❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma MP600

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

Re: Alcoma MP600

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Viktor Novotný píše:to : okoun, prave, ze dostanes i housku se salamem podle nalady ... treba vcera tu byly oblozene chlebicky za polovic :D proste se jim v bufetu chtelo ..
ale to uz jsme jinde, kazdy ma nejakou obchodni politiku, je to ciste jeho vec, to ze ty na dobre ceny nedosahnes a pak se tady rozcilujes je tvoje hamba ne nikoho jineho :)

jo jenže za polovic z dané ceny, neměl bych nic proti tomu kdyby alcoma dávala věci za polovic, ale z nějaké ofíko ceny, která vlastně neexistuje, ale tady nejde vůbec o alcomu, jde i ostatní jako cisco, juniper atd... slevy ať jsou ale je třeba mít ofíko ceny.
to že nemají ceny to je právě komunismus, protože za komouše stálo všechno stejně, tedy člověk věděl kolik co s tojí v krámě vedle, ale hlavně proč v alcomě z to dělají takový problém, ostatní mají normální ceny a to jsou i o ligu víš, třeba pojítka SAF, prostě alcoma má halt proč to skrývat.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

:D o ligu vis ... no tak si tam do te ligy utikej ;)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Viktor Novotný píše::D o ligu vis ... no tak si tam do te ligy utikej ;)

Pripomina mi to tu scenu z hospody v Desperadovi: "... pivo chutna jako chcanky a furt sem vsichni lezou ..." Podobny je to s Alcomou. Ze to nekterym vubec stoji zato porad toho vyrobce okydavat, kdyz je tak nanic :-)
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

David2006 píše:
Tomáš Nesrsta píše:jsem jeden z mala trotlů co dodružují:

Cenová nabídka je důvěrná, podléhá obchodnímu tajemství a a její obsah nesmí být sdělen žádné další straně
bez písemného souhlasu ALCOMA a.s.

Smím se optat zda daná klauzule je platná i když nic nepodepíšu ? :)) Pokud jim to dopředně nepodškrábnu tak zdarec, ne ? :lol: Jo NDAčko tam si majzla dávám...ale tohle je loláč :).

Asi takhle, je jen na tobe jestli neco takoveho budes dodrzovat. Nic jsem nepodepsal jen jsem si zazadal o nabidku. A to ze tu cenu neposlu dal beru jako slusnost mezi prodejcem a potencionalnim kupujicim. Summitd taky na webu nema ceny, Racom taky ne a když je poptáte tak Vám taky udělají jinou cenu než Vanco nebo Aspa. Proste je to normalni trzni prostredi. Chces produkt tady je cena, ber nebo nech bejt. Pravdou je ze tu Alcomu umi sehnat i levneji nez jsem dostal v nabidce. Takze je jen na me kde ji koupim, jestli od vyrobce nebo prekupnika.
0 x
Bývalý ISP...

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Tomáš Nesrsta píše:

Asi takhle, je jen na tobe jestli neco takoveho budes dodrzovat. Nic jsem nepodepsal jen jsem si zazadal o nabidku. A to ze tu cenu neposlu dal beru jako slusnost mezi prodejcem a potencionalnim kupujicim. Summitd taky na webu nema ceny, Racom taky ne a když je poptáte tak Vám taky udělají jinou cenu než Vanco nebo Aspa. Proste je to normalni trzni prostredi. Chces produkt tady je cena, ber nebo nech bejt. Pravdou je ze tu Alcomu umi sehnat i levneji nez jsem dostal v nabidce. Takze je jen na me kde ji koupim, jestli od vyrobce nebo prekupnika.

Slušnost bych do toho moc netahal, tržní prostředí ano, aspoň by se vyčistily tyhle praktiky s cenama... .
0 x

okoun

promiň ale jestli nepožnáš rozdíl mezi pojítkem od SAF a Alkem, tak se tady asi vůbec nebudem bavit...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

jasné, rozdíl mezi Alcomou a Safem je obrovský, Mám celkem 4 Safy a už nikdy nechci žádný ani vidět. Aktuálně mám jednu Luminu už druhým měsícem na pozáruční opravě. Byl to prostě krok vedle, no, chybami se člověk učí...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

aspon, ze to zase nepisu ja, zas bych byl oznaceny za vlajkonose alcomy :D
0 x
- programming
- development
- education

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Leeonek píše:jasné, rozdíl mezi Alcomou a Safem je obrovský, Mám celkem 4 Safy a už nikdy nechci žádný ani vidět. Aktuálně mám jednu Luminu už druhým měsícem na pozáruční opravě. Byl to prostě krok vedle, no, chybami se člověk učí...

Vidíš, a my jsme měli v pozáruční opravě spoj od Alcomy MP90 bez placeného SLA po přímém zásahu bleskem do sloupu a za 2 dny byl zpět - oprava stála 2k a jede dodnes ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

okoun píše:promiň ale jestli nepožnáš rozdíl mezi pojítkem od SAF a Alkem, tak se tady asi vůbec nebudem bavit...

A kolik rozdilu poznas ty? Uz mas alespon nejaky 10 GHz spoj? Zatim jsi tu resil jestli upgradnes tvoji paterni konektivitu od Dialu co jede na Dual NS na Orcave a jestli to nahodou nezarusi PBM10
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Viktor Novotný píše:obchodni tajemstvi je prece normalni vec, taky vsude nerikate za kolik kupujete konektivitu, nebo kolik mate uzivatelu v siti na presne cisla ... proste toto jsou obchodni info, ktere jsou v ramci obchodu prece jen mezi smluvnima stranama :)

NEC vyžaduje podepsání NDA, bez toho se k ceně spojů nedostanete.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

to Radek Úlehla, coz je podle mne rozumne, kazdy obchodni vztah by mel byt jen vztahem tech dvou partneru ... :)
0 x
- programming
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

okoun píše:

promiň ale jestli nepožnáš rozdíl mezi pojítkem od SAF a Alkem, tak se tady asi vůbec nebudem bavit...

Tak tohle mě fakt pobavilo :) Samozřejmě, že všichni poznáme rozdíl mezi těmito pojítky. Na jednom je napsáno SAF a na druhém Alcoma.

Na základě čeho soudíš, že SAF je o ligu výš? Nevymlouvám ti to, každý tu má právo na svůj názor, jen by mě zajímalo, jestli to umíš nějak podložit, či dokážeš argumentovat.
0 x

okoun

No především má lepší parametry, tedy byl o krokem napřed teď ho dotáhla až ta MP600, dále považuji výhodu, že mají svoje ceny, dále má o dost lepší konstrukci, dále nepoužívá tu pitomou svorkovnici na datové kabely, dále tam lze dát arkivátory a což je nebe a dudy oproti těm krámům od Alcomy.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

:D

P.S.: kolik spoju mas od alcomy a kolik od SAFu ?
0 x
- programming
- development
- education