❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

airFiber pro 24 GHz ... marketing versus skutečnost

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
net.work
Kontaktovat uživatele:

Re: airFiber pro 24 GHz ... marketing versus skutečnost

Příspěvekod net.work » 12 years ago

David2006 píše:
net.work píše:Omlouvam se za offtopic, ale tohle me uz vazne se*e:

2David: To jako kazdy kdo sem napise, nebo se na neco zepta ohledne tve milovane AF24 si ji dle tebe musi ihned bezet koupit a kdyz to nahodou v planu nema, tak co si to vubec dovoluje sem napsat, nebo co to je?!?! Proste zjistuje informace o tom jak to funguje/nefunguje. Tak si priste (a to bylo i u meho hodne davneho prizpevku) tvoje poznamky o tom co budu nebo nebudu nasazovat strc nekam...

Ale on to skutečně píše že to nehodlá dál nasazovat kvůli spotřebě, tak si to laskavě znovu projdi. FW se spotřebou nic neudělá, chtělo by to se trošku sklidnit a brát to věcněji :D .

ano, ale ja sem to nepsal jen ve vztahu na ten dany koment, ale obecne.. ja to treba taky momentalne nasazovat nechci (coz neznamena ze za pul roku nebo rok o tom nebudu uvazovat)... Proste zjistuji informace, reference a je jedno, jestli to chci koupit nebo ne...

timto koncim offtopic
0 x
Jan Ptáček

lukic

Příspěvekod lukic » 12 years ago

Kaja píše:Jen drobne upresneni k tomu, ze navysena spotreba za 3 roky vykompenzuje cenovy rozdil od profi radia.
Treba ALCOMA MP600 ma spotrebu 25W/jednotku. Spoj za rok sezere 440KWh (cca 2.500Kc)
AF24 ma spotetrebu 50W/jednotku. Spoj za rok sezere 880KWh (cca 5.000Kc)
Tudiz za 3 roky usetris na elektrice 7.500Kc. Ale rozdil cen MP600 a AF24 odhaduji tak na 90tis.
Takze navratnost na spotrebe elektriky je tak 36let !!!

Na druhou stranu je MP600 zcela jina liga nez AF24.
Ale je treba zduraznit technicke odlisnosti a ne argumnetovat nepresnym tvrzenim, ze usporena elektrina za 3 roky srovna cenu s AF24.

K.

440kWh je u nas cca 200 EUR rocne. Zalezi aky mas tarif a kde. coz je 600 EUR za 3 roky. AF24 stoji cca 2350 EUR bez DPH, Ray17 stoji do 3000 EUR v 100Mbps licencii. Ak strielam do dedin kde je 50 uzivatelov max, tak mozem davat 17 alebo 24Ghz, inak pcham licenc. Ak tammam 50 userov, tak 100Mbps je pre mna dost. Z tohto pohladu napr. Ray17 je pre mna vhodna alternativa. Akurat vlakno o nej je nejake tiche, neviem ci ju nik nepouziva alebo co. Ano na 1 hop sa nam oplati aj Alcoma MP600. A ano, ak Ray17 alebo ine radio so spotrebou 25W v cene okolo 3000 EUR nebude v rychlosti 100Mbps dostupne, mozem opat uvazovat ze niektore dediny osadim AF24. Avsak ak citam recenziu, kde nie je spomenuta verzia FW a vsetko nasvedcuje tomu, ze to bolo s vadnou, tak ma zaujima ako to dopadne s tou pouzitelnou. Okey berem u "profi" radia by to nemalo ist inak von, ale UBNT je "el cheapo" vyrobca, a uz sme si na to akosi zvykli.

BTW: celonocny ping - 8 paketov stratenych z 25 tisic.. "Idealni na take to domaci browsdani"
0 x

GRFS
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

S tou navratnosti elektriky maji vase kalkulace jeden zasadni nedostatek. Pocitaji s aktualni cenou a nikdo nezohlednuje zmenu nakupni ceny za kWh v case. A vzhledem k tomu, jak to je v CR nastaveno z hlediska podpory obnovitelnych zdroju je docela mozne, ze ta navratnost bude podstatne kratsi nez za 36let, protoze ceny energii budou v budoucnu velmi pravdepodobne vyssi tak, jak bude danovy poplatnik donucen ze sveho dotovat stale vetsi podil solarek na vyrobe el. energie, protoze nekdo =ERU stanovil tak lichvarske vykupni ceny, ze se z toho jeste dlouho budeme vzpamatovavat. Budeme tak svedky toho, jak se cena vlastniho zarizeni dotkne sveho minima a na vyberu, resp. provozu technologie se cimdalvice podepisuje zejmena a prave jeji energeticka bilance.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

GRFS píše:S tou navratnosti elektriky maji vase kalkulace jeden zasadni nedostatek. Pocitaji s aktualni cenou a nikdo nezohlednuje zmenu nakupni ceny za kWh v case. A vzhledem k tomu, jak to je v CR nastaveno z hlediska podpory obnovitelnych zdroju je docela mozne, ze ta navratnost bude podstatne kratsi nez za 36let, protoze ceny energii budou v budoucnu velmi pravdepodobne vyssi tak, jak bude danovy poplatnik donucen ze sveho dotovat stale vetsi podil solarek na vyrobe el. energie, protoze nekdo =ERU stanovil tak lichvarske vykupni ceny, ze se z toho jeste dlouho budeme vzpamatovavat. Budeme tak svedky toho, jak se cena vlastniho zarizeni dotkne sveho minima a na vyberu technologie se cimdalvice podepisuje zejmena a prave jeji energeticka bilance.

Tož když do mrtě....a co úroky vaše jasnosti, dožene cena toho co přeplatím na úrocích mezitím to zvyšování energií? :lol: :wink: Navíc na zepár bodech neplatím el. , takže si budu muset zavést dodatečnou konstantu do vzorce :D . Každopádně u některých lidí je ten spoj odepsanej i kdyby žral 1W, ne? :lol:
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

To moje vyjadreni nema ve smyslu tve reakce s AF24 celkem nic spolecneho. Ale nekteri budou tuhle technologii obhajovat, i kdyby ve skutecnosti neexistovala :lol:
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

rado3105

Příspěvekod rado3105 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:diskuse na ubnt foru je cisty PR ... jake koli negativni info je ihned smazane ...

tak toto som za roky sledovania toho fora nezazil a bolo tam vela ludi co nadavalo a hned im dali kontakt na vyriesenie...
takze skus si prispevok odfotit, myslim ze by si ich pekne zdiskreditoval...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

hele odchytni si Insidera ( Michal Peterka ) tomu smazaly ne jen prispevky ale cely ucet
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 12 years ago

Viktor Novotný píše:hele odchytni si Insidera ( Michal Peterka ) tomu smazaly ne jen prispevky ale cely ucet

Potvrzuji, přišel jsem na UBNT o 2 profily během půl roku.. Hemzy nemažou, protože jsou to hospodské kecy a oni moc dobře vědí, že kecy typu nefunguje, nebo mám problém rozmáznou levou zadní.

V momentě, kdy tam vystavíte naprosto exaktní údaje z měřáků, nebo argument je nezvratný, přijde nevybíravé vyhrožování , že mám držet hubu a napsat na support. Support na připomínky nereaguje, nedělejte si iluze. UBNT jako celek mlčí jako hrob a v momentě, kdy to zveřejníte jde celý profil do kopru.. Pro mě to není někdo komu bych byl ochoten věřit, velmi mě zklamali.

Proti UBNT AirFiber nemohu nic říct, v síti, kterou ukončuju mám sice 2 kusy a ty fungují - jak? Neřeším to, protože na tom visí sdružená síť. Pro mě jsou AirFibery drahé, takže o nákupu uvažuji až v případě, že to nepřenesu vlastní technologiíí, ale to zatím nenastalo. Jak jsou na tom radiově a za jakou cenu fungují, na to se mně neptejte. Vím jak se chovají 24GHz ostatních výrobců, ale tady se dějí doslova zázraky.

Neměl jsem to na měřácích, nebudu to mít na měřácích ani mě to nezajímá, protože to jde mimo mou sféru působnosti, zájmu a ochoty se mazat s něčím co ani jako vývojář nedovedete exktně změřit, protože se to vymyká všem zažitým postupům. Jenom konstatuju, že až se někde něco provalí a vy budete po UBNT něco potřebovat - jako osoba zodpovědná za provoz zařízení - vyserou se na Vás a nezmůžete nic. Z ČTÚ otevřeným textem zaznělo, že proti takhle veliké korporaci nepůjdou, protože se bojí sporů. Když nepůjde ČTÚ tak nepůjde nikdo a i to ČTÚ je bezzubé.
Já jsem s nimi skončil, veškeré výrobky, které jsem prodal s jejich modemy jsem musel na své náklady přezbrojit na Mikrotik, protože support UBNT nebyl schopen ani ochoten jakkoliv pomoct s očividně jejich bugy, zdrojáky nových FW slibují už skoro rok, ačkoliv jsou to opensource atd. atd.. Kousalo se to blblo atd.. Od doby co dělám na Mikrotiku, mám po problémech.
Je to ale pouze moje zkušenost a hrozně Vám přeju, ať ji máte lepší. Pro mne není UBNT seriozní firma, ale lepší prodejce cukrové vaty, který před problémy strká hlavu do škopku s cukrem.

Asi takhle:

You have been banned for the following reason:
No reason was specified.

Date the ban will be lifted: Never

All times are GMT -8. The time now is 01:23 AM.

vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Ubiquiti Networks, Inc. Copyright © 2012, All Rights Reserved.

Tak hodně zdaru.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

rado3105

Keby si to pofotil posobilo by to vierohodnejsie......
Ake si mal meno na tom fore?
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

No a to jsem zapomel dodat.. Jeste než se mě zbavili jako Trolla, tak mi pečlivě promazávali příspěvky :mrgreen:

Edit: Asi mysleli, že se vyhulákám a uklidním se.. Špatná volba
0 x

rado3105

Insider píše:No a to jsem zapomel dodat.. Jeste než se mě zbavili jako Trolla, tak mi pečlivě promazávali příspěvky :mrgreen:

ak mas taketo skusenosti, comu neverim, tak si rob screenshoty....a potom to fuknut na nejaky blog a ich zdiskreditujes.....
len bez fotiek ti neuverim.....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ty jo presvedcit nekoho je fakt mazec :D ale co uz, mysli si co chces .. me se to stalo v pripade zameny CPU 7240 za 7241 ... kdy bez jake koli zminky vyroba presla na 7241 a flash starych fw zarizeni odrezal od periferii ..... kdyz jsem tam psal proc tohle nikdo nikde nepublikoval, tak me to smazaly
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Já Insiderovi věřím. Stalo se mě něco podobné na Mikrotik foru. I Hapi by mohl povídat :)
Akorát z jejich strany nebyl smazán ani jeden příspěvek který kritizoval. Po vysvělení pár argumentů mě ban smazali a funguji pod tím samým jménem dodnes.

Myslím že Insider měl na UBNT foru stejnou přezdívku jako zde. Zkuste si ho vyhledat nyní :)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

rado3105 píše:
Insider píše:No a to jsem zapomel dodat.. Jeste než se mě zbavili jako Trolla, tak mi pečlivě promazávali příspěvky :mrgreen:

ak mas taketo skusenosti, comu neverim, tak si rob screenshoty....a potom to fuknut na nejaky blog a ich zdiskreditujes.....
len bez fotiek ti neuverim.....

Me to je uplne sumak, jestli mi veris, nebo neveris, nekde jsem tu dokonce daval screenshot, budu to mit nekde v historii.
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 12 years ago

Vykasli se na nej Michale, asi te nezna a je to jenom "user" :-)
0 x