Nebyl by někdo ochoten mi pradit s rozpočtem pro optickou síť?
Jedná se asi o 20 paneláků cca 1000 userů.
Nevím přesně co použít, abych zbytečně nevyhazoval peníze z oken.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
rozpočet pro budování sítě
rozpočet pro budování sítě
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
-
- Kontaktovat uživatele:
FTTB nebo optika az do bytu ?
okoun píše:Nebyl by někdo ochoten mi pradit s rozpočtem pro optickou síť?
Jedná se asi o 20 paneláků cca 1000 userů.
Nevím přesně co použít, abych zbytečně nevyhazoval peníze z oken.
0 x
Ahoj,
loni jsem řešil něco podobného, sídliště 30 domů, celkem necelých 1000 bytů. Ještě teď to dokončuju
Co by tě konkrétně zajímalo?
loni jsem řešil něco podobného, sídliště 30 domů, celkem necelých 1000 bytů. Ještě teď to dokončuju

Co by tě konkrétně zajímalo?
0 x
Aleš Sobieský, BartNET Zlín
-
Hezký den,
tak poradit a pomoci není problém. Jen je potřeba si ujasnit jak se co má řešit FTTB/FTTH, u FTTH AON/PON kdy pro správný výběr je nutné mít představu o službách a lokalitě.
S pozdravem
Tichý Josef
OptoNet Communication, spol. s r.o.
tak poradit a pomoci není problém. Jen je potřeba si ujasnit jak se co má řešit FTTB/FTTH, u FTTH AON/PON kdy pro správný výběr je nutné mít představu o službách a lokalitě.
S pozdravem
Tichý Josef
OptoNet Communication, spol. s r.o.
0 x
Ahojda,
radi poradime
je treba se rozhodnout mezi FTTH nebo FTTB , bude vse dovedeno do jednoho centra ? Bude to reseno jako P2P nebo PON, pocita se s CATV nebo IPTV ? Kolik maji panelaky vchodu - kolik je ve vchodu bytu ?
Pri tomto poctu bytu se podle me nevypalti P2P pri FTTH, dal bych tam GEPON, rozvod RISER kabelem do kazdeho bytu ( na konec vlakna dat fast konektor k zakosum kterej osadis az budes zakose pripojovat - neni k tomu potreba uz nic svaret ) druhej konec navarit pigtaily a vse propojit ve spojce ( umistena nekde ve sklepe v kazdem vchode ) kde bude konektorovany spliter 1:2 - 1:32 ( da se do budoucna menit topologie kdyz narostou zakosi ), pak uz staci jen propojit spojky do CO kde bude OLT
Pokud mi hodis vice informaci, dalo by se vse spocitat - celkove naklady, naklady na port.
radi poradime

Pri tomto poctu bytu se podle me nevypalti P2P pri FTTH, dal bych tam GEPON, rozvod RISER kabelem do kazdeho bytu ( na konec vlakna dat fast konektor k zakosum kterej osadis az budes zakose pripojovat - neni k tomu potreba uz nic svaret ) druhej konec navarit pigtaily a vse propojit ve spojce ( umistena nekde ve sklepe v kazdem vchode ) kde bude konektorovany spliter 1:2 - 1:32 ( da se do budoucna menit topologie kdyz narostou zakosi ), pak uz staci jen propojit spojky do CO kde bude OLT

Pokud mi hodis vice informaci, dalo by se vse spocitat - celkove naklady, naklady na port.
0 x
/josef
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
Přímý dovozce FTTx komponentů pro optické sítě
http://www.centel.cz
Internet bez omezení
panove, poradi nekdo "nezavazne" ohledne zbudovani optiky v obci s 200 domy ? pristi rok se ma rozrypat silnice a vsechny ulice postupne kvuli kanalizaci a citim v tom super prilezitost, zalezi samo na financich atd. , cilem je vlakno ke kazdemu - do kazdeho domu...moznost nakrmit to konektivitou volitelne z bodu 1,2 nebo 3...zalezi kudma se do obce privede optika s netem...coz neni stale jiste.
diky
PW
diky
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
..zalezi kudma se do obce privede optika s netem...coz neni stale jiste.
Máme rozjeté dva projekty a jsme v kraji - pokud si nelezeme do zelí, tak se rád podělím o zkušenosti a nápady. Kopeme i páteřní trasy atp. Zkus se ozvat a třeba se domluvíme.
0 x
Když už se tady načaly obce. Jakou technologii byste zvolili, když ta koncentrace není tak vysoká. U bytových domů je jasné, že použijete splitery a do každého vchodu vlákno, ale u obce? Mít na každou ulici jeden spliter nebo to vyvařit všechno a mít p2p? Bylo by to z jednoho centrálního bodu.
0 x
- midnight_man
Nebude to kanalizácia z fondov EU? V tom pripade nepolozis legalne vedla toho optiku.pcwifi píše:panove, poradi nekdo "nezavazne" ohledne zbudovani optiky v obci s 200 domy ? pristi rok se ma rozrypat silnice a vsechny ulice postupne kvuli kanalizaci a citim v tom super prilezitost, zalezi samo na financich atd. , cilem je vlakno ke kazdemu - do kazdeho domu...moznost nakrmit to konektivitou volitelne z bodu 1,2 nebo 3...zalezi kudma se do obce privede optika s netem...coz neni stale jiste.
diky
PW
Laibir píše:Když už se tady načaly obce. Jakou technologii byste zvolili, když ta koncentrace není tak vysoká. U bytových domů je jasné, že použijete splitery a do každého vchodu vlákno, ale u obce? Mít na každou ulici jeden spliter nebo to vyvařit všechno a mít p2p? Bylo by to z jednoho centrálního bodu.
teoreticky vychadzaj z max. potencialneho mnozstva klientov, ktoré by si tam mohol pripojit. P2P optika zacina byt pri istom počte userov vysoko nerentabilna.
0 x