❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Co brání vyšším rychlostem?

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Co brání vyšším rychlostem?

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ja bych vsem klientum pral aby se jednou nekdo z nich dostal na druhou stranu :) tedy stal se poskytovatelem nebo uvedomelim zamestnancem .. ono je to strasne jednoduche, sedet doma u kavicky a puncove hrudky, v teploucku a jen zvednout telefon a rict svemu poskytovately "hele nechcete me misto za 300 dat ten net za 250" .. nebo " nechcete zase zvysit rychlost " ... ale jak se stane najednou klient poskytovatelem nebo zamestnancem nahle se mu pohled naprosto zmeni. Ja to vidim na nekterych nasich technicich, byvaly jen nasimi klienty a najednou po par letech ve firme na te "druhe strane" mluvi uplne jinak a uvedomuji si co je za tim vsim schovane aby ti doma bez problemu sel net/tv ... a sedel jsi vysmaty u kavicky :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

rin

Příspěvekod rin » 12 years ago

to reset: Chci a jistě se domluvíme...viď? :)

David2006 měl pravduu No ono je to na hutnej flame

Nechtěl jsem, aby se to zvrhlo v nekonečnou rozpravu, kde se někdo bude mít potřebu obhajovat, že současný stav je optimální, protože nabyl dojmu, že útočím na jeho nekvalitní služby.

Jak napsal hapi navštiv střed jižní čech, tady tě naučíme jak dávat klientům 30Mbit za 300,-
Díky za rozumnou odpověď. Střední Čechy trochu znám a být taková nabídka i v odlehlejších částech ČR, tak jsem spokojený :)

Můj obecný dotaz měl být jen úvod ke konkrétní otázce, jak vyřešit lokalitu, kde služba není na dobré úrovni a díky odlehlosti lokality je to bez přičinění na delší čekání než zasáhne ruka trhu :)

to Viktor Novotný
Nejde jinak než souhlasit. A obecně si taky myslím, že snižování ceny není cesta. Rozumné cash flow ISP, byť i filantrop, potřebuje kvůli budoucím investicím.

to all
Rozumím tomu, že někoho může namíchnout dotaz na lepší služby, pokud si za svojí sítí stojíte a víte, že kvalitní připojení už teď máte.
Jen věřte, že není tomu tak všude a z tohoto pohledu jsem to bral.
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

rin píše:to reset: Chci a jistě se domluvíme...viď? :)

urcite, zadny problem, mame pouze jednu podminku, musis se stat clenem naseho sdruzeni a platit mesicni clensky prispevky :twisted: ,
inet davame pak zadarmo o kapacte dle clenskeho prispevku ,
posli mi prihlasku
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

rin

Příspěvekod rin » 12 years ago

Tvoji nabídku akceptuji, i když postupně stupňuješ nároky :wink:
Doufám jen, že do třetice nepřijdeš s dalším požadavkem, jako že musím být v lokalitě Vaší působnosti :lol:
0 x

reset

Příspěvekod reset » 12 years ago

naroky nestupnuji, jen jsem ti nazacatku nerekl vsechny podminky, neptal jsi se
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

lyra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lyra » 12 years ago

Toto téma se zrovna trefilo do toho co budu řešit a to nespokojeneho zakazníka.

Zákazník - firma plati 535 Kč s DPH.Ma servis 24 hodin , proste plna hlidana sluzba. Je to na konci města,ale vysoko kde je ruseni v 5 Ghz tak silné, že jsem rad že mu v te cene dodam aspon 6 MB.

Tak a nabízí se řešení.:

Zakazníkovi říct že bohužel víc k Vam nedodame za stavajici cenu - prejdete ke konkurenci kdyz Vam nabizi 30 MB.

Pro zákazníka vybudovat P2P spoj s dualnima antenama , limcovkama..cena 12 000 Kc za spoj a naklady na el.

Za 2 roky by se teoreticky mel spoj zaplattit,ale v realu stoupnou naklady na elektrinu, pronajmy mista za antenu ,občas take servis potřeba, cena za internet nijak drasticky dolu nejde, protoze jsme posledni mile, kam nic nevede.

Zajímal by mě návrh kdo by co poradil- samorřejmě rozhodnout musim sam tj jasné :-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jestli je to vetsi firma, nabidnul bych jim 15mego garant a dal tam starou 16megu alcomu :) ... idealne vysvetlit, ze profi spoj neco stoji a zvysit cenu po dohode na tisicovku :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

rin - pokud nejsi spokojený ve své odlehlé oblasti tak se o inet postarej sám aby jsi byl spokojený - spousta znás to tak udělala a Ty máš navíc povědomí o "cash flow" tak to půjde hladce :lol: .

lyra - neřekl jaké má jiné možnosti kromě toho upoceného 6Mbs (předpokládám jsi se jen upsal) od Tebe. Pokud má jiné možnoti je to pro něj lepší a pro Tebe horší. Každopádně mě by 2x 25dBi Nanobridge asi nezrujnoval :D , spíš je otázka jestli to není taky fresnelkou :wink: .
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Mar 2013 11:46, celkem upraveno 1 x.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Cokoliv firme garantovat za 500/mes je sebevrazda.
Jednou mesicne ti zavola a uz se ti nevyplati i kdyby ses tomu venoval jen hodinu svyho pracovniho casu.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

David2006

Viktor Novotný píše:jestli je to vetsi firma, nabidnul bych jim 15mego garant a dal tam starou 16megu alcomu :) ... idealne vysvetlit, ze profi spoj neco stoji a zvysit cenu po dohode na tisicovku :)

Tak řešení natáhnout ho na vyšší cenu je vždy vítané :lol: . Hele prodej mu rovnou MP600, šak to bude jistě ochotnej zaplatit :wink: . Jo kdybys napsal vrazím mu tam svoji 16Mbs vykopávku a cenu bych nechal tak to beru že máš díky muzeu jiné možnosti 8) .
0 x

David2006

Tomáš Břinčil píše:Cokoliv firme garantovat za 500/mes je sebevrazda.
Jednou mesicne ti zavola a uz se ti nevyplati i kdyby ses tomu venoval jen hodinu svyho pracovniho casu.

To že borec má servis 24hodin bych chápal že příchod technika od zavolání je dán čistě vzdáleností od (typicky) provozovny ISPíka - jinak že se někam 24hod dovolá a oni ho odkáží na nějakou pracovní dobu je něco jiného. Myslím že lyra to myslel jinak - že se borec dovolá a on mu to v co nejkratším možném čase opraví (tj. worst case další pracovní den třeba :)) ).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

ono konce světa jsou silně zarušený? to neni teda moc konec světa ne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

hapi píše:ono konce světa jsou silně zarušený? to neni teda moc konec světa ne?

V tom případě platí druhý můj postulát z úvodu threadu - a sice že tam není většinou dostatek lidí aby se to rentovalo :wink: .

Ale dovedu si představit situaci mít na menším městě víc poskytovatelů a jednoho zákazníka někde na výspě...a teď co s tím - kolem AP zarušeno a u něj vlastně samota že vidí jen průsekem... .
0 x