❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nefunkcne parent queue?
- midnight_man
Nefunkcne parent queue?
Pouzivate niekto Parenty v queues?? Zistil som že na 2 miestach mi nepočíta dáta niektorých klientov parente... dajme tomu 2 ks klientov počíta do parentu a ostatných vobec neukazuje. Aj keď im tečie 2-3mbps...v parente tečie 0. Je tam ROS 5,7 a na druhom 5.9 ....stretol sa s tym niekto? diky
0 x
simple queue/queue tree parrent?
jestli QT tak samozrejme parrenty pouzivaji vsichni a neni s tim problem
jestli QT tak samozrejme parrenty pouzivaji vsichni a neni s tim problem
0 x
- midnight_man
simple...na inych miestach to funguje normalne, len tu som si vsimol ze niektori klienti maju natahane 20-30Gb a v parente je 500m.
parent je 2.0/24
počíta len klienta s IP 2.15 ....ostatných to ignoruje.
aj keď odstránim z parentu adress a nechám 0.0.0.0/0 stale pocita len toho jedneho klienta...už som z toho somar
parent je 2.0/24
počíta len klienta s IP 2.15 ....ostatných to ignoruje.
aj keď odstránim z parentu adress a nechám 0.0.0.0/0 stale pocita len toho jedneho klienta...už som z toho somar
0 x
- midnight_man
chalani pozoruje tento problem ešte niekto? 10 ipeciek v parente a parent má celkovy objem dat 12gb pritom ipcky dokopy maju cez 30Gb. Uz som z toho na nervy, niektoré IPcky parent ignoruje! Vyriesil to niekto?
Je to rozdelené na 2 parenty jeden od 06:00 - 1d a druhý od 00:00 do 06:00 teda denné a nocné queue....v obidvoch parentoch su rovnaky ludia.
Skusali sme uz vselico (napr vypisat casove obmedzenie iba v parent queue a v klientych SQ pod parentom uz nie) chvilu to slo...zas to prestalo ist. Sranda je taká ze masiny ako RB750, 1100, 2011 to zrejme nerobia...robia to vacsinou 411tky, Groove a podobne.
Kazda rada draha..diky
Je to rozdelené na 2 parenty jeden od 06:00 - 1d a druhý od 00:00 do 06:00 teda denné a nocné queue....v obidvoch parentoch su rovnaky ludia.
Skusali sme uz vselico (napr vypisat casove obmedzenie iba v parent queue a v klientych SQ pod parentom uz nie) chvilu to slo...zas to prestalo ist. Sranda je taká ze masiny ako RB750, 1100, 2011 to zrejme nerobia...robia to vacsinou 411tky, Groove a podobne.
Kazda rada draha..diky
0 x
Niektore rb si ziju vlastnym zivotom a pri SQ zvlast, raz pri problemoch podobneho druhu pomohlo zmazat vsetky queue, reboot a slo to, inokedy az tvrdy reset a nova konfiguracia, niekedy najnovsia verzia Ros. SQ sa uplatnuju v rade za sebou tak ci nebude problem s tym casom a poradim ktore sa v SQ uplatnuje, mozno by som skusil radsej script na ten den/noc.
0 x
- midnight_man
Hej presne...ziju vlastnym zivotom
je to pekné choré!
Co myslim tym ze sa uplatnuju v rade za sebou? toto časovanie funguje normalne (pokial to nie je podelene na parenty). Ako skriptom poviem kto ma mat aku rychlost kedy? to sa neda
kazdy ma inu.

Co myslim tym ze sa uplatnuju v rade za sebou? toto časovanie funguje normalne (pokial to nie je podelene na parenty). Ako skriptom poviem kto ma mat aku rychlost kedy? to sa neda

0 x