❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Verze 5.24

Oznámení a diskuse ke konkrétním verzím.
Hatatitla

Re: Verze 5.24

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

U mě dobrý. ;)
Na miestach kde to tuhlo po nahratí 5.24 všetko OK. Konečne funguje nv2 na celej sieti bez problémov. klop-klop
0 x

p1_p1_p1

Příspěvekod p1_p1_p1 » 12 years ago

takze je sobota poledne a mam tu dalsi vysledky:

zapojeni nekolik ruzdnych MT proti sobe, ruzdny hw co bylo vsechno po ruce,
prohanim tim cca 20-30 traffic random vygenerovany udp+tcp pakety - zkousel jsem jak zapojeni
routovani, bridgovani - tuhne oboje.

zda se ze to tuhne na vsem co mam dostupne, zkousel jsem kombinace:
AP:OMNITIK, 433ahu, 433, 433ah
KLIENT: SXT, 711,411 s kartou primo na desce, 411 a kombinace s kartami r52, r52n, r52hn, tplink tewn66xag (108m a/b/g)
RouterOS vsude 5.24, firmware 3.02

kombinace s N kartami tuhnou relativne brzo, kdyz to prepnu na A tak vytuhlo jen sem tam neco :?:
nejrychleji vytuhl omnitik s rb711 a sxt jako klienti - tuhe jak veka do hodiny ...

navic kdyz jsem na 433ah+r52n v rezimu 5Ghz A/N + NV2 zkousel a nastavoval tak se klient RB411+r52 reconecctnul a nasledne bylo videt ze data prestaly na AP pres kartu ve smeru TX tect, a bylo to tu, zamrz. vypnuti a zapnuti karty opet pomohlo. napada vas neco?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

v jakých režimech vám wifiny jedou? (ap bridge, bridge, statin, station xxx) Já sem neviděl zatuhnutí od v 5.20 s fixnutou wifinou. Od tý doby všechny další verze jedou ok.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

p1_p1_p1

zkousel jsem nasledujici:
klient rezim+odroutovano - zatuh,
klient wds - proste bridgovat - zatuh,
klient bridge zatuhl + zda se ze komunikace je pomalejsi nez u wds kdyz jsou anteny na jinych adresach nez pripojene pocitace

pseudobridge jsem jeste nezkousel ale nemyslim ze dostahnu jinych vysledku,

hapi jak mas nastavenou tu fifi ze bych to zkusil co to udela? :wink:
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

a nezkoušeli jste na to V6 RC?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

p1_p1_p1

verzi 5.24 zkousime z toho duvodu ze jsme doufali ze ji budeme moci nasadit do provozu, rc verze a beta verze bych do provozu nenasazoval, tudiz pro me nema vyznam ji testovat ... navic pochybuji ze se bude chovat lepe ...
0 x

Polk
antispam: Ano

Příspěvekod Polk » 12 years ago

Známej zkoušel, né teda přímo poslední verzi V6 , ale chovalo se to uplně stejně .. NV2 tuhla jak ve V5
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

Polk píše:Známej zkoušel, né teda přímo poslední verzi V6 , ale chovalo se to uplně stejně .. NV2 tuhla jak ve V5

A proc nemate napr. verzi 5.20 nebo 5.21? Ja nevim, mam na AP i 15 klientu, vsichni 5.21 a uptime klidne u vsech 20d. Nemam duvod zkouset cokoliv noveho ...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

to ja sem mel uptime ted 26 dni nebo kolik to bylo a vcera zasek NV2ky... klasika....
0 x
Jan Ptáček

goblajz
antispam: Ano

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Na OmniTiku s touhle verzí nefunguje nastavení PoE na portu auto on a musí se to přepnout na forced on pak to jede. :evil:
0 x

p1_p1_p1

5.21 5.22 5.23 5.24 jsou touto chybou postizeny,

5.20 ma zas NV2 tak stabilni asi jako vejce na spicce ...

nejaky smartass mi na ofic foru mikrotiku vesele radi at nahraju 5.22 a downgraduju fw desky na 2.41, toto jsme zkouseli kdyz vysla 5.22 a delalo to to same, dokonce myslim ze jsem zkousel prejit z 4.17 a delalo to ty zaseky i se starsim FW ... takze tato myslenka je nejspis uplne zcestna :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Taky přispěju se svou troškou do mlýna. Začal jsem upgradem asi na 4 sektorech z různých verzí, od 5.6 do 5.11, do upgradu žádné problémy, na všech sektorech bylo nastaveno jen klasické čisté Ačko. Po nasazení 5.21 na všech sektorech (zatím bez nasazení NV2) a přepnutí do Nka se mi začali někteří Nkoví klienti odpojovat i při slabším provozu a frflali že jim to jede pomalu. Po laborování s laděním, a vztekání, se kdo že mi zase vlezl kde do kanálu, jsem zkusil přepnout jeden sektor do Ačka. Ejhle, problém s odpojováním ustal. Zvláštní je, že sektor který jsem takto přepl a zrovna zapnul NV2, tímto neduhem netrpí ani v Nku. Jinak v Ačku jsem zatím problém s vytunutím komunikace nezaznamenal, pouze když je apčko a klient v N.
Jako apčko mám všude Alix (tedy oficiálně nepodporovaná platforma), vysílací karty R52n-M. Klienti jsou pak všehochuť, od RB411 + CM9 nebo R52 až po RB711ky.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 12 years ago

Jo, Lee ma pravdu a ja to zapomnel napsat, vsechny AP (az na vyjimky) mam pouze v Acku s 5.21 a nv2 a zadny problem nepozoruju = tj. zadne zatuhavani ani odpojovani. Jak by se to chovalo s Nkovou kartou nevim a zatim to nemam ani jak vyzkouset = jsou tam CM9 karty ...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

a me zrovna predevcirem vytuhlo APcko s R52kou, tedy ciste na Acku (je to RB433ah) a je tam RoS v 5.17 - je ale pravda, ze je to prvni zatuh toho APcka a to tam ta NV2 je uz dost dlouho...
0 x
Jan Ptáček

p1_p1_p1

vytuhlo na 5.17? a to tam u vas na vesnici zablikala po roce elektrina nebo co ? :D

jinak v Acku to vytuhne po delsi dobe, nicmene ten bug tam je, co vytuhnuti urychli jsou nasledujici aspekty:
-NV2 zapnuto
-vyssi zatez cca 20mb 40mb a vic ..
-Nko tuhne casteji nez A

=>problem s TDMA ovladacem karty, whatever, nezalezi co je to za kartu (r52,r52n,r52hn,tplink,cm9...)

Hadam ze nejspis chyba souvisejici s casovanim TDMA, neco se spatne synchronizuje a chcipne to kdyz se a)zaplni nejaky buffer b)data se nevysilaji protoze nejaky ukazatel/ridici signal vraci neco co nema? bohuzel mikrotik je closed source takze at se soudruzi snazi ... hlavne je bombardujte tema report souborama a budte s tema zasekama hlucni, treba tam u nich opravi tu chybu mezi zidli a klavesnici :)
0 x