❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
I4WIFI - nové reklamace- pozor
Re: I4WIFI - nové reklamace- pozor
muzu potvrdit - penta se taky ohani protokoly z reklamaci... stalo se mi, ze sem posilal (2 ruzne reklamace) 2x RBcko, pricemz jednou bylo opravdu poskozeno prepetim (proste spatny eth) a jednou proste po tydnu provozu zdechlo a uz se ani nerozsvitilo... nejdriv prislo jedno (to co zdechlo), ze se reklamace zamita, poskozeno prepetim.. pak prislo druhe, vymenene - to co melo KO ethernet a 100% prepeti... to me utvrdilo v tom, ze si ty vysledky vymysleji, jak se jim libi.... a osobne si myslim ze se to neresi v eshopech, ale ze nekde v cr je nejake "autorizovane servisni stredisko pro RB)
0 x
Jan Ptáček
PENTA nakupuje WiFi všude možně po ČR, tedy všechny jejich vyjádření jsou CTRL-C, CTRL-V
0 x
Ted si vzpominam, ze mam delsi dobu jednu 750ku, ktera na ethernetech dohromady neda vic jak 5M - resety, rebooty, firmwary, biosy, nic nepomohlo, takze reklamace >> neuznano, protoze to pry vyresetovali, aktualizovali (coz uz bylo) a namerili plnou rychlost + jsem dostal na papire asi graf, ktery me o tom ma jako presvedcit.
No nefunguje mi to dodnes (ani proti pc, ani proti mk), ale pouzivam ji a bylo to tak od zacatku v planu jen pro DUDE, tak jsem se na to vykaslal a podle papiru je to i to posledni co jsem si u nich koupil ..... To jen tak, aby rec nestala
No nefunguje mi to dodnes (ani proti pc, ani proti mk), ale pouzivam ji a bylo to tak od zacatku v planu jen pro DUDE, tak jsem se na to vykaslal a podle papiru je to i to posledni co jsem si u nich koupil ..... To jen tak, aby rec nestala

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
tady to zacina nabirat otacky
pomalu zacinam nabirat dojem, ze skoro neexistuje prirozene umreni vyrobku at uz chybou ve vyrobe, pouzitim smeckove soucastky apod., prepeti, zamita se a nazdar...to je solidni kurvarna...to aby clovek poslal balik primo k vyrobci s vadnymi kusy bo v cesku te ojebou jak to jen jde...
PW

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))
Teoreticky to prece udelat muzes ne? Prodejci pak jen oznamis co a jak s cislem RMA. Hafo obchodu to ma primo napsane, protoze si tim zkratis cekani a jim usetris formality ( napr. CZC )
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
pcwifi píše:tady to zacina nabirat otackypomalu zacinam nabirat dojem, ze skoro neexistuje prirozene umreni vyrobku at uz chybou ve vyrobe, pouzitim smeckove soucastky apod., prepeti, zamita se a nazdar...to je solidni kurvarna...to aby clovek poslal balik primo k vyrobci s vadnymi kusy bo v cesku te ojebou jak to jen jde...
PW
Toto som spravil len zo zaujimavosti s jedným RB ktorý z i4 poslali so statusom poškodené prepätím (bol som si istý na 100% že prepätím to byť nemôže) .
Zabalil a poslal do Rigy spolu s kópiou faktúry. Status zlý kontakt na tom trafe (RB800) opravené poslali späť. Po tomto som tiež u i4 prestal nakupovať .
0 x
Solidní výrobce má v ČR oficiální servisní středisko, když ne, tak alespoň autorizovaný servis. Takže notebook, telefon, tv, herní konzoli.... můžeš poslat přímo do servisu a většinou se můžeš spolehnout, že tvoje potřeba bude uspokojena. Ale posílat routerboard někde do Lotyšska.. Když to kupuješ, dobrý obchodník by měl mít v marži započítané i náklady na případné reklamace. Ty pak kupuješ zde v ČR s přesvědčením, že zmetek vyreklamuješ snadno a jediné dodatečné náklady pro tebe budou cena za balík a čas strávený přípravou reklamace. Jinak si to můžeš nakupovat přímo z Lotyška. Nebo si najít jiného prodejce (který dá sice jen 24 měsíců záruku, ale reklamaci uzná).
To že sem někdo po kontejnerech tahá routerboardy, ubnt a ještě se bije do prsou, že je výhradní, největší, nebo autorizovaný dovozce a přitom nemá ani kvalifikované servisní oddělení (ne, cvičená opice co umí zacházet s multimetrem se fakt nepočítá) a s reklamacema se snaží vyjebávat jak jen to jde, to je ostudné (to pak může místo 60 měsíců dávat záruku i 10 let, je to přece jen marketingový trik, jak nalákat blbce na eshop).
Kdysi, ještě jako sdružení, jsme nakupovali jenom od I4 (ještě když nebyli i4wifi). Tehdy, na to jak jsme byli malí, jsme u nich za rok utratili asi 120k, bez reklamací. Pak nám neuznali reklamaci, vadný kus hned po vybalení. Tak jsme se na ně vysrali a začali utrácet u aspy. Ale zas, abych na i4 jen neplival slinou pomluvačnou, nějaké reklamace uznávají - koupil jsem si u nich LED žárovky, mj. jednu 8W za 460,-. Po roce na ní odešly 3 ledky a žárovka blikla zhasnula docela. Sice mi ji vyreklamovali, ale poslali místo ní nějakou co vypadá podobně ale má sotva 3W, snad za poloviční cenu. Nehodí se ani na hřbitov do lucerny. A tak u i4 teď nekupujeme pro firmu ani v největší nouzi - raději dám vydělat jinému eshopu, ikdyž to bude stát o nějakou stovku víc.
A ještě takovou perličku. Před i4 jsme nakupovali u CZnetu, jim jsme poslali 2 kusy NS5 k reklamaci, jeden nešel už při instalaci a druhý se po delším provozu přehříval a kousal. Po měsíci nám reklamaci neuznali, že jsou oba spálené přepětím a přišly zpět dva úplně cizí kusy, z toho jeden nebyl 5GHz ale 2,4GHz (NS2 jsme nikdy nikde nekupovali!). Tak se poznají profíci
To že sem někdo po kontejnerech tahá routerboardy, ubnt a ještě se bije do prsou, že je výhradní, největší, nebo autorizovaný dovozce a přitom nemá ani kvalifikované servisní oddělení (ne, cvičená opice co umí zacházet s multimetrem se fakt nepočítá) a s reklamacema se snaží vyjebávat jak jen to jde, to je ostudné (to pak může místo 60 měsíců dávat záruku i 10 let, je to přece jen marketingový trik, jak nalákat blbce na eshop).
Kdysi, ještě jako sdružení, jsme nakupovali jenom od I4 (ještě když nebyli i4wifi). Tehdy, na to jak jsme byli malí, jsme u nich za rok utratili asi 120k, bez reklamací. Pak nám neuznali reklamaci, vadný kus hned po vybalení. Tak jsme se na ně vysrali a začali utrácet u aspy. Ale zas, abych na i4 jen neplival slinou pomluvačnou, nějaké reklamace uznávají - koupil jsem si u nich LED žárovky, mj. jednu 8W za 460,-. Po roce na ní odešly 3 ledky a žárovka blikla zhasnula docela. Sice mi ji vyreklamovali, ale poslali místo ní nějakou co vypadá podobně ale má sotva 3W, snad za poloviční cenu. Nehodí se ani na hřbitov do lucerny. A tak u i4 teď nekupujeme pro firmu ani v největší nouzi - raději dám vydělat jinému eshopu, ikdyž to bude stát o nějakou stovku víc.
A ještě takovou perličku. Před i4 jsme nakupovali u CZnetu, jim jsme poslali 2 kusy NS5 k reklamaci, jeden nešel už při instalaci a druhý se po delším provozu přehříval a kousal. Po měsíci nám reklamaci neuznali, že jsou oba spálené přepětím a přišly zpět dva úplně cizí kusy, z toho jeden nebyl 5GHz ale 2,4GHz (NS2 jsme nikdy nikde nekupovali!). Tak se poznají profíci

0 x
T-T
tak to vypada ze praktiky obchodu jsou skoro vsude stejne a jde videt, ze si na nas obchodnici nasli univerzalni vymluvu typu: "poskozeno prepetim" ...
Co s tim?
Co s tim?

0 x
Jan Ptáček
Trochu grafitu a čirý lak na DPS, aby na portu šlo naměřit 10 +/-3 ohmy? 

0 x
T-T
zdravím
naše zkušenost: br 433 po cca roce provozu zničeho nic zdechla, reklamace na aspe, vráceno eth3 poškozen přepětím (přitom nikdy nezapojen)
potom jsem vyměnil kondenzátory a ona fungovala...
naše zkušenost: br 433 po cca roce provozu zničeho nic zdechla, reklamace na aspe, vráceno eth3 poškozen přepětím (přitom nikdy nezapojen)
potom jsem vyměnil kondenzátory a ona fungovala...
0 x
Prepeti je vsemocne zaklinadlo ... jediny kde me zatim nezakleli je ipmedia .. tak doufam ze jim to vydrzi 

0 x
Možná jako orientační může toto měření fungovat. Je ale přece kravina, když přilítne nějaké přepětí kam nemá, udělá paseku, když prílítne 10x takové přepětí, může udělat uplně něco jiného. Nebo máme pouze jedno, nějaké iso standartní přepětí které jde na přesně stanovené piny ethernetu? Pak by to samozřejmě mohlo fungovat poměrně spolehlivě...
Jak tu tom-tom vzpomínal ty ledky, taky jsem před asi před rokem udělal chybu u a nakoupil jsem je u i4, do 3 měsíců používání upadali diody a a posléze i švábi zezadu plošňáku. Ty tak hřáli, že se sami odpájeli. Bylo jich asi 10 ks, na reklamaci jsem je ani neposílal. Beztak by mi napsali že jsou poškozené přepětím. Takže jsem koupil jinde a ty drží v pohodě.
Co jim vrátit neuznanou reklamaci s tím, že neuznávám jejich neuznanou reklamaci?
Jak tu tom-tom vzpomínal ty ledky, taky jsem před asi před rokem udělal chybu u a nakoupil jsem je u i4, do 3 měsíců používání upadali diody a a posléze i švábi zezadu plošňáku. Ty tak hřáli, že se sami odpájeli. Bylo jich asi 10 ks, na reklamaci jsem je ani neposílal. Beztak by mi napsali že jsou poškozené přepětím. Takže jsem koupil jinde a ty drží v pohodě.
Co jim vrátit neuznanou reklamaci s tím, že neuznávám jejich neuznanou reklamaci?
0 x
ono by to chtělo si na ně pořádně došlápnout. Jako chápu že spousta lidí asi bude prodejce vodrbávat nicméně spousta věcí přepětím zničená není a oni to označí jak že je. To samí s poslední dávkou eapů který rozmlátily kroupy. Je to relevantní reklamace? no maji tam 5 let tak asi je když to rozmlátí povětrnostní podmínky do kterých je to určený. Člověk se pak ptá "na co že těch 5 let platí?". Jako sere mě to ale taky neřešíme. Na dohadování se s nimi nemáme sílu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
- Tomáš Břinčil
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
hapi píše:Jako sere mě to ale taky neřešíme. Na dohadování se s nimi nemáme sílu.
Stačí tam nenakupovat, to na ně platí.
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Real programmers don't need notice all their known languages.
https://www.facebook.com/conexainternet
Přesně.
Nenakupovat tam a šířit to dále mezi ostatní.Proto jsem se také o moji zkušenost podělil.
Ono je něco jiného když tam přestane nakupovat jeden člověk nebo jeden ISP.
Já tam v nouzi nakupoval pro 3 firmy, je to drobnost, ale i tak to hodí pár stovek tisíc za rok, které dostane solidnější prodejce.
Nenakupovat tam a šířit to dále mezi ostatní.Proto jsem se také o moji zkušenost podělil.
Ono je něco jiného když tam přestane nakupovat jeden člověk nebo jeden ISP.
Já tam v nouzi nakupoval pro 3 firmy, je to drobnost, ale i tak to hodí pár stovek tisíc za rok, které dostane solidnější prodejce.
0 x