❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výkon routerboardů

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Výkon routerboardů

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Zdravím,

výkon routerboardu 532A (má to 266 MHz) myslíte vyjde cca na kolik připojených klientů, na to aby to nějak rozumně výkonem uroutovalo? Máte nějaký odhad? Routerboardy se od sebe liší jen verzí procesoru nebo i něčím jiným, na co je potřeba z pohledu výkonu dát pozor? Díky.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pozor je třeba si dát na RB532 a pokud možno ho už vůbec nikam nedávat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 12 years ago

Prepocet na pripojeny klienty, hmm to je dobry.

Reknu to jinak. 532 protahne 16-19M pak ma CPU na 100, takze zalezi jaky rychlosti budou mit
0 x
Bývalý ISP...

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

OK, díky. A takhle je to u všech RB s touhle frekvencí? A kolik toho uroutuje podle vašich zkušeností RB433?

Proč byste 532 nepoužívali?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

RB532 je zařízení který se už nevyrábí. Proč se nevyrábí? protože je nevýkonný. Bylo vhodný za doby 802.11b který si dávala v klidu. Na 802.11g s nějakým protokolem na víc už nestačí.

RB433 je na tom asi tak 3x líp.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

532 mam jen na pateri s Nkovou kartou v obyc bridge modu :mrgreen: a stiha :P , ale ty nej casy R532 skutecne uz davno minuly...snazim se stuj co stuj tehle multi slotíkovych bestii zbavit a nahrazuju to upravenym Omnitikem...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 12 years ago

532ky si dajte do historického okienka bezdrôtových sietí.... To už vážne nemá čo hladat na sajte.
0 x

Laibir

Příspěvekod Laibir » 12 years ago

A když už jsme u toho. Vím, že se to tady už omílalo, ale víc hlav víc zkušenností.
Čím nahrazujete RB600 RB600A. RB800 se mi jeví špatně v tom, že má ten ventilátor, což na půdach a uzavřených bednách není asi ideální.
RB433XYZ jsou asi o 100% lepší ve výkonu, ale jen některý kusy. Přeslechy u mPCI nechci riskovat, protože se nezjistí hned a když jo, tak je to k nasrání když to chcete vyměnit s krátkým výpadkem a zjistíte, že to neběží tak jak má.
Další otázka jestli je RB435G lepší. Výkon má, Gbit má, 5x mPCI což nevím jestli je vyhra, ale muže si asi člověk vybrat, tak aby se to tak nerušilo.
Bylo by ještě řešení RB411AH, ale to se podle mě nevyplatí kvuli spotřebě, mít na každý bod spešl zařízení, který třeba běží 50% času na prázdno.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Na vysílače úplně v pohodě stačí rb711 s level4. 411AH je taky dobrá ale zbytečně drahá a předimenzovaná. RB800 máme na pár místech v uzavřeném boxu na půdě. Zvládá vysoké teploty takže se to neuvaří. Ale už od toho ustupujeme.
Nyní vše co anténa to mikrotik
0 x

FRIDOLIN

Příspěvekod FRIDOLIN » 12 years ago

hi hi, to já mám v síti ještě 112 ku :)

ale jako klienta
0 x

honzam

tak to my také. Na klienta to na mnoha místech stačí
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Pri inventure na konci roku jsem "nasel" dva RB 14 ... co kdyby se jeste mohly hodit !!
Kdyz je pruser, tak se hodi uplne cokoli :-D
Ruku na srdce panove, komu klient (pokud to neni koncak o 20 a vice pripojenych masin na jeden prijimac) sezere ~ vic jak 10M ;-) tyhlety "sroty" jako 112 , 133 apod. umi udelat velkou sluzbu ;-)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Kolik tak zvládne v reálu propustnosti RB711GA-5HnD? Asi by to mohlo stačit, nebo je lepší dávat RB411AH? RB711 mi ale přijde jako čistší a jednodušší řešení...
0 x

honzam

Petr S. píše:Kolik tak zvládne v reálu propustnosti RB711GA-5HnD? Asi by to mohlo stačit, nebo je lepší dávat RB411AH? RB711 mi ale přijde jako čistší a jednodušší řešení...

Na jednom bodě jsem dal na zkoušku 411AH + karta. Ale pak jsem zjistil že stačí 711GA a tu dáváme všude
0 x

iTomB

Příspěvekod iTomB » 12 years ago

SXT dokaze dat 92Mbit TCP - prenos pres sdileni v siti windows (myslim, ze to jde pres TCP).
0 x