❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Ubiquiti 24 GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Ubiquiti 24 GHz

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

tak pochop, taky se o to pasmo bojim :)
takze co rekl tobe ?
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Viktor Novotný píše:tak pochop, taky se o to pasmo bojim :)
takze co rekl tobe ?

Už se to tu zmiňovalo, hledej šmudlo :lol: .
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

davide s tebou je radost vest konverzaci ... te nekdy podezrivam ze jsi zenska :D
0 x

David2006

ppp76 píše:davide s tebou je radost vest konverzaci ... te nekdy podezrivam ze jsi zenska :D

Já s blbejma rejpama nezačal, navíc když v tom dotyčný plave....btw další pindíkovec se ozval :D .
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Chlapci nedivte se, že sem chodí čim dál tím méně lidí, kteří něco ví a kvalita ISPfora klesá s každým dnem.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

To je tezky kdyz se viktor davida zepta a on mu rekne hledej smudlo :roll: takhle at laskuje doma ale tady at zkusi odpovidat jako clovek
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Konečně pasivní POE injector kompatibilní s AirFiberem
http://www.wifi-shop.cz/tycon-gigabit-s ... 12797.html
0 x

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

narazil jsem na celkem zajimavy spoj AF24 na 13,8km
http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?p=321765#p321765
celkem by me zajimalo jak jim to chodi za deste (alias absolutne bez rezervy) :roll:
8.6km uz alespon nejakou rezervu ma,
http://www.trzepak.pl/viewtopic.php?p=321773#p321773
ale i tak ma to nekdo nasazene v CR na delsi vzdalenost jak 5km?

btw: jetli je to v limitu pls nereste, flamu o EIRP uz tady bylo dost
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

ok odhlednem od dodrzeni EIRP ... co fyzika .. utlum vody a vodni pary ... taky neresit ? no joo ono to vlastne plati jen pro profi spoje, ze :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

blax

Příspěvekod blax » 12 years ago

prave proto se ptam na realne zkusenosti z provozu na delsi vzdalenost, fyzika je me uplne jasna.
Mame 3 spoje na cca 600m a signalove jsou temer konstatni i pri masivnim snezeni - Siklu na tu stejnou vzdalenost uz cvicilo s modulaci jak o zivot
0 x

David2006

blax píše:prave proto se ptam na realne zkusenosti z provozu na delsi vzdalenost, fyzika je me uplne jasna.
Mame 3 spoje na cca 600m a signalove jsou temer konstatni i pri masivnim snezeni - Siklu na tu stejnou vzdalenost uz cvicilo s modulaci jak o zivot

Zajímavé, v jiném threadu to uvažuje borec na bezmála 4.67km a tady to Siklu bliká při 600m.... . No mazec, či spíš realita 80GHz :D . Takžeš vyměnil Siklu za airFiber na krátké úseky a konečně to valí jak má, co ?:)

A k tématu - bez zálohy s tím někdo těžko půjde na důležitý spoj nad 5km v našich klimatických podmínkách.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Ale jdi ty brepto. Mám mimojiné jedno siklu na 630m, a to podle logu snížilo modulaci o jeden skok loni v půlce prosince a předtím v září. Nutno podotknout, že jsem se nějak nepáral se zaměřováním, dle kalkulačky bych měl mít ještě asi o 5db lepší signál.
0 x

TTcko

Příspěvekod TTcko » 12 years ago

2013-02-24 09.50.24 pm.png
2013-02-24 09.50.24 pm.png (39.52 KiB) Zobrazeno 2034 x

:) já mám Siklu na 1320m .. a tohle je graf Eb/No za poslední 3 měsíce ...:)) je fakt že to je pečlivě zaměřeno a ošetřeno sprejíkem na paraboly ..
0 x

lukic

Příspěvekod lukic » 12 years ago

mame dobre zamerane siklu na 700m a spadlo to len na 2 minuty v roku 2012.. Montovane to bolo vo februari 2012. Tento rok to este nepadlo.
0 x

David2006

Tak jak si stojí AFko u těch kde celý den padá sníh? Odhadl jsem že se zase opakuje konstelace lepivého sněhu a večer přimrzne. Sice na těch 900m to neřeším, ale na 2km už ledová krusta udělá svoje. Tak jsem z jedné strany odmetl 2-5cm vrstvu sněhu (fakt 5cm měl snad celej prostředek). Sice spoj valil (asi 8) , nějak ho furt nedohleduju ) , ale večer by možná na ty 2km už dodejchal. Jak to vypadá jsem aspoň típnul o půl metru vedle:

http://www.ulozto.cz/x9v6Cvd/snich-jpg

Každopádně zatím u mě platí že vždy se drží sníh jen na jedné straně spoje (snad vždy té samé) a je jedno jestli je natřenej posvěceným olejem z Ipmedia nebo ne.
0 x