❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

SXT Lite5

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
ppp76
Kontaktovat uživatele:

Re: SXT Lite5

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Mixed je cesta di pekel , nenasadis ini jeden druh tdma :x takze to co maj mix ubnt x tik a do teho jeste compex ci ovislink se muzou jit picnout a vyvsetlovat opet klientum ze musoej mit novy zarizko ... i kdyt tres kompexy byly jeden cas snad za korunu k pecnu chleba nebo tak nejak :lol:
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

postupne se u lidi stridaly : airca8pro, compex - ten vejcovitej,sem tam nejaky StraightCore, coz byl povly neskutecny, rb112/133 a ted uz jen krmim 411 / 711 :lol: , clovek bral vsude co mohl, jeden vyhazoval, druhy za maly prachy kupil, nasadil a ted se tluce do hlavy, ze musi solit aby si to v siti sjednotil :) zivot je boj...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Jenom pořád nechápu co je na tomhle SXT lite? Proč lite? Procák to má 600Mhz čili lepší nez ostatní SXT. A je to o 400kč levnější nez obyčejné SXT.
Anténa a vše okolo je stejné. Kdo bude kupovat obyčejné SXT? Když nepočítám gigovou verzi.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

pcwifi píše:postupne se u lidi stridaly : airca8pro, compex - ten vejcovitej,sem tam nejaky StraightCore, coz byl povly neskutecny, rb112/133 a ted uz jen krmim 411 / 711 :lol: , clovek bral vsude co mohl, jeden vyhazoval, druhy za maly prachy kupil, nasadil a ted se tluce do hlavy, ze musi solit aby si to v siti sjednotil :) zivot je boj...

PW

Sem na 5ghz sjednotil na nasazeni druheho zarizeni aircapro ... vsecko letelo a zdarma sem klientum vymenil na rbcka od te doby jednota vladne siti :lol:

Jiak taky nevidim tu lite nikde na casu ani desce nic vyrazneho asi pak bude verze hard s nejakym megavykonem :mrgreen:
0 x

mpcz

Příspěvekod mpcz » 12 years ago

honzam píše:Jenom pořád nechápu co je na tomhle SXT lite? Proč lite? Procák to má 600Mhz čili lepší nez ostatní SXT. A je to o 400kč levnější nez obyčejné SXT.
Anténa a vše okolo je stejné. Kdo bude kupovat obyčejné SXT? Když nepočítám gigovou verzi.

Zdravím,
zřejmě to asi bude slabším WLAN výkonem. Proto asi LITE.
Raději bych viděl LITE verzi bez toho jejich příslušenství. Používám prozemněné zdroje s LED, takže v podstatě celé příslušenství vyhazuji.
mpcz, 23.01.2013
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 12 years ago

mpcz píše:
honzam píše:Jenom pořád nechápu co je na tomhle SXT lite? Proč lite? Procák to má 600Mhz čili lepší nez ostatní SXT. A je to o 400kč levnější nez obyčejné SXT.

Zdravím,
zřejmě to asi bude slabším WLAN výkonem. Proto asi LITE.
Raději bych viděl LITE verzi bez toho jejich příslušenství. Používám prozemněné zdroje s LED, takže v podstatě celé příslušenství vyhazuji.
mpcz, 23.01.2013

Aj podla posledneho bulletinu no.44 to vyzera len na protiutok na podobne vyrobky UBNT, mierne orezanie Tx PWR, ale zvyseny vykon procesora a asi vsetko ostatne rovnake ako non lite verzie. Takze nerozhodni ci UBTN a ci MK budu to mat jasnejise ;-).
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

No sand to nebude cena na ukor kvality :(
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

keksik píše:Aj podla posledneho bulletinu no.44 to vyzera len na protiutok na podobne vyrobky UBNT, mierne orezanie Tx PWR, ale zvyseny vykon procesora a asi vsetko ostatne rovnake ako non lite verzie.

Taky jsem si říkal že to je nenápadné srovnání :D
Obrázek
Přílohy
srovnani.jpg
srovnani.jpg (100.74 KiB) Zobrazeno 2680 x
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 12 years ago

stále čekám na mikrotik airgrid... a stále marně. Nahovnostanice SuXT... Dokud není levná směrovka, je MK out, třebaže to má lepší MOC a pere to lépe než běžný připojovací prostředky.
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Airgrid je tusim jednopolarizace? k cemu v dnesni dobe jednopolarizaci? jinak sextant je smerovej docela slusne
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 12 years ago

sxt jsou fajn - do 1km super.. antena co v tom je je velmi slusna (a potvrdili to i mereni p Stourace)..
S nejakou nanostationou se to absolutne neda srovnavat...
0 x
Jan Ptáček

goblajz

Příspěvekod goblajz » 12 years ago

Ani ne tak Airgrid jako něco s parabolou a příslušenstvím (límec a radom). Mikrotik ještě neobjevil plechařinu a furt se plácá s plasťákama s kterýma svět už nespasí (aspoň na delší vzdálenosti ne).

pfadmin píše:stále čekám na mikrotik airgrid... a stále marně. Nahovnostanice SuXT... Dokud není levná směrovka, je MK out, třebaže to má lepší MOC a pere to lépe než běžný připojovací prostředky.
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 12 years ago

no tam nevim moc co vám chybí.... - můžete koupit za 9kil RB711, tu prásknout za JJ MIMO a máte za nějaký tři litry maximálně precizní klientskou sadu na připojení. - navíc pokud vám stačí jednopolarizační airgrid, můžete použít obyč JJ a vejdete se do 2500 já osobně bych si to pětikilo připlatil...
Já naopak po uvedený sxt začínam dumat co dál, jestli se nezačít ubírat směrem MK, namísto UBNT, který stojí klient o 6 kil víc v případě nana a o 2 kila víc v případě loca...
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

ppp76
Kontaktovat uživatele:

no nejhorsi co muzes mit je mixovana sit :(
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

panove o mixovane siti mi nemlufte...

podme na jine tema spojene obecne s SXT at lite nebo bez... dam s tim 1,5km proti 15 nebo 18dbi sektoru ? Mam praxi jen na cca. 650M, na vic sem zatim SXT nenasazoval. A pokud by to SXT nedalo, co jine dat aby to nebyla nejaka obluda ? Musi to byt MIMO reseni.

Thx

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))