❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

upevnění NS5 na parapet

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
honzam

Re: upevnění NS5 na parapet

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Tento kabel dle mě nedodržuje normu. Nicméně důležité je že funguje :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 12 years ago

na krátkou vzdálenos to chodí, měl jsem jeden přestřiženej, páry v tom jsou kroucený, ale popořadě, takže modrá se zelenou a tak :lol: , jo a taky barvy to má oranžová - bílá, oranžová bílá, atd., konektor se mi na to udělat nepovedlo

kdysi jsem někde viděl ploché utp v metráži, ale teď už jsem to nesehnal
0 x

svestka
antispam: Ano

Příspěvekod svestka » 12 years ago

u plastových oken, která mají dole, vpředu, na rámu, odtokové kanálky, lze kabel protáhnout tudy (obyč, stíněný ne bez zvětšení díry). Plastová krytka se tam dá nasadit zpět. Tedy venkovní těsnění, aby nezatékalo, není nijak poškozeno ani zdeformováno, tedy do okna neteče. kabel je jen "skřípnutý" vnitřním těsněním, a dle zkušeností i u okna, co se otevírá několikrát týdně, to vydrží roky.
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

tom-tom

Příspěvekod tom-tom » 12 years ago

Žádné zbytečné jebání a přivírání káblu do plasťáků. Většinou to jde vrtat těsně pod parapetem v rohu, stejnak to bývá vyfoukané jen montážní pěnou, tak to kolikrát projede skrz raz dva.
A pokud jde o vrtání přímo do rámu, ten se dá snadno vrtat 5-10cm od rohů, tam není armování. Na funkci oken to nemá vliv, bílý plast se jemně zamázne bílým silikonem, jenom do dekoru je fakt škoda vrtat.
No a když klient nechce vrtat ani pod parapet, ani do okna, nebo jinde, tak tam se holt otočíme na patě a jedeme pryč, ať si nechá zaplatit aždsl nebo kabelovku, která tady stojí skoro 2x víc. Oni si to nakonec rozmyslí, než naházíme vercajk do auta :)
Nedávno jsme takto jeli od jednoho takového divného :) . Celý den nás uháněl, abysme ho připojili přednostně ještě ten den, nakonec jsme svolili montáž na druhý den a když jsme přijeli a chtěli přivrtat konzoli na komín, tak nás vyhodil, že si do komína vrtat nenechá, že to chtěl na zábradlí na terasu (samozřejmě nízko, nebyla viditelnost na ap) a že si zavolá jinou firmu.

Co jsem teď jel kolem, tak ta "firma" to udělala přesně podle jeho přání, dali mu to na zábradlí na terasu a má to připojené na opačnou stranu, kde je ap konkurence, akorát jede přes devatero domů, devatero stromů... se eště uvidí, na jaře jak stromy nahodí zeleň a přijde první deštík :)
0 x
T-T