❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB951-2n, dvě sítě, ping na síťovou tiskárnu

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
kvocel

RB951-2n, dvě sítě, ping na síťovou tiskárnu

Příspěvekod kvocel » 12 years ago

Ahoj všem,

mám takový problém, jsem obyčejný BFU, a nevím si rady... Mám malou síť s RB951-2n, nastaveno tak, že drátoví klienti jsou v síti 192.168.1.* a bezdrátoví klienti v síti 192.168.2.*. Všechno funguje jak má, dokud nechci tisknout z bezdrátového klienta na síťové tiskárně připojené k Mikrotiku drátem.

Takže reálná situace vypadá takto:
Desktop PC (Ubuntu): 192.168.1.100
Tiskárna: 192.168.1.60
Notebook (Windows Vista): 192.168.2.194
NAS: 192.168.1.33

Z desktop PC funguje ping na všechna uvedená zařízení, tiskárna tiskne, NAS ukládá ;-)
Z notebooku také, jen nedopingne na tiskárnu, takže netiskne.

Zajímavé je, že ping z notebooku funguje na NAS, ale na tiskárnu nikoliv, ač jsou NAS i tiskárna ve stejné síti.

Nenapadá prosím někoho jak z toho ven? Mě to přijde, že to snad ani nastavením Mikrotiku, ale ve Vistách, ale detaily netuším.

Děkuji.

Martin
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Podle popisu jsem mel / mam stejny pripad jen tiskarna je pripojena wifi a komp na kablu
Kdyz jsem z wireless registration odstranil tiskarnu, obratem se hned pripojila zpet a pingam... asi minutu az dve, pak je to zase hluche, takze scriptem co minutu odpojuji a tak nejak to bezi... ostatni zarizeni na te same wifi jedou v pohode, po pricine nepatram.

BTW prohod IP pc a ntb, vyloucis nebo potvrdis chybu Vist
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

kvocel

Příspěvekod kvocel » 12 years ago

Připojím-li k Mikrotiku drátem na chvíli externí AP (takže má dvě bezdrátové sítě, jednu 192.168.2.* a druhou 192.168.1.*), připojím se notebookem bezdrátově k síti 192.168.1.* tak tiskárna tiskne. Tak asi Visty, že...? Díky.

aliney píše:Podle popisu jsem mel / mam stejny pripad jen tiskarna je pripojena wifi a komp na kablu
Kdyz jsem z wireless registration odstranil tiskarnu, obratem se hned pripojila zpet a pingam... asi minutu az dve, pak je to zase hluche, takze scriptem co minutu odpojuji a tak nejak to bezi... ostatni zarizeni na te same wifi jedou v pohode, po pricine nepatram.

BTW prohod IP pc a ntb, vyloucis nebo potvrdis chybu Vist
0 x

jenda.master

Příspěvekod jenda.master » 12 years ago

Neni lepši mít vše na jednom rozsahu?
Tedy dat WIFI a "vystupni" LAN do bridge. A pak pustit DHCP server na onen bridge - tudiz mit na WIFI i LAN treba 192.168.1.0/24?
0 x

joker
antispam: Ano

Příspěvekod joker » 11 years ago

Take si rikam, jaky smysl ma mit oddelene vlastni klienty v ruznych sitich?

Sent using Tapatalk
0 x