❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

půjde realizace spoje 17GHz?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: půjde realizace spoje 17GHz?

Příspěvekod hapi » 12 years ago

to Blax:

polarizace se softwarově nevolí, ray se otočí na anténě přece... nebo ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

okoun píše:bohužel ray nedělá 24G jinač bych zde ani nezakládal vlákno, no nevím moc jak to řešit spekták na 17G nemám tak nevím jaký kanál zabrali.

Leda si to půjčit na zkoušku a pak od nějakého hejska nechat odborně namontovat (za měsíc poté se ozve konkurence že má packetloss:) ), ale tou cestou jak Tě (ne)znám asi nepůjdeš. Na jakou je to vzdálenost ty 2 stupně si skutečně ověřuješ (víš místo kam už instalovaný spoj vede) nebo jen odhaduješ? Ono s 5-7 stupni vedle se už snad dá pracovat.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Jak jsem teď nasazoval MP600 na 600m, tak jsem si pěkně rozhasil jinou 17ku. Musím zkusit otočit polarizace, protože ikdyž je rozestup přibližně 45°, tak mi ta Alcoma svítí do safu. Oba spoje jsou 60cm paraboly a když jsem tu Alcomu instaloval a nechal jsem tam víc jak -17db, tak na spektráku Safu už byla viditelná, s -17 jede to v pohodě. Do doby než místo MP600 byla MP360, tak to jelo ok, protože Saf má jen 30Mhz kanál, a tudíž se vedle MP360 s 56Mhz kanálem vlezl.
Pokud odstup polarizací udělá 20db, vyřeší to můj problém, ale s dvěma funkčními spoji s rozdílem dvou stupňů to moc růžove nevidím.
Naposledy upravil(a) Leeonek dne 03 Apr 2013 09:12, celkem upraveno 1 x.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

a další věc že jejich pojítko je cca 3 metry na jiné rouře ale to je asi stejně k ničemu, zasílám ještě ten úhel

uhel.jpg
uhel.jpg (109.02 KiB) Zobrazeno 2111 x
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Vzdálenost?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

okoun: Dej to k vláčku a bude to v pohodě ;)
0 x

okoun

nemohu to dát k vláčku, vzdálenost 3 km.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Pokud chceš radu a fakt potřebuješ 200Mbs+....dej tam Anyplication v licenci a zbytek škudlíků vyhoď za letáky/plachty v průběhu 2 let.... uděláš 100x líp :wink: .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 03 Apr 2013 09:58, celkem upraveno 1 x.
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

hapi píše:to Blax:

polarizace se softwarově nevolí, ray se otočí na anténě přece... nebo ne?

jestli je to H nebo L volis sofwarove, takze polarizace sice volis otocenim ale jestli dana jednotka vysila v horni pulce nebo dolni volis sw.
Je to do znacne miry vyhoda, protoze na servis potrebujes jenom jednu jednotku.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

jo tak sem to myslel, sorry, pomotal sem to s polarizací.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David Nemec

Příspěvekod David Nemec » 12 years ago

Řešení je zajet tam se spektrálním analyzátorem a změřit spektrum.
Ve VanCu máme FSH-18 (Rohde a Schwarz) spektrální analyzátor, takže pokud je zájem zavolejte a domluvíme se.
0 x

okoun

no toho raye budu kupovat ve vancu, tak jestli by to šlo nějak s tím spojit....
0 x

okoun

je problém co vlastně použí jako alternativní pojítko, protože jedině 24GHz a to jedině Alcoma protože přes Summit se mi nechce taha IPTV a Oracve, Aviat, Ray nemá 24GHz :(
0 x

David2006

okoun píše:je problém co vlastně použí jako alternativní pojítko, protože jedině 24GHz a to jedině Alcoma protože přes Summit se mi nechce taha IPTV a Oracve, Aviat, Ray nemá 24GHz :(

Njn kdo chce kam.... alternativy by byli, ale nejsou Ti dost po chuti :wink: .
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

okoun píše:bohužel ray nedělá 24G jinač bych zde ani nezakládal vlákno, no nevím moc jak to řešit spekták na 17G nemám tak nevím jaký kanál zabrali.

Být tebou tak si nejdřív půjčím spektrák a proscanoval bych celý pásmo. Pak a podle výsledku bych se rozhodoval.Koupit spoj a pak řešit problém je na hlavu postavený.
0 x