❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Ladik
antispam: Ano

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Nevim, ale ja tam ctu jasne a zretelne toto:
Kromě detekce polohy, pohybu a ostrahy dodávám mimo jiné i že stanice lze užívat v pevné službě, pozemní pohyblivé službě a bezpečnostní službě v oblastech dálkového ovládání, telemetrie, signalizace a přenosu poplachových informací, přenosu hovorových signálů, přenosu dat, přenosu obrazových informací a v dalších podobných oblastech.

Tak nevim v desitce je zase slovo datove signaly , tak si vyberte :-)

Mimochodem me tim tecou zapezpecovaci data i net(cidla dveri, kamery, atd a ejhle pres IP vrstvu nebo to se take nesmi dle nekterych? - muze to byt prece internet sakra :-))
Co je vlastne internet? Prece jenom hola data co se nekde nejak zobrazuji. Bohuzel vsehcny ty cidla a kamery bezi na nejakem web serveru, ono ja ta ale pak zase brouzdani jejda - takze asi tak.

Ahoj Lada
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Viktor Novotný píše:zarizeni muze byt ok klidne 100x, problem je, ze pokud nejsi firma montujici zabezpecovacky, pak mas pesek, pasmo ve kterem zarizeni pracuje neni urceno pro prenos dat, tak uz tu hadku ukonceme

No né, právě se začínám dostávat do pracovní teploty.. Vikino, fakt mám vytáhnout vidle a hodit je směrem k Jičínu? Souhlasíš se mnou, že 24GHz se provozuje legálně ? Edit: Pro Data ??
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hele Michale co mam delat ? proste tam nestoji, ze je to pasmo pro data ... fakt sorry, ale to je to ceho se bojim ...
jinak 24Ghz s tim ma co spolecne ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:hele Michale co mam delat ? proste tam nestoji, ze je to pasmo pro data ... fakt sorry, ale to je to ceho se bojim ...
jinak 24Ghz s tim ma co spolecne ?

A kde stojí, že 24GHz je pro data..
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

No ono taky v 24ce není ani zmínka o zabezpečovačkách, takže asi tak :)

Ale teď už opět k tématu, aneb koupili by jste si (znova) AirBQ? U mě jasná volba, další ne. Když místo AirbQ použiju cokoli, od Siklu až po jakýkoli duplexní spoj, nemám problém btestem dostat plnou rychlost na 1 spojení maximální rychlost co dá router. Nevím, ale i přesto že AirBQ ukazuje báječný signál, a bittrate se drží na 270-300Mbit, alix přes něj nedá víc jak 30-40Mbit. Pokud udělám paralelní spoj, třeba přes siklu (tak jak jsem to teď udělal) tak po siklu je strop Alixe pod něco pod 70Mbit. Přes AirBQ tohle nedám nikdy a to přes žádné které mám.
Když jsem AirBQ použil k vykrývacímu sektoru pro 15-20 lidí, ok, ale jak tam stoupl počet klientů, tak je to prostě špatné. Už zvažuju jak přeskupit desítky tak, abych nahradil další AirBQ, za kterým mi visí asi 40 lidí. Už i starý 50Mbit Alter je lepší, vím že 50Mbit přes něj dostanu vždycky a na 1 spojení, čímž si u AirBQ jistý rozhodně nejsem.
Prostě v době kdy se dá jeté siklu koupit za 50000 i s dph, nebo Šummítko Narrow za 60k, už AirBQ nemá moc smysl. Pokud by stálo polovinu, dalo by se využít pro vip klienty, zvažoval bych ale jinak asi ne.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak je to porad jen wifina, ze :) trpi to vsemi jejimi neduhy ... jen je to posazeno do cisteho pasma ..
vzdy bude FD spoj na tom zcela jinak, jenze to je proste jina trida a jine misto pouziti :)
0 x
- programming
- development
- education

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Leeonek píše:No ono taky v 24ce není ani zmínka o zabezpečovačkách, takže asi tak :)

Ale teď už opět k tématu, aneb koupili by jste si (znova) AirBQ? U mě jasná volba, další ne. Když místo AirbQ použiju cokoli, od Siklu až po jakýkoli duplexní spoj, nemám problém btestem dostat plnou rychlost na 1 spojení maximální rychlost co dá router. Nevím, ale i přesto že AirBQ ukazuje báječný signál, a bittrate se drží na 270-300Mbit, alix přes něj nedá víc jak 30-40Mbit. Pokud udělám paralelní spoj, třeba přes siklu (tak jak jsem to teď udělal) tak po siklu je strop Alixe pod něco pod 70Mbit. Přes AirBQ tohle nedám nikdy a to přes žádné které mám.
Když jsem AirBQ použil k vykrývacímu sektoru pro 15-20 lidí, ok, ale jak tam stoupl počet klientů, tak je to prostě špatné. Už zvažuju jak přeskupit desítky tak, abych nahradil další AirBQ, za kterým mi visí asi 40 lidí. Už i starý 50Mbit Alter je lepší, vím že 50Mbit přes něj dostanu vždycky a na 1 spojení, čímž si u AirBQ jistý rozhodně nejsem.
Prostě v době kdy se dá jeté siklu koupit za 50000 i s dph, nebo Šummítko Narrow za 60k, už AirBQ nemá moc smysl. Pokud by stálo polovinu, dalo by se využít pro vip klienty, zvažoval bych ale jinak asi ne.

A to sem si to chtěl koupit.Si mě docela odradil od koupi.Si radši koupím za půlku M10,od který vím že dá 70/10.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 12 years ago

myslím, že jestli to je FD nebo HD nemá vliv na max ryhlost/počet TCP. Už se to tu probíralo 100x
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Insider
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:No ono taky v 24ce není ani zmínka o zabezpečovačkách, takže asi tak :)

Asi delas neco spatne.. ja pres to kilo dostanu :)

Ale jinak s tebou souhlasím, o zabezpečovačce ani slovo, dokonce ani o datech, ale slouží zejména pro telemetrii, dálkové ovládání, signalizaci a přenos poplachových informací :mrgreen:
0 x

Leeonek

KoZLiCeK píše:A to sem si to chtěl koupit.Si mě docela odradil od koupi.Si radši koupím za půlku M10,od který vím že dá 70/10.

Když jsem psal "cokoli" je lepší, nemyslel jsem zrovna M10 :D

Insider píše:Asi delas neco spatne.. ja pres to kilo dostanu

To je možné, ale zajímalo by mě co :)
Mě jde spíše o princip, p2p pojítko vemu namontuju, nastavím frekvence, a pokud není průtrž mračen a nepřijde mi sms že je dole, tak o něm nevím.
AirBQ vemu, namontuju, nastavím frekvence, otestuju, zjistím že to není to co jsem chtěl. Testuju znova, dohaduju se na fóru o propustnosti, přehrávám verze mk, občas mi vytuhne NV2, latence nejsou kdoví co. Prostě na dnešní dobu to není takové terno jak to bylo třeba před rokem, dneska seženeš jetou 100Mbit desítku jen o něco dráž oproti AirBQ a ta Ti udělá ti uplně jinou službu.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Nic to ale nemění na faktu, že všichni kdo mi tu tvrdili, že data nelze na 9 GHz přenášet, tak jenom papouškují (ne)vím odkud pramenící názor.

Faktem je, že pokud tvrdí, že na 9 GHz nelze přenášet data, jsou v rozporu s faktickým tvrzením, že data na 24 GHz přenášet lze. Tyto dvě teze jsou totiž antagonické.
Faktem však je, že mechanismus pramenící z práva přenášet data na 24 GHz je naprosto identický s mechanismem použití dat na 9 GHz.
Je tedy faktem, že pokud někdo tvrdí, že data na 9 GHz ne, ale na 24 GHz ano, pohybuje se v oblasti osobního bludu v horším případě a prosté negramotnosti v tom jednodušším a pochopitelnějším případě. Oba bysi měl v rámci psychické hygieny rychle vyřešit.

Na podobné úrovní se budeme pohybovat, pokud budeme považovat výrok:
Nespecifikované stanice slouží zejména pro telemetrii, dálkové ovládání, signalizaci a přenos poplachových informací za výrok dovolující provozování pevných služeb a přitom výrok: Technické parametry zařízení pro detekci pohybu a pro ostrahu18),19),20) jsou za výrok zakazující pevnou službu.

I člověk s průměrnou inteligencí by tedy pro Vás, kteří odolávají novým informacím, pochopí, že první výrok je doplňující k výroku článku 2: stanice se užívají v pevné službě, pozemní pohyblivé službě a bezpečnostní službě v oblastech dálkového ovládání, telemetrie, signalizace a přenosu poplachových informací, přenosu hovorových signálů, přenosu dat, přenosu obrazových informací a v dalších podobných oblastech a právě tento výrok stojí za faktem, že výrobci jako Alcoma, Racom, Summit development aj. dnes 24GHz pásmo používají. Opravdu nechápu Viktore proč tady nepovykuješ ohledně tohoto podrazu na zákazníky. A nebo to podraz není?

Mimochodem, když jsme u těch dezinformací, Alcoma má prohlášení o shodě v rozporu s VO, tedy požadovaného ETSI EN 300 440 (jen pro detail). Takže Mohu a Mám tvrdit, že Alcoma klame zákazníka, když prodává spoje bez prohlášení shodě založeného na příslušné normě? Mám tvrdit, že 24GHz nelze použít pro přenos pevné služby?
Ne nebudu to dělat, protože to může tvrdit jedině idiot a ten, kdo vříská, že má štiku v rybníce.

Ten kdo tvrdí tedy, že výrok odstavce a/ Článku 7 není doplňujícím výroku Článku 2, vědomě o tomto faktu lže (pak ať nemluví o neexistenci konkurenčního boje- to nevylučuje nadprůměrnou inteligenci). A nebo je to člověk s podprůměrnou inteligencí, který nepochopil logiku daného stavu.

Ano, můžeme debatovat o tom, že je špatně norma, a že bůh není spravedlivý, a že doba je zlá. Ale nepleťme do toho platné znění předpisů. Ty platí tak, jak jsou napsané. Napsané jsou tak, že nikdo přenos dat na 9 GHz nezakazuje a proto opakuji - je legální. Porozumět psanému textu je základním úkazem toho, čemu se říká gramotnost.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hmm, clovece, chtel bych mit tve schopnosti vykladu :D to by se me pak hned lepe zilo ;) jinak teda chces rict, ze tvuj vyklad nechape racom, summit, miracle, a dalsi co proste do tohoto pasma nejdou z duvodu jake uz jsem zde psal ? Nicmene tvoje neustale presvedcovani lidi zde uz vypada jako teorie "stokrat recena lez se stava pravdou" :D fakt nevim, jestli ti jde o to aby lidi tve zarizeni vic kupovaly, nebo ? Protoze jako vyrobci ti je provoz fuk to chapu, ale nam provozovatelum to moc fuk neni ...

edit : samozrejme jina vec je, ze se da spolehat na "debilitu" uradu, kdyz muze byt provozovan ubnt paskvil, pak se asi muzu ve vsech VO pasmech i vysr*t a je to vlastne v poradku .... timto ale nevim komu to muze prospet
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Nechci se zde zapojovat do diskuze o legálnosti, a popravdě mě neustálé rozebírání a propírání již uvedených argumentů unavuje.

Pokud je to vše až tak jednoduché jak tvrdíš, určitě bude lehké přesvědčit ČTU k zaujmutí oficiálního stanoviska k pásmu 9Ghz. Například něco ve smyslu:

Vážený pane Peterko,
pečlivě jsme prozkoumali Váš požadavek a Vámi vyráběné zařízení ke kterému jste dodal potřebnou dokumentaci je možné provozovat i pro přenos dat, a to zcela legálně.
Vaše milované ČTU

Pokud nic takového nemáš, můžeš tady všechny svoje oponenty posílat na vyšetření a nebo podezřívat z negramotnosti, ale sám pak nevypadáš o nic důveryhodněji. Zatím jsem tu viděl jen samé zamítavé reakce z čtu, včetně té, kterou jsem na stejný dotaz na čtu dostal i já.

p.s. pro kameramany: dokonce jsem tam napsal i ten hloupý případ s kamerou na bodu, ale bez úspěchu, prostě ne ;)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Viktor Novotný píše:hmm, clovece, chtel bych mit tve schopnosti vykladu :D to by se me pak hned lepe zilo ;) jinak teda chces rict, ze tvuj vyklad nechape racom, summit, miracle, a dalsi co proste do tohoto pasma nejdou z duvodu jake uz jsem zde psal ? Nicmene tvoje neustale presvedcovani lidi zde uz vypada jako teorie "stokrat recena lez se stava pravdou" :D fakt nevim, jestli ti jde o to aby lidi tve zarizeni vic kupovaly, nebo ? Protoze jako vyrobci ti je provoz fuk to chapu, ale nam provozovatelum to moc fuk neni ...

edit : samozrejme jina vec je, ze se da spolehat na "debilitu" uradu, kdyz muze byt provozovan ubnt paskvil, pak se asi muzu ve vsech VO pasmech i vysr*t a je to vlastne v poradku .... timto ale nevim komu to muze prospet

Jak nejdou? Pokud to dobre chapu, Alcoma po tom prahne :mrgreen:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:Nechci se zde zapojovat do diskuze o legálnosti, a popravdě mě neustálé rozebírání a propírání již uvedených argumentů unavuje.

Pokud je to vše až tak jednoduché jak tvrdíš, určitě bude lehké přesvědčit ČTU k zaujmutí oficiálního stanoviska k pásmu 9Ghz. Například něco ve smyslu:

Vážený pane Peterko,
pečlivě jsme prozkoumali Váš požadavek a Vámi vyráběné zařízení ke kterému jste dodal potřebnou dokumentaci je možné provozovat i pro přenos dat, a to zcela legálně.
Vaše milované ČTU

Pokud nic takového nemáš, můžeš tady všechny svoje oponenty posílat na vyšetření a nebo podezřívat z negramotnosti, ale sám pak nevypadáš o nic důveryhodněji. Zatím jsem tu viděl jen samé zamítavé reakce z čtu, včetně té, kterou jsem na stejný dotaz na čtu dostal i já.

p.s. pro kameramany: dokonce jsem tam napsal i ten hloupý případ s kamerou na bodu, ale bez úspěchu, prostě ne ;)

lehké přesvědčit ČTU. Tak dat dohromady tyto 3 slova.. :lol:
Naposledy upravil(a) Insider dne 14 Mar 2013 11:26, celkem upraveno 1 x.
0 x