❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ubiquiti 24 GHz
Byl sem tam 2x za zimu a mám to 900m od baráku, takže nebyl, ale doufám že v 17GHz to opravěj
.

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Když jsme byli s kolegou asi před třema tejdnama montovat tenhle spoj, tak jsem svojí polovinu, která byla vyhřátá z firmy hodil přední stranou do čerstvýho prašanu, takže na tom trošku roztál sníh a asi 1,5cm vrstva se po celý přední ploše nalepila a zmrzla. Po seštelování signálů jsem tu přimrzlou vrstvu oškrábal a signál se zlepšil o 1dB při vzdálenosti 1,44km . . . Takže asi tak . . . 

0 x
kure05 píše:Když jsme byli s kolegou asi před třema tejdnama montovat tenhle spoj, tak jsem svojí polovinu, která byla vyhřátá z firmy hodil přední stranou do čerstvýho prašanu, takže na tom trošku roztál sníh a asi 1,5cm vrstva se po celý přední ploše nalepila a zmrzla. Po seštelování signálů jsem tu přimrzlou vrstvu oškrábal a signál se zlepšil o 1dB při vzdálenosti 1,44km . . . Takže asi tak . . .
Mě to na 2km při skutečné ledové krustě lehlo, takže asi tak

0 x
Podle mě to lehne v zimě jen když je konstelace lepkavého sněhu přes den kdy se tam 2-5cm nalepí (což sice pár dB udělá, ale nemělo by to link shodit ani zdaleka) ale ten natátej sníh jak padne tma zamrzne v pěkně blbě škrábatelnej krunýř a pak už to spoj na 2km neustojí (ten na 900m byl v pohodě). Toto se mi stalo jen jednou, no kdybych to dneska nechal tak možná by se stalo i podruhé (náběh to mělo krásnej).
0 x
Jak ja vam to skrabani zavidim , ja za cely leta neskrabal ani jednou
asi si nekdy nekam vyrazim abych vedel jaka je to slast 

0 x
ppp76 píše:Jak ja vam to skrabani zavidim , ja za cely leta neskrabal ani jednouasi si nekdy nekam vyrazim abych vedel jaka je to slast
No to bys moh, nejlépe nějakou 120cm vykopávku na plechový sedlovce aby byl pak klid

0 x
tak me napada - nebude to lepsi, kdyz z toho ten radom uplne sundate? treba se to na tech lakovanych parabolach nebude tak drzet... 

0 x
Jan Ptáček
net.work píše:tak me napada - nebude to lepsi, kdyz z toho ten radom uplne sundate? treba se to na tech lakovanych parabolach nebude tak drzet...
Ty bys taky mohl na tu plechovou sedlovku s ním

0 x
No, aby jsme tu jen nehaněli ubnt, MP360 17Ghz se 60cm parabolama na 700m od 16h přidává výkon. Před půl hodinou se dostala na max +8db a teď už začal padat signál :)
Podobný směr v 24ce Saf Lumina, ale jen na 300m, 60cm paraboly a signál se ani nehne, tx pwr na -20.
11Ghz Saf 11Ghz, 99/60cm, 10km, tx pwr +6, signál padl pouze o 10db a drží.
o Summitkách raději nepíšu :)
Podobný směr v 24ce Saf Lumina, ale jen na 300m, 60cm paraboly a signál se ani nehne, tx pwr na -20.
11Ghz Saf 11Ghz, 99/60cm, 10km, tx pwr +6, signál padl pouze o 10db a drží.
o Summitkách raději nepíšu :)
0 x
Nejdelší spoj na 4,5km a drží. Venku sněží ale nevím jestli se to lepí. Paraboly naspreyovány
0 x
další info:
z Alcomy evidentně odpadl sníh, aktuálně tx pwr -8 a vrací se pomalu k normálu
jeden Saf Freemile na 4km je off
SDV11G na 13km (90+90cm) je off
Do rána možná bude ještě veselo :)
z Alcomy evidentně odpadl sníh, aktuálně tx pwr -8 a vrací se pomalu k normálu
jeden Saf Freemile na 4km je off
SDV11G na 13km (90+90cm) je off
Do rána možná bude ještě veselo :)
0 x