Ahoj, na jedné lokalitě máme RB2011LS ve funkci routingu. Vše je routováno staticky. Dále jsou zde VLANy pro další připojený switch.
Občas (jednou za několik dní) se stane že RB přestane routovat a jakoby se z něj stane switch. Na předřazeném mikrotiku jsou v neighbours vidět všechny další mikrotiky které nemají být vidět.
Jediné co v tu chvíli pomáhá je mac-telnet a reboot. V logu samozřejmě žádná hláška. Poté začne správně routovat.
Podezřívali jsme vadný kus. Proběhla výměna a děje se to samé. Problém se vyskytl s verzí 5.22
ale ani upgrade na 5.23 nic neřeší.
Nesetkal se s tím někdo?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB2011LS problém s routingem
zezačátku se tohle dělo s nějakou starší verzí, prostě to vytuhlo v režimu switch, řešila to tuším 5.20, schválně jsem koukal a mám jich nasazených 19ks, kromě jedné je na všech 5.20, na jedné 5.21, na stole připravené 3 s 5.21
0 x
mame nekolik 2011L verzi , staticky i dynamicky routing , MKv5.14 (ale i jine) , zadny problem nikdy nezaznamenan
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
RB2011L-IN, firmware 3.04, v5.23 a zatím uptime 40d bez problémů. Předtím tam byla myslím 5.18 nebo 5.20, to už si nepamatuju, ale teď to chodí.
Používám pouze porty 1 a 2 a občas se stalo, že se rozsvítily kontrolky portů 6 a 7 a chovalo se to jako switch. Po upgradu na 5.23 zatím bezproblémů.
Na dalším kusu RB2011L-IN chodí v5.24. Zatím 9d bez problémů. Doufám, že to vydrží
Používám pouze porty 1 a 2 a občas se stalo, že se rozsvítily kontrolky portů 6 a 7 a chovalo se to jako switch. Po upgradu na 5.23 zatím bezproblémů.
Na dalším kusu RB2011L-IN chodí v5.24. Zatím 9d bez problémů. Doufám, že to vydrží

0 x
Tak som dal firmware 3.04, v5.22.Doteraz som mal firmware 3.00, v5.22 a to ties skapal routing.Dam vediet ako som dopadol.
0 x
a proč tam nedáš rovnou 5,33 a nebo případně V6RC12 ?
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
poslední 5tková je 5.24. 5.33 se asi nedočkáme nikdy 

0 x
Tak ze firmware 3.04, MK 5.22 aj tu padol routing.Posledne co skusim je 5.24 aj to ked padne roting tak uz nemam sajnu co dat dotoho
0 x
Dělá mi to taky. 2011L - IN serie /241 Vytuhava do funkce switch a neda se na to dostat do restartu...
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
Ajo sorry ja sem magor... tak každopádně zkusit to nejnovější případně 6 RC...
já vesměs dávám všude do nových věcí to jdu ěnkam pověsit 6RC a problémy jsem zatím neměl...
každopádně teď jsem koupil RB2011UAS a má to jít routovat cca 150 klientů na kapacitu do 150Mbit, tak doufám, že nespláču nad výdělkem... ale každopádně už mam nasazené jedno rackové RB2011l-RM a to mám nasazené skoro hned jak to vyšlo - cca rok ? a nikdy se mi nestalo co popisujete... jo mam tam verzi MK 5.19 teče tam cca do 35 Mbit...ale jede to fakt v klidu... takže asi na to koukam radši nebudu šahat..
cca 15 statických rout....
já vesměs dávám všude do nových věcí to jdu ěnkam pověsit 6RC a problémy jsem zatím neměl...
každopádně teď jsem koupil RB2011UAS a má to jít routovat cca 150 klientů na kapacitu do 150Mbit, tak doufám, že nespláču nad výdělkem... ale každopádně už mam nasazené jedno rackové RB2011l-RM a to mám nasazené skoro hned jak to vyšlo - cca rok ? a nikdy se mi nestalo co popisujete... jo mam tam verzi MK 5.19 teče tam cca do 35 Mbit...ale jede to fakt v klidu... takže asi na to koukam radši nebudu šahat..

0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček
FIRMWARE tam mam 2,41 a nepadá to !
0 x
Jakub Havlíček
Jakub Havlíček