❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prechod z VMWARE server na ???

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
PepeOnAchair

prechod z VMWARE server na ???

Příspěvekod PepeOnAchair » 12 years ago

Ahoj,

nekolik let pouzivame na virtualizaci vykonostne prilis nenarocnych guestu (jine nez nenarocne nemame) VMware server 2.0.2. Dostacoval, ale ted se schyluje k tomu, ze budu potrebovat virtualizovat server, ktery idealne nesmi padnout, takze pokukuju po necem, co umi HA.

Podminkou je:
- free licence
- moznost virtualizovat i Windows <--- v tomhle ocekavam celkem problem
- moznost konverze stavajicich guestu vmware do noveho systemu
- nastavovani site obdobne jako v tom VMware (staci moznost bridgovane, NATovane nebo zadne sitovky) *
- uzivatelsky prijemne klikaci rozhrani *
- snapshoty *
- moznost pripojovani diskovych poli (treba pres NFS) *
- pohodlna instalace na hostitelsky system (zadne patchovani a kompilovani) *

* oznacuje polozky, ktere jsou zrejme banalni a jasne, ale pro sichr jsem je uvedl

Pocita nejaky virt. system i s tim, ze by zalozni server (pripraveny pro HA) byl vypnuty a zapnul by se jen v pripade, ze prvni chcipne nebo se na nem vyskytne problem, ktery system vyhodnoti jako kriticky? (zapnuti napr. pres wake on lan)

Na jaky virtualizacni system se mam zamerit?
Dik, Pep.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 12 years ago

v linuxu se ted nejvic doporucuje KVM, bezi mi na tom aplikacni win server a spokojenost, je to fakt rychle, ale HA a pod. featury netusim..
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Určitě bych doporučil osahat proxmox, který bžné virtualizační nástroje zastřešuje to příjemného rozhraní. Instalace jednoduchá, nfs není prblém, HA umí ale nehrál jsem si s tím.
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Ahojte,
čo by ste odporučili na virtualizáciu pod linuxom pre stroj ktorý bol "urobený" na vmware workstation?
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

Boym

Příspěvekod Boym » 11 years ago

Já jsem migroval z Vmware workstation na Proxmox a funguje to naprosto bez problémů
0 x
Martin Pomykal

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 11 years ago

Pozeral som, ale Proxmox je samostatná distribúcia založená na debiane. Sa mi nechce dávať davať ďalší systém.
Niečo iné čo si môžem nahodiť na ubuntu server alebo debian (tu je aj balíček pre proxmon). KVM alebo XEN, prípadne niečo iné.
Ide o to, že jeden virtuálny stroj z vmware má 4 vmdk súbory, čo predstavuje pre konvertovanie napr. pre kvm vytvoriť 1 logický disk a na ňom 4 partície. A zálohovať logicke disky je horšie ako zálohovať pár giga z workstation-u.
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD

pepulis

Příspěvekod pepulis » 11 years ago

Pouzivam KVM, kdy vsechny samostatne servery jsem dd(ckem) zazalohoval jako img a nasledne nacetl v kvmku. Vse funguje naprosto v poradku. V KVMku nam bezi debian i redhat s DB Oracle apod. a vsechno slape.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 11 years ago

ja mam xen na gentoo a bezia mi na tom paravirtualizacie ale aj HVM ubuntu, debian, ale aj windows som skusal a ide v pohode... ake mate skusenosti so xenom? budem stavat novy server mam ist do KVM? ci ostat na xene? kvm bezi aj bez gui? a ma podporu pre HVM? cize rozbeham tam windows a vsetko?
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 11 years ago

takze po precitani clanku na abclinuxu xen vs kvm by som asi pokracoval v xene... nikto z vas nepouziva xen?
0 x