❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

airRouter a router v client módu

Návody a problémy s konfigurací.
michnzee

airRouter a router v client módu

Příspěvekod michnzee » 12 years ago

Zdravím, u jedné domácnosti jsem narazil na podivnou záležitost, se zařízeními ubiquiti nemám zkušenosti takže zatím se jen ptám - každopádně k dotazu - kolega mne poprosil o připojení televize a dalšího PC na počítačovou síť. Na půdě mají APčko s ubiquiti + router airRouter. Kabelové rozvody nemají v rodinném baráku téměř vůbec, takže pouze wifi. Jelikož se mi doma povaloval jeden router, který uměl klientský mód, tak jsem si ho zkusil a na normální síti fungoval bez problémů. U kolegy doma jsem na novém routeru nastavil snad všechno, ale router se nedokázal stále připojit (hlásil, že stále vyhledává).

Musí se v ubiquiti routeru něco povolit aby to fungovalo? Musí se to tam nějak spárovat? Jinde mi to fungovalo v pohodě, bohužel u airRouteru nevím, jak se to chová nebo jestli je potřeba něco dalšího...

Díky :)
0 x
::RouterLEGOboard::

divizna

Příspěvekod divizna » 12 years ago

A mas treba screen toho nastaveni na airrouteru?
Pouzivas tam nejake nastaveni zabezpeceni a podobne?
Ostatni zarizeni v siti (notebooky apod.) na ten airrouter normalne pripoji?

Airrouter je normalni nkovy router ale zpetne kompatibilni i s gckem, takze by to melo fungovat uplne v pohode, videl bych tam nejaky problem v konfiguraci...
0 x

michnzee

Právě že do toho airrouteru přístup nemám (ten tam dávali místní ISP), já jsem měl za úkol jen připojit druhý router v klient režimu. Proto mě překvapilo, že všude jinde se ten klient režim připojil ale k ubiquitimu nikoliv - jediné co mě pak napadlo jestli se tam někde nemusí povolit párování s mac adresou klienta. Jinak k airrouteru se s ntbkem nebo mobilem připojím bez problémů. Každopádně, jestli se v ubiquitim nemusí nic speciálního nastavovat, tak je to otázka dalšího laborování :)
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Jediné dvě nekompatibilní věci v Airrouteru mohou být dle mě 40MHz kanál a AirMax (a ten asi ani nejde zapnout). Ale to by byl problém i s těmi notebooky a mobily.

Ale nelíbí se mi pojem "starý router jako klient". Třeba takový ovislink 1120 sice WPA2 uměl, ale jen jako APčko, ne jako klient ... a to myslím i v alternativním APpro firmwaru (ale zde už si jistý nejsem).

Nebo jsi prostě na nekompatibilitu (čipsetů) narazil. Nebyl bys ani první, ani poslední :-) Zkus něco jiného.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

michnzee

Tak ono se jedná o tohodle edimaxe - EW-7228APn - není to žádný extra router ale režim klienta zvládal v pohodě. Tak mě napadlo, proč ho nenapojit na ten AirRouter. Každopádně jak jsem říkal, na jakýkoli jiný wifině se to hned chytlo a fungovalo v pohodě, u AirRouteru se to sice spárovalo, ale edimax stále hlásil "searching" - takže nedošlo k navázání spojení. Nic víc z toho vyčíst nešlo a do toho AirRouteru, vzhledem jako k majetku místních ISP jsem do administrace přístup pochopitelně neměl. Holt asi budou muset přijít na řadu vychytávky v podobě ethernetu přes 220V :twisted: :D
0 x