❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Delenie uplinku na RX a TX medzi polarity, alebo 2 antény
Delenie uplinku na RX a TX medzi polarity, alebo 2 antény
Mám problém s mojím spojom PtP . Jedná sa o 5G anténu na 2 polaritách. Všeobecným problémom je zarušenie od okolitých ISP a tým nemožnosť využiť širšie pásmo. Použitá anténa je Rocket Dish s jednotkou RocketM5. Má tu niekto skúsenosť s rozdelením traffic-u ..RX.. a ..TX ..na polarity antény prípadne na 2 samostatné antény na každej strane PtP, kde jeden pár na polarite ..H.. by prenášal ..RX.. a druhý pár na polarite ..V.. by prenášal ..TX.. ? Myslím, že ak by sa traffic rozdelil a pri použití 2 antén by som dostal zo spoja vyššiu prenosovú rýchlosť a celková kvalita PtP by vzrástla. Vie mi niekto poradiť vhodný HW, ktorý by bol použiteľný prípadne dáke vhodné riešenie ?
0 x
blbost. Nic se nezmění kromě toho že si ubereš rychlost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
mikrotik-dual nstreme
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Vystavba telek. reseni LTE, 3G, 2G [HUAWEI,NOKIA..]
Mikrovlny ericsson, huawei, ray, alcoma...
Vytyčování met. a opt. siti o2
Servis a udrzba mob. a fix stanic.
Poskytovani telek. sluzeb Olomoucky kraj.
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
Ak by som teda pouzil dual Nstream a kartu MikroTik R52Hn miniPCI 802.11n ktora ma 2 x MMCX to znamena ze potrebujem 4 karty 2 a 2 proti sebe. Problemom je, na karte je CH1 a CH2. Je mozne zapojit iba CH1 na kazdej karte cize dve anteny jedna H a druha V alebo musia byt zapojene oba kanaly a pouzit tak dve dvojpolaritne anteny z jednej strany voci druhej ?
0 x
na N kartach je podminka zapnuti aspon 1 CH
jake anteny pouzijes je uz vec jina...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
To by ale znamenalo, ze pri dual Nstream, 2 antenach a 2 polaritach je mozne preniest 600 Mbps teoretickych v nezarusenom prostredi 

0 x
rate 300 + 300... ano
0 x
Je mozne vytvorit dual Nstream na ethernet portoch RB a pouzit tak ako prenosovu jednotku napriklad Bullet M5 ? Pripadne ci je moznost aplikovat tento sposob prenosu na UBNT antenach ( jednotke Rocket M5 )?
0 x
ne
0 x
ne... potom jedine bonding, ale to by nebyl duplexni spoj...
a k tomu 300+300 = 80MHz kanal.... tak hosi stujme nohama na zemi prosim.... rovnou muzeme k tomu pridat jeste 450MBit 2.4GHz v N a bude to krasny bezdratovy gigahertzovi spoj, ktery ma sam v sobe zalohu proti ruseni, a samozrejmne tunu vymakavek az na to ze nebude duplex.... ale co uz.... to nepotrebujeme.
a k tomu 300+300 = 80MHz kanal.... tak hosi stujme nohama na zemi prosim.... rovnou muzeme k tomu pridat jeste 450MBit 2.4GHz v N a bude to krasny bezdratovy gigahertzovi spoj, ktery ma sam v sobe zalohu proti ruseni, a samozrejmne tunu vymakavek az na to ze nebude duplex.... ale co uz.... to nepotrebujeme.
0 x
Ferenc Richard
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886
info[at]RFservis[dot]cz
+420 774 164 886