❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
NSTREME DUAL v Nku
Hatatitla píše:midnight_man píše:No tesim sa, ze to tu konecne niekto povedal priamo Nstreme dual v Nku = NIE.Spoje v Nku treba robit na 2x2 a hotovo. Ak chcete viac , kupte si AF24.
Jasné , s tým spravíš 10 km spoj ako nič , že ?
se přijď podívat na konkurenční spoj 8km na AF24

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- midnight_man
midnight_man píše:Sak kludne vyhod 800€ za Nkovy dualNS spoj mne je to fukHatatitla píše:midnight_man píše:No tesim sa, ze to tu konecne niekto povedal priamo Nstreme dual v Nku = NIE.Spoje v Nku treba robit na 2x2 a hotovo. Ak chcete viac , kupte si AF24.
Jasné , s tým spravíš 10 km spoj ako nič , že ?. Na 10km si budes musiet zaplatit 13tku.
NA 10km stačí aj 18G , navyše v 13GHz je blbé kanálovanie len 7 a 28 MHz
ppp76 píše:af24 na 8 km??? ale do prvniho poradnyho deste
Ja mám podozrenie na jednoho exota ktorý to má na 17-18 km. Jednoducho tých 17 km nič okrem poľných zajov neni .
0 x
midnight_man píše:Ste nevideli letak UBNT? 13+ km
jo ale tak 170cm antény!
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:midnight_man píše:Ste nevideli letak UBNT? 13+ km
jo ale tak 170cm antény!
Proč? I s origo anténama, ale americkým TX power
0 x
Si to hod do kalkulacky jakej budes mit na druhy strane signal i s tema emerickejma vykonama 
http://www.alcoma.cz/cz/sekce/mikrovlnn ... y+na+unik/
nejak mi vychazi ze ten spoj by byl na 17km vecne nedostupnej

http://www.alcoma.cz/cz/sekce/mikrovlnn ... y+na+unik/
nejak mi vychazi ze ten spoj by byl na 17km vecne nedostupnej
Naposledy upravil(a) ppp76 dne 05 Feb 2013 18:29, celkem upraveno 1 x.
0 x
- midnight_man
nevím proč by UBNT mělo na tuto vzdálenost propagovat 24GHz když má svojí 10GHz která na tu dálku pojede možná lépe
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
- midnight_man
Vzdalenost 2.65km. Konfigurace Nko upload pro oblast, Nko MIMO download pro oblas, vse 20MHz kanal. RB433UAHL, radia R52nM.
Jak jsem psal, da se i na 20MHz dat vic. Jinak latence samozrejme kolisa, ale porad lepsi nez half duplex. Jinak to kouka do jednoho mesta, kde je 6 operatoru a je tam pomerne zaruseno. Prijimaci antena neni MIMO, ale JRC-24Duplex a ted nevim zda extrem. Jak to budu predelavat, tak tam zkusim hodit MIMO.
Test proveden primo mezi RB, takze uz to moc nestihali generovat a prijimat.

iTomB
Jak jsem psal, da se i na 20MHz dat vic. Jinak latence samozrejme kolisa, ale porad lepsi nez half duplex. Jinak to kouka do jednoho mesta, kde je 6 operatoru a je tam pomerne zaruseno. Prijimaci antena neni MIMO, ale JRC-24Duplex a ted nevim zda extrem. Jak to budu predelavat, tak tam zkusim hodit MIMO.
iTomB
- Přílohy
-
- NS2 N-Mimo.png (47.15 KiB) Zobrazeno 1722 x
0 x
- midnight_man
sefe takyto UDP test s výsledkom 90Mbps jednosmerne dokážem spravit na spoji s RB Groove 

0 x
midnight_man píše:sefe takyto UDP test s výsledkom 90Mbps jednosmerne dokážem spravit na spoji s RB Groove
Aha, pan neumi cist koukam.
1. je to jen na 20MHz, chci videt jak tohle udela Groove.
2. Je tam videti test TCP skoro 80M a to je generovano primo na tech RB.
iTomB
0 x
iTomB píše:Vzdalenost 2.65km. Konfigurace Nko upload pro oblast, Nko MIMO download pro oblas, vse 20MHz kanal. RB433UAHL, radia R52nM.
iTomB
no ale takto mi to také fungovalo na tuto vzdálenost, protom jsem to nasadil do ostrého na 8Km, signály byly dobré -60 a rychlost klesla na 30Mb jedním směrem a CCQ kolem 30%, prostě tím jak šel výkon nahoru se to pokálelo
0 x