❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nouzovka: telefonní kabel jako náhrada 15m UTP

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
Peyrak

Re: Nouzovka: telefonní kabel jako náhrada 15m UTP

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

číslo normy, prosím, takovou neznám
0 x

radekpaos

Příspěvekod radekpaos » 12 years ago

nepletu-li se, tak ČSN-ENV 1996-1-1
0 x

kzl

Příspěvekod kzl » 12 years ago

Je to už trošku mrtvá diskuze ale já mám po telefonních drátech vyzkoušeno i cca 140 metrů. Ono když se podíváte do specifikace 10Mbit Ethernetu tak zjistíte že se vejde do 16 MHz. A 16 MHz je šířka pásma kabelů cat.3 To znamená všechny ty SYKFY a TCEPKPFLE kabely. I když je limit 100 metrů tak ta 10-ka funguje i ke 150 metrům. Pokud to někomu nefunguje tak má buďto problém s křížením kabelů, nebo se už switch neumí přepnout do 10 MBitu a je furt na 100-vce. Holt už se dneska s tou 10-kou moc nepočítá. Měl jsem jeden switch od NETGEARU a ten nereagoval ani na nastavení 10 Mbit přímo v managementu. Natož aby se tam přepl když tam má "auto". 100Mbit na kabelech cat.3 odzkoušenej nemám ale na nějaký delší vzdálenosti to asi moc běhat nebude páč 100 Mbit používá pásmo 5-85 MHz jestli si tu šířku pásma teda pamatuju přesně.
0 x