Zdravím, všechny a předem se omlouvám, jestli zakládám duplicitní téma.
Potřeboval bych poradit s nastavením L7 filtru. Konkrétně potřebuji ať L7 filtr označkuje pakety které jdou na doménu xyz.cz.
Na netu jsem našel tuto sintaxi:
^.(xyz.cz).*$
Ale ta bohužel nefunguje.
Poradí nějaká zkušenější hlava?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
L7 Filtr
L7 nepouzivam, ale skus zapis ^.*(xyz.cz).*$ alebo ^.+(xyz.cz).*$
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
hmm,
dal som si na skusku L7 s nazvom youtube a regexp: ^.*(youtube.com).*$ a do filtra som si dal pravidlo: chain=forward action=drop src-address=192.168.10.0/24
layer7-protocol=youtube - ide pekne (src-address tam je len koli tomu, aby som to skusal na sebe a nie na celej sieti
)
skusil som aj mangle a ziaden problem, aspon som si pozrel aku zataz robi youtube na sieti
dal som si na skusku L7 s nazvom youtube a regexp: ^.*(youtube.com).*$ a do filtra som si dal pravidlo: chain=forward action=drop src-address=192.168.10.0/24
layer7-protocol=youtube - ide pekne (src-address tam je len koli tomu, aby som to skusal na sebe a nie na celej sieti

skusil som aj mangle a ziaden problem, aspon som si pozrel aku zataz robi youtube na sieti

0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD
Internet, IPTV, USSD
Shakal píše:hmm,
layer7-protocol=youtube - ide pekne (src-address tam je len koli tomu, aby som to skusal na sebe a nie na celej sieti)
Asi dělám někde něco špatně, ale ani vzor s youtube.com mi nefunguje. Verze ROS 5.20.
0 x
Síť není jen internet ...