❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bridge ?

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
TOMIK

Bridge ?

Příspěvekod TOMIK » 12 years ago

Zdravím jde nastavim na mk bridge na tri ruzne interface a kazdy s jinym ipo rozsahem jde o to ze bych tyto 3 interface hodil do bridge a ten pak dal do quees tree
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

bridge je softwarový switch a tak na to musíš koukat ... ty porty jsou pak "rovnocenné". Tři IP nastavit můžeš, ale nějak v tom nevidím smysl ... budou totiž na tom Bridge, nikoliv na fyzických portech.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

TOMIK

ludvik píše:bridge je softwarový switch a tak na to musíš koukat ... ty porty jsou pak "rovnocenné". Tři IP nastavit můžeš, ale nějak v tom nevidím smysl ... budou totiž na tom Bridge, nikoliv na fyzických portech.

no smysl potrebuji ty tri interface potrebuji sloucit do jednoho a dat misto global out s global out mi to spravne nedělí konektivitu
0 x

ludvik

Tak to máš chybu někde jinde ...

Zamysli se - co je OUT z bridge interface? Jistý si můžeš být leda v případě, kdy ten paket vznikne přímo na tom zařízení. Vše ostatní je zároveň IN a zároveň OUT. Musíš si pomoci markováním.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

TOMIK

ludvik píše:Tak to máš chybu někde jinde ...

Zamysli se - co je OUT z bridge interface? Jistý si můžeš být leda v případě, kdy ten paket vznikne přímo na tom zařízení. Vše ostatní je zároveň IN a zároveň OUT. Musíš si pomoci markováním.

out z bridge je adsl modem ten mam nastaven jako out tam mi toi pocita good ale nemuzu porad dobadat jak oznacit ty vystupy na lan do kompu a wifi do notase

mangle mam takto:

/ip firewall mangle add chain=forward src-address=192.168.10.0/24 action=mark-connection new-connection-mark=users-con
/ip firewall mangle add connection-mark=users-con action=mark-packet new-packet-mark=users chain=forward
0 x

ludvik

Out z bridge je i paket jdoucí k pracovní stanici ...

TOMIK píše:
ludvik píše:Tak to máš chybu někde jinde ...

out z bridge je adsl modem ten mam nastaven jako out tam mi toi pocita good ale nemuzu porad dobadat jak oznacit ty vystupy na lan do kompu a wifi do notase

mangle mam takto:

/ip firewall mangle add chain=forward src-address=192.168.10.0/24 action=mark-connection new-connection-mark=users-con
/ip firewall mangle add connection-mark=users-con action=mark-packet new-packet-mark=users chain=forward

Tedy bys měl značkovat i na základě fyzického interface - out-bridge-port (myslím). Tímto pravidlem nejspíš značkuješ naprosto všechno jednou značkou.
0 x