❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Super signal, ale šílený ping a rychlost

Návody a problémy s konfigurací.
Bishboun
antispam: Ano

Re: Super signal, ale šílený ping a rychlost

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

TTcko píše:
Maxik píše:no v indorech jedou vsichni protoze tech kanalu je pro vsechny proste malo. Ale jinak je to dost OT diskuse, myslim ze tu resil premisteni spoje, mozna by mohl popsat anteny a vykony jake tam ma

sice je to OT, ale ten člověk by se nejdřív asi měl naučit co může a co ne, naučit se jak to funguje, proč to má být 15dBi namísto 25dBi, a třeba by pak pochopil, že svítit hodně je dost velikej fail. Třeba by pak pochopil, že než dávat velikej výkon je lepší dát velikou anténu, že je lepší zkrátit koax, nebo ho tam vůbec nemít, že existují polarizace a scan pásma:)

jak můžeš někomu něco radit, když ty předpokládáš nějaký standart a on to má jinak? pak se musíš ptát, jestli tam má ten správný koax, třeba tam má ten zelenej :))). Nikdy nevíš :)
třeba má otočenou polarizaci, páč si koupil duplex anténu a o tom co je polarizace vlastně nic neví ..

je složité radit s něčím co vlastně nevíš jak to je ...

a jak se tu psalo, tenhle borec zkusí dát jinej kanál, výkon nechá .. a buh ví jestli si vůbec oscanuje, jestli na tom kanálu nevysíla někdo jinej .. frkne to tam a pak teprve řeší co s tím ..
kluk by si měl nejdřív přečíst o tom jak to funguje, měl by si to složit tak jak to má být .. a pokud to nebude fungovat, tak teprve hledat proč to nejde .. zdrojů a materiálů je na netu tuna ..

Strašně se mi líbí jak si tu psal "jak můžeš někomu něco radit, když ty předpokládáš nějaký standart a on to má jinak?"
Přiznávám, že jsem podal málo vstupních informací pro podání nějaké rady, ale stačilo se na info zeptat a dodal bych ho. Jen pro svou obhajobu...vím co je to polarizace (dokonce je to na anténách i nakreslený :) , scanuju pásmo, protože mě zajímá to aby mi to šlo a nerušilo se to mě i jinejm, pravda je že nemam kleště na koax, ale ten na telku tam fakt nedávám (vše kupuju už udělaný), Na duplexu to mam udělaný jedna polarizace tam druhá zpátky, bod jsem přemístil a výkon jsem musel ubrat o 2, protože jsem to měl přes stromy.
To jen pro upřesnění vstupních informací.....nerad bych aby jste si o mě mysleli, že jsem úplnej blb. Jinak něco jsem si o tom přečetl a i kámoš co to dělá mi základy vysvětlil, ale přecijen chci poznat i jiné názory na foru a pořád ho neotravovat.

B.
0 x

Bishboun

TTcko píše:
Bishboun píše:No nevim, ale dle mého názoru frekvence 5745 až 5805 pro venkovní použití je zcela legální!!! A ten výkon.... nemusíte se obávat protože to nemám v defaultu a už vůbec né na max. Narozdíl od jiných počítám a neperu to na max. Jsem sice začátečník, ale nechci někde něco podělat, protože by se to hodně rychle otočilo proti mě. Zeptal jsem se protože jsem začátečník, nedělám wifi každý den, dle mého mám vše v pohodě, neporušuji zákon, ale přesto mi to blbne.

Podle čeho tak soudíš? jaký máš výkon, útlum na koaxu a zisk antén?

Mam tam 1m koax + pigtail a 24rku antenu - dle výrobce kabelu má -1,8dbi útlum, -1,5 pigtail , a +23,5 anténa a +2db na kartě a to se v klidu do 27 dBm vejdu.
Jen nevím jestli i tak ten výkon není moc velkej a jestli ho umí karta i zmenšit.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

Bishboun píše:
TTcko píše:
Bishboun píše:No nevim, ale dle mého názoru frekvence 5745 až 5805 pro venkovní použití je zcela legální!!! A ten výkon.... nemusíte se obávat protože to nemám v defaultu a už vůbec né na max. Narozdíl od jiných počítám a neperu to na max. Jsem sice začátečník, ale nechci někde něco podělat, protože by se to hodně rychle otočilo proti mě. Zeptal jsem se protože jsem začátečník, nedělám wifi každý den, dle mého mám vše v pohodě, neporušuji zákon, ale přesto mi to blbne.

Podle čeho tak soudíš? jaký máš výkon, útlum na koaxu a zisk antén?

Mam tam 1m koax + pigtail a 24rku antenu - dle výrobce kabelu má -1,8dbi útlum, -1,5 pigtail , a +23,5 anténa a +2db na kartě a to se v klidu do 27 dBm vejdu.
Jen nevím jestli i tak ten výkon není moc velkej a jestli ho umí karta i zmenšit.

dobrý dobrý a teď ty freq?
0 x

Bishboun

net.work píše:coz takhle pouzit karty s mmcx konektory?

Jo už jsem na to koukal....bohužel v minulosti se koupilo tohle a je to system konektoru úplně k ničemu. Pigtail je tenoučkej jak vlas. Je to zřejmě jen na jedno zacvaknutí a to bez velkého pnutí v boxu.
0 x

Bishboun

No na vstupu na té Duplexní je 5825 a výstup1 je 5745 a výstup2 5765.
0 x

divizna

Příspěvekod divizna » 12 years ago

Super, tak se ted jeste podivej, jaky ze vykon je v 5720+ povoleny.

http://www.ctu.cz/cs/download/oop/rok_2012/vo-r_10-04_2012-07.pdf

27 dBm to fakt neni.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

divizna píše:Super, tak se ted jeste podivej, jaky ze vykon je v 5720+ povoleny.

27 dBm to fakt neni.

tak a ted prave prisel cas na to moje ach jo .. pac az to budes prelazovat, tak prosimte ne na moje freq :evil:
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

každýmu je u zadku co tam je za frekvenci. Buďme rádi že to čtu neřeší jinak by už 5GHz bylo dávno mrtvý a my by jsme mohly poskytovat leda prd. a na výkony se taky sere. Kdo tvrdí že má vše v pořádku tak kecá. Tady v okolí 50km nikdo takovej neexistuje.

Mě by zajímalo proč mu to nejde.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Bishboun

TTcko píše:
divizna píše:Super, tak se ted jeste podivej, jaky ze vykon je v 5720+ povoleny.

27 dBm to fakt neni.

tak a ted prave prisel cas na to moje ach jo .. pac az to budes prelazovat, tak prosimte ne na moje freq :evil:

Jestli jsem to dobře pochopil, tak v tabulce je 23dBm. Já jsem se koukal na stránky výrobce antén http://cz.jirous.com/vypocet-wifi , kde je kalkulačka a pomocí odkazu jsem se dostal na Všeobecné oprávnění č. VO-R/12/09.2010-12. Ikdyž, ale nasčítám útlumy a zisky, tak se vejdu i do těch 23dBm. Jak by si to naladil ty? Na těch vysílacích to překračuju o 1,2dBm.
Nejsem někdo kdo by chtěl kazit druhému síť, ale proto se teď takhle ptám.
0 x

Bishboun

hapi píše:každýmu je u zadku co tam je za frekvenci. Buďme rádi že to čtu neřeší jinak by už 5GHz bylo dávno mrtvý a my by jsme mohly poskytovat leda prd. a na výkony se taky sere. Kdo tvrdí že má vše v pořádku tak kecá. Tady v okolí 50km nikdo takovej neexistuje.

V mém okolí když jsem si scanoval pásmo, tak jsem našel i docela velký firmy (Losan, Coprosys, apod) a ty jedou na fr. od 5120 - 5320. Kanálů je málo a konkurence po městě je obrovská. Já si sice dělám s kamarádama sesíťování 8 pc, ale chci aby to bylo tak jak to má být.

Jinak mám silné podezření na ty konektory. Objednal jsem si nové a uvidim.
B.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

vždyť to psal dělal mu to ten na pl vypadenej pigtail...
já sem pro naladit určitě na 5500 - 5700.... i jirouš tam má určitě lepší PSV něž na 5800....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Myghael

Příspěvekod Myghael » 12 years ago

+1
0 x
Si vis pacem, para bellum.

MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.

Bishboun

rouchi píše:vždyť to psal dělal mu to ten na pl vypadenej pigtail...
já sem pro naladit určitě na 5500 - 5700.... i jirouš tam má určitě lepší PSV něž na 5800....

Na těch kartách to nejde naladit....nebo nevím jak. Jsou tam frekvence 5120-5320 a 5745 -5825 nic mezi. A ještě k tomu jsem si zjiˇštoval že okolo 5600 bejvá meteoradar. Možná by to něják šlo, ale to bych musel umět automatickou regulaci výkonu a to mi nějak nefunguje. resp určitě jsem to dělal blbě, tak jsem od toho upustil.

Jinak doufám, že to budou ty pigtaily.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

hapi píše:každýmu je u zadku co tam je za frekvenci. Buďme rádi že to čtu neřeší jinak by už 5GHz bylo dávno mrtvý a my by jsme mohly poskytovat leda prd. a na výkony se taky sere. Kdo tvrdí že má vše v pořádku tak kecá. Tady v okolí 50km nikdo takovej neexistuje.

Ono to ČTÚ řeší a dost, alespoň u nás. Poslední dobou jsou tu 3-4x do roka, mám trochu dojem, že jsme na seznamu neokysličených.
0 x

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Bishboun píše:Jinak mám silné podezření na ty konektory. Objednal jsem si nové a uvidim.

Dělej si ty koaxy sám, jestli nekupuješ něco lepšího se zárukou měření každého kusu. Ze začátku jsme taky kupovali hotové, ale většina z nich stála za ho*no - některé se už při instalaci, nebo postupně časem vytrhly, jiné měly vyšší útlum, než by měly mít, nebo dutinky nepájené a jen ledabyle rozkrimpované. Začali jsme si je dělat sami a postupně i ty vytříděné dobré měnit za naše. Rozdíl byl markantní.
A když už používáš u.FL, doporučuju nosit na střechu tavnou pistoli - neocenitelný pomocník. Sice výměna karty je pak o něco horší (nutné i s u.FL pigtailem), ale výsledek stojí za to.
0 x
T-T