❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NSTREME DUAL v Nku

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
hapi

Re: NSTREME DUAL v Nku

Příspěvekod hapi » 12 years ago

mpcz píše:
midnight_man píše:V tomto ma HAPI pravdu, Nstreme2 v Nku nemusi a nebude chodit tak ako Nstreme dual v Ačku. V dobach ked predstavil MK Nstreme dual sa Nko vobec nepouzivalo...alebo ak, tak minimalne.

No to určitě má, až na to, že ten přednesený problém na který on reaguje se vůbec netýkal N-ka, ale původního NS DUALu. Mohlo by se říci, že to sem nepatří, ale bez základního, odladěného NS DUALU nebude ani to Nkové fungovat (raději píši asi).
mpcz, 03.02.2013

ale týkal se Nka. Týká se Nka v tom smyslu že použiješ Nkový karty pro nstreme dual. Pak totiž neběží ani Nková karta v Ačku na nstreme dual.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

disk

Příspěvekod disk » 12 years ago

Trochu mimo tema. Takze mi nepojede dual na jirous 24 extreme mimo s r52nm rb433ah?
Chtelo by to tedy aspon jirous dual? Jedna se o vzdalenost 250m.
0 x

hapi

použil si to nejhorší co na trhu je takže ti to nepude. Bavíme se o nstreme dual? nebo to dual alias mimo? Máš tam nejhorší board na světě, antenu který nevyhovuje pro nstreme dual atd..
0 x

disk

Dobra, tak tam prijde 411ah a necham to v acku. Je to pro kamery a chtel jsem nizke odezvy.
Takze i 493g je take spatna volba a jeste tu mam dve rb800, ale ty si chci nechat na delsi spoj s dual antenama od p. Stourace.
0 x

hapi

no a bavíme se o nstreme dual nebo dual (mimo)? Jinak nechápu k čemu u kamer je nízká latence.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

disk píše:Dobra, tak tam prijde 411ah a necham to v acku. Je to pro kamery a chtel jsem nizke odezvy.
Takze i 493g je take spatna volba a jeste tu mam dve rb800, ale ty si chci nechat na delsi spoj s dual antenama od p. Stourace.

Zdravím,
RB493 a 4 ks starých CM9 na 1 km frčí perfektně. Latence 1000x po sobě 1ms, přenos 42/42 Mbit. Postavil jsem jich tolik, že jsem si naprosto jistý výsledkem. Vždy ale 2 oddělené antény na každé straně. Dost důležité jsou pigtailíky a jejich vzájemná poloha.
mpcz, 03.02.2013
0 x

hapi

a jaká má bejt jejich poloha?
0 x

disk

nstreme dual ne mimo. pro ovadani kamer z dohledoveho centra. pri delsich odezvach to nereaguje rychle a nelze treba dohnat pohybem kamery jdouciho cloveka. jde o otocne kamery s velkym optickym zoomem.
jaka poloha hapi?
0 x

hapi

u kamer ti to nevadí, latence nepřekročí 20ms takže bych byl v klidu. To by si totální většina lidí ani nezahrála onlinovku :-)

polohu těch pigtailů jak psal mpcz.
0 x

disk

Co jsem zjistil, tak kdyz se dostanu pod 10ms je to postatne rychlejsi, reakce na ovladani. obraz jede plynule.
bezi to pres vice spoju, router a pak uklada na server. k nemu jsou pak pripojeny dohledove pc.
proto se snazim dostat tu odezvu co nejnize.
0 x

Selič
antispam: Ano

Příspěvekod Selič » 12 years ago

a jaká má bejt jejich poloha?

Nesmí se v žádném případě dotýkat a kritické je i vyvedení z krabice ven. Stejně se nesmí páskovat koaxy po stožáru k anténám těsně vedle sebe.

u kamer ti to nevadí, latence nepřekročí 20ms takže bych byl v klidu. To by si totální většina lidí ani nezahrála onlinovku :-)

Přenosu videa to nevadí, ale většina dohledového softu je napsaná naprosto neskutečně prasáckým způsobem, že to při ovládání rotátoru vadí.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."

hapi

Selič píše:
Přenosu videa to nevadí, ale většina dohledového softu je napsaná naprosto neskutečně prasáckým způsobem, že to při ovládání rotátoru vadí.

ahaa, já že u axis PTZek sem se s tim nesetkal :-)
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 12 years ago

no ty kamery s větší latencí jdou blbě, setkal jsem se s kamerou, která nerozdýchala 25ms kvůli malé vyrovnávací paměti a obraz byl přerušovaný...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

to záleží čistě na formátu. Máš normálně kontejnerovaný videa a v tom MJPEG nebo MP4 nebo H.264. No a pak máš video v režimu snapshoot takže klientská stránka si tahá obrázek za obrázem. Hned jak přijde obrázek tak si žádá další a tam to problem dělat může.
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

disk píše:Co jsem zjistil, tak kdyz se dostanu pod 10ms je to postatne rychlejsi, reakce na ovladani. obraz jede plynule.
bezi to pres vice spoju, router a pak uklada na server. k nemu jsou pak pripojeny dohledove pc.
proto se snazim dostat tu odezvu co nejnize.

Zdravím,
možná jsem něco přehlédl, ale kolik že bude na takovém uvažovaném spoji provoz? Mám tu spoje na 3 hopy v podstatně větší vzdálenosti a až z konce je 1, max. 2 msec. Pokud se tedy potřebuješ dostat k malému pingu při maximálce okolo 30 (60) Mbit, je to určitě dobré řešení, srovnatelné s optikou, z hlediska náhradních dílu i s 10-kovým spojem.
mpcz, 04.02.2013
0 x