dokladu k mani za 550kc, v podstate je to rekneme mixnuty RB711 s 6-8dbi vsesmery + RB750 v jednom, po uprave navic umi POE na vsecky porty, hergot za ty love co vic si prat...
vdaka za info! heh.. mas daky typ kde by som to zohnal bez dokladu za 550 kč?? ak jo tak SZ..

0 x
aukro treba...
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))