❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma MP600

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: Alcoma MP600

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

okoun píše:No především má lepší parametry, tedy byl o krokem napřed teď ho dotáhla až ta MP600, dále považuji výhodu, že mají svoje ceny, dále má o dost lepší konstrukci, dále nepoužívá tu pitomou svorkovnici na datové kabely, dále tam lze dát arkivátory a což je nebe a dudy oproti těm krámům od Alcomy.

Okoune sorry ale meles tak trosku z cesty ... zkus si zajet aspon na zakladni proskoleni od alcomy a oni ti tam vysvetlej proc a jak a co davaj a ne marketingovy kecy ale skutecnost proc to tak delaj , jasne nejakou omacku taky namatlaj aby to nebyly sucha fakta alemtihel hosi fakt neprodavaj nalestenou bidu ale poctivy zelezo :wink:
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

okoun:
-lepší parametry v čem přesně?
-Svoje ceny určitě mají. Mám 11Ghz Luminu z akterou jsem vysolil před více než rokem bezmála 200k. Momentálně se dá sehnat plná rychlost za nějakých 102 bez dph (nějaká akční cena). Na dotaz za kolik mi udělají upgrade ze 180 na 360Mbit jsem dostal výhodnou cenu, pouhých 60 tisíc, to mi dost spadla brada.
-Saf má lepší konstrukci - co se mi na Alcomě nelíbí, bylo to, že jednotka nešla měnit bez povolení celého držáku a tím rozhození antény. Pokud se anténa utáhne, jednotku sice sundám ale druhou tam už nedám. Možná by to tam sa silu narvat šlo ale nechtěl bych riskovat stržení závitu v anténě. Pokud ale jednotku nebudeš několik let sundávat, nevidím v tom problém.
-Arkivátory jsou bezesporu kvalitní antény, jak velký rozdíl je oproti ostatním výrobcům? Poděl se se svými jistě bohatými zkušenostmi.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

to Leeonek, pokud se bavime o antene ME, kde jsou lyziny a trubkovy drzak ... menime tam jednotky bezne, jsou to jen 4 imbusy z venku jednotky ... takze no problem, jedine kde muze nastat problem, je pokud antenu slozis blbe a jednotka je tam narvana na fest kvuli spatne umistenym lyzinam ... ale to je problem v rukach :) ne v antene ... vzdy kdyz antenu skladame, ihned to delame se zkouskou zda jde jednotka v poradku namontovat i sundat ... prave proto aby pak nekde v mraze nedochazelo k te montazi "silou" ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 12 years ago

okoun píše:No především má lepší parametry, tedy byl o krokem napřed teď ho dotáhla až ta MP600, dále považuji výhodu, že mají svoje ceny, dále má o dost lepší konstrukci, dále nepoužívá tu pitomou svorkovnici na datové kabely, dále tam lze dát arkivátory a což je nebe a dudy oproti těm krámům od Alcomy.

Ja zasa radšej tú svorkovnicu ako rj45 .
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

Viktor Novotný: je to k MP360, 60cm anténa.
http://www.alcoma.cz/upload/catalogue/i ... age001.jpg
rukama může být, skládal jsem první a byl jsem upozorněn na správný postup složení. Myslím ale že ji mám složenou dobře, kdybych ty držáka prohodil, tak to tam nebude sedět vůbec. Když jsem to namontoval, chtěl jsem pak změnit polarizaci ale abych tam dostal šrouby, musel jsem ty lyžiny povolit i v parabole i na té trubce. Uvidíme při montáži MP600, zkusím se na to zaměřit :)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no jo no tak si používejte ty Alcomy když máte ceny jinde, ale já se od nich okrádat nenechám, až budu mít stejné ceny jako máte, tak bych je také používal ale ty rozdíly v cenách jsou fakt úděsný.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:no jo no tak si používejte ty Alcomy když máte ceny jinde, ale já se od nich okrádat nenechám, až budu mít stejné ceny jako máte, tak bych je také používal ale ty rozdíly v cenách jsou fakt úděsný.

Az u nich budes brat desatej spoj nebo deset najednou taky budes mit takovy cenovky .)
0 x

pmaster

Příspěvekod pmaster » 12 years ago

.. to nieje pravda dopytoval som 11spojov a cena bola o par percent nizsia ako "cennikova" vychadzalo to okolo 44k € bez DPH a vsetko v 100Mbit (MP100) a dva v 186Mbit (MP360)
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

ano, budu mít, ale nastvává otázka jestli se to i tak vyplatí, protože na začátku jím musím vysolit parádně moc.. a to je ten problém.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

ppp76
Kontaktovat uživatele:

okoun píše:ano, budu mít, ale nastvává otázka jestli se to i tak vyplatí, protože na začátku jím musím vysolit parádně moc.. a to je ten problém.

Ok tak si poloz otaku zda chces mit patere ktery namontujes a zajimaj te jen po primym uderu blesku a nebo "neco" co musis hlidat a opecovavat ? a jasne ti vyjde ze je to investice co se vyplati , kvairni pater je zaklad vseho , kdyz mas dobry patere tak mas mensi starosti a vic casu na zakazniky a to se ti vrati v prilivu novejch prec ejen slovni marketing po sousedech je nejlepsi reklama ....
Co se tyce ceny muzes nikdo nerika ze to musis brat primo z alcomy muzes to vzit u nejaky firmy co u nich bere ve velkym a ujednat si lepsi cenu ... i to je mozne ... ted jestli to cte nekdo z alcomy tak ma si ze me radost :lol: ale je to tak velkoodberatel ma lepsi ceny a kdyz je rozumnej tak se da dohodnout , potencionalni obchodni partner co u nej bude brat casteji je pro nej vyhodnejsi nez jedna velka rana a pak nic , dobre obchodni vztahy se buduji na leta ne na jeden kseft :wink: druha vec je jestli mas ten potencil do budoucna ....
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Leeonek, ty jsi nekde tady kolem nas, ze ? Zastav se nekdy, ukazem ti jak to skladame :) to se fakt tezko vysvetluje, ale fakt pro spravnem slozeni, prohodis jednotku aniz bys povolil ty desitkovy vrataky v lyzich :)
0 x
- programming
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Viktor Novotný píše:to Leeonek, ty jsi nekde tady kolem nas, ze ? Zastav se nekdy, ukazem ti jak to skladame :) to se fakt tezko vysvetluje, ale fakt pro spravnem slozeni, prohodis jednotku aniz bys povolil ty desitkovy vrataky v lyzich :)

Mně se teda víc líbil ten starý systém s deskou, ten nový jsem měl tu čest měnit v 12 metrech (nešlo o poruchu ale upgrade) a v mrazech a znovu bych do toho nešel :-D Na starém jsem vzal klíč, povolil dva šrouby, otočil o 30 stupňů, či kolik to bylo a měl jsem vvyhráno.

Druhý extrém byl MEL, který jsem nezvládl málem složit ani na stole :-D
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

jo jo MEL byl jen chvilkovy ulet :)
0 x
- programming
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

okoun píše:ano, budu mít, ale nastvává otázka jestli se to i tak vyplatí, protože na začátku jím musím vysolit parádně moc.. a to je ten problém.

Vyplati, protoze na 99,99% spoju po instalaci uz nesahnes. Pokud samozrejme nejsi nemehlo a nenainstalujes neco blbe. V uvahu prichazi jedine vyssi moc,jako blesky, zlodeji atp.
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

asdewq

Příspěvekod asdewq » 12 years ago

ked si tak citam v inom vlakne o kolisani urovne signalu a pozrel som na alcomu ktoru sme montovali koncom minuleho roka... tam je to krasna rovna ciara a tak som rad, ze v sklade caka dalsia alcoma na montaz.. Z mojho pohladu mi po poslednych skusenostiach pride ako velmi dobra volba. Co je na zlost je fakt antena (lyziny+trubka) ukazkovu montaz robil priamo clovek z alcomy, na stoziari som tam pchal jednotku uz ja a ano jednotku som tam dostal, ale zapas to bol az do tej miery ze som mal chut zacat znova rozoberat antenu... ruku na srdce toto maju fakt riesene trochu nestastne. Na druhu stranu ale musim konstatovat, ze ked som sa dotazoval na antenu s klasickou prirubou a klipsnami (presne oznacenie si uz nepamatam) tak prejavili ochotu aj pre 17/24ghz pasmo dodat take jednotky ktore tam uchytit pojdu. Takze treba sa pytat a pytat...
0 x