❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

EPS CyberPower

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Re: EPS CyberPower

Příspěvekod Radek Úlehla » 12 years ago

Ve verzi 3500PRO lze vybavit invertor SNMP manag. kartou. MOC invertor + dohledová karta okolo 12 tis. bez DPH. Možno napojit až 10x 200Ah baterii, zapojení vždy v páru 24V systém.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

takze samotny strojek pokud nenabiji baterku bere jen 12watu ?

to zni super
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Ještě bych nejásal bez připojení zátěže je ta informace úplně k ničemu. Je třeba zatížit a pak změřit rozdíl zátěž vs. příkon.
0 x

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

Při připojené záteži: bez CyberPower spotřeba +- 425 W, se zapojeným CyberPower a nabitou baterií spotřeba +- 440 W.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 12 years ago

Koukám po tomto produktu a mám dotaz - jak jsou řešeny kabely pro baterie. V manuálu je psáno o neoddělitelných 1m dlouhých kabelech. Jde to nějak vyměnit? A čím je to zakončené (potřebovali bychom delší kabely).

A IP modul se k tomu asi nevyrábí že? Takže je potřeba dodat SDS micro, které bude sbírat info a něco, co mi chytne, že na 220V není napětí.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

DarkLogic

Příspěvekod DarkLogic » 12 years ago

soooc píše:Koukám po tomto produktu a mám dotaz - jak jsou řešeny kabely pro baterie. V manuálu je psáno o neoddělitelných 1m dlouhých kabelech. Jde to nějak vyměnit? A čím je to zakončené (potřebovali bychom delší kabely).

A IP modul se k tomu asi nevyrábí že? Takže je potřeba dodat SDS micro, které bude sbírat info a něco, co mi chytne, že na 220V není napětí.

U té nejnižší verze jsou kabely skutečně napevno, zakončené očkama (průměr z hlavy nevím). Pokud chceš o něco prodloužit, tak pak snad jedině udělat spojovací krabičku, ve které si uděláš napojení přes svorkovnici. Myslím ale, že se nedoporučuje mít kabely delší než 2 metry. Vyšší verze se dodávají se svorkovnicí bez kabelů, takže je naopak potřeba někde si je sehnat. Pokud chceš dodržet doporučení výrobce, tak se jedná o docela dost tlusté kabely (v návodu je zmíněno doporučení dle AWG normy), které není snadné hotové s koncovkama sehnat, takže jsme si je nechali vyrobit v místní elektro firmě.

Jak kolega předemnou zmínil, je snad k nejvyšší verzi možné přidat SNMP modul, ale to nemám vyzkoušené.
0 x

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Kabely by asi nebyl problém vyměnit za delší a silnější, ale nevidím důvod to dělat. Nastavoval bych je jedině v případě, že není předpokládaný odběr vyšší jak 50% celkového výkonu. Je potřeba myslet na to, že na kabelech se může bez problémů objevit proud okolo 50A.

Add SNMP karta jde do všech verzí s označením PRO.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

jen tak bokem : mam kable k USP co tahne v zalohovani asi 550W dlouhe asi 3metry a vse ok, nejsou to zadne draty ke znovku, ale solidni lana :) UPS je 1000VA tusim...nemyslim si ze by byl problem s 3-5M navic...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Radek Úlehla
Kontaktovat uživatele:

Všechno je to závislé průřezu a odporu kabelu.

Obrázek
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 12 years ago

Testujeme asi od listopadu verzi CPS1000E (http://ipmedia.cz/?cls=stoitem&stiid=2869). Mam k tomu par vyhrad:

- huci to jako krava uz nekde pri 15% zatezi
- zvukovy signal vypadku napajeni sice jde vypnout, ale po case se zase zapne zpatky - super vec, kdyz je to ve strojovne vytahu a ve 3 rano zdechne elektrika, lidi nas pak miluji
- to ovladani je strasne, ale budiz, nastavi se to jednou a pak uz se na to nesaha
- jde nastavit maximalni proud do baterie (v %, krok po 25), takze je mozny pripojit i mensi baterku bez obav z prebijeni
- ukazatel delky zalohy v teto verzi nefunguje - nutne pocitat manualne
- to nejhrosi na zaver - kdyz neni baterka plne nabita, ale vykazuje takovych 11,5V a vypadne napajeni, prepnuti trva o neco dele, nez by bylo obvykle, takze se stane, ze se citlive zarizeni restartuje. Serverove zdroje s tim problem nemaji, ale kdyz jsem to testoval na kacelarskem pc, neustal to a restartoval se.
- management resim vycitanim napeti z baterky, takze moduly me netrapi

Jinak nevim, co mate za problem s konektory. Vezmu kus kabelu, oholim, strcim do kabelovyho oka, zmacknu kleste, pretahnu smrstovackou, zafoukam horkovzduskou a konektor je hotovy. Akorat na strane te krabice nejdou uplne vysroubovat sroubky, takze se na teto strane musi pouzit takova ta vidlicka misto celyho oka.
0 x
Lukas Kristek

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

tak uz mi taky dorazil jeden kousek (CPS600) a testuju.

-vetrak do cca. 20% zateze nebezi (resp. bezi ale neslysne), ale jakmile se to cele zahreje a vetrak se pusti, tak je to neskutecny randal
-cele to docela bruci (ale nic hrozneho)
-display je strasne divne citelny - z primeho pohledu nic moc videt nejde, z bocniho jde videt vse...
-zarazi me nabijeni baterie - v podstate to nejak osciluje mezi 13.1 a 13.6V (aspon co ukazuje display)
-zarizeni nejde zapnout bez pripojene baterie

jinak to funguje asi jak ma - skoda jen, ze do nasavaci mrizky nedali nejaky filtr proti prachu
0 x
Jan Ptáček

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Můžete mi někdo napasat kolik při CPS1000 vidíte V na displeji u baterek?
0 x

lukas

David2006 píše:Můžete mi někdo napasat kolik při CPS1000 vidíte V na displeji u baterek?

V manuálu o tom sice nic není, ale jsem toho názoru, že napětí na displeji je výstupní napětí nabíječe, které postupně klesá na hranici, kdy by mělo dojít k převzetí vstupu do invertoru baterii, čímž se ověřuje její stav.
0 x
Lukas Kristek

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

OK, tak jaké číslo tam kdo tedy máte při provozu na 230V když je baterie plně nabitá?
0 x

lukas

David2006 píše:OK, tak jaké číslo tam kdo tedy máte při provozu na 230V když je baterie plně nabitá?

viz. graf. Tech 13,7V to bude.
0 x
Lukas Kristek