❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ubgrade z verze 3.30 na 4.17

Návody a problémy s konfigurací.
karlos81

ubgrade z verze 3.30 na 4.17

Příspěvekod karlos81 » 12 years ago

ahoj, mám problém s ubgradem verze na RB 133 nejdedná se o 133c! ale o 133. nahraju ho tam a dám ubgradovat ale neproběhne to! nevíte někdo co je za problém? rád bych vyměnli kartu a na tu je zapotřibí minimálně verze 4, tak proto ten ubgrade. díky všem
0 x

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Nejspíš si neměl upgradovanej bios RB. Nahraj tam přes NetInstall znova tu 3.30, udělej upgrade biosu na 2.18 a pak upgrade na verzi 4.
0 x

karlos81

vpoho 330 tam zustal jen se to neupgradovalo. takže novej bisos. ještě radu to udělám jak? nějak jsem nenašel tuhle kolonku kde by se to dalo udělat dík
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

sosni http://mikrotik.mtom.cz/BIOS/RB133/adm5120-2.18.fwf

nahrej do Files

pust Terminal a napis : system routerboard upgrade , opta se te esi chces skutecne upgrade na 2.18, potvrd Yes, rebootni routerboard, hotofka.

pak tam nacpi 4.x , melo by to projit, pripadne upgrade licence jeste predtim.

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

karlos81

zvladl jsem ten bios. ten prošl krásně, ale i přes to bohužel upgrade na verzi 4.17 nebo na tu 6, tak ani na jedno se nepodařilo nechápu jak to? netuším včem je tedy problém... ach jo
0 x

pcwifi

po nezdareni a znovu bootu najdes v LOGu info cervenym pismem co je spatne...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

karlos81

aha hmmm takže nepodporuje to licence. cm mam udělat. Ježiš přece zase nebudu kupovat novej board.. 433 stojí minimálně 1500 + case ach jo
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

v te 3.30 musis pred upgradem do /system licence update-license-key
0 x
Jan Ptáček

pcwifi

udelals update licence ?

System - licence - Update licence key

podle me to pujde jedine skrz seriovy kabel a netinstall...

ja uz rb 1xx hazu do haje, je to uz vyslouzily kus HW...

PW
0 x

karlos81

Věřím, ale tohle slouží pro připojení poze 2 notebooků a jednoho stolniho kompu na lince 4 mb :-) takže výkonem dostacuje :-)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

v3.30, upgrade licence, upgrade biosu, obojí velmi nutný. Pak můžeš směle přímo na v5.24. Pokud vynecháš bios, připrav si seriak. Pokud by si nemohl přímo na v5 tak musíš skrz v4.17. Občas je totiž jenom možnost upgradu pouze o jednu verzi takže v4.17 a pak v5. v6 bych nedával rovnou ani náhodou ale pouze skrz v5. Je nutný tam mít bios 2.18 jinak seriak čeká.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

karlos81

Super všem děkuji za návody povedlo se! upgrade licence taky prošel a verze 4.17 je tam :-)
0 x

karlos81

hapi píše:v3.30, upgrade licence, upgrade biosu, obojí velmi nutný. Pak můžeš směle přímo na v5.24. Pokud vynecháš bios, připrav si seriak. Pokud by si nemohl přímo na v5 tak musíš skrz v4.17. Občas je totiž jenom možnost upgradu pouze o jednu verzi takže v4.17 a pak v5. v6 bych nedával rovnou ani náhodou ale pouze skrz v5. Je nutný tam mít bios 2.18 jinak seriak čeká.

zukusil jsem všechny verze a a vždy tam zustala ta stara. nikdy to nevypadlo že by mě čekla seriak a to jsem ta zkusil nacpat všechno možné od 4 do 6 :-) takže štěstí. ted jsem tam dal 4 a ta mě stačí
0 x