❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
vtipné fotografie
Re: vtipné fotografie
Drevni doby kdy se vyplatilo vse nahrat na cd a radeji dovezt nez to tahat 

0 x
- midnight_man
Asi takppp76 píše:Drevni doby kdy se vyplatilo vse nahrat na cd a radeji dovezt nez to tahat

0 x
jo to si pamatuju. 25km a 2Mbit planety v PCčkách. Kanál tušim 5MHz. 24dB andrew. Jé to byly zvěrstva.
No ale moc se tomu obrázku nesmějte. Oni to někteří v jiných zemí na tyto vzdálenosti opravdu používají a to v 5GHz. To je teprve k smíchu.
No ale moc se tomu obrázku nesmějte. Oni to někteří v jiných zemí na tyto vzdálenosti opravdu používají a to v 5GHz. To je teprve k smíchu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Na druhou stranu, kdyz to nasadis nekam na 10km z Horni dolni do horske chatky na kopci, tak na co by jim tam bylo 20M ? Staci, kdyz se to protlaci 1 mega FD. Vzdyt na takove rychlosti bezne funguje treba O2 a lidi jim za to davaji 600,- tak je to od MK kvalitni alternativa. A kdyz to bude horsky hotel pro hodne lidi, tak si prece muze dovolit drazsi spoj 
Akorat tomu omnitiku na 5km teda ani ja moc neverim

Akorat tomu omnitiku na 5km teda ani ja moc neverim

0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná
No moc to sem nepatří, ale aspoň jsem se zasmál
A pak Bůh pravil: "Noe, udělej zálohu, budu formátovat."
A pak Bůh pravil: "Noe, udělej zálohu, budu formátovat."
0 x
Viktor Novotný píše:v pustinemozna .. ale na nejnizsi modulace ... v pra davnych dobach jsem mel na 2,4ce 28km
ale to bylo jeste prvni Acko, to mozna uz rada z Vas nepamatuje, ze 802.11a byvala 2,4ka 2megova
Ale pamatuje

0 x
Viktor Novotný píše:v pustinemozna .. ale na nejnizsi modulace ... v pra davnych dobach jsem mel na 2,4ce 28km
ale to bylo jeste prvni Acko, to mozna uz rada z Vas nepamatuje, ze 802.11a byvala 2,4ka 2megova
Ja si pamatám na nejakú dosku do ktorej sa pchala PCMCIA karta od motoroly na nej bola nálepka 802.11 (bez áčka) a vedelo to dve modulačné rýchlosti 1 a 2 Mbit. Ale vtedy to bola pecka tlačiť vzduchom skoro 1 Mbps a hlavne to nebol spoj za mega.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
breezenet už je nová hračka. Já si pamatuju pci karty od planetu. Jedna karta stála tušim 15 tisíc a to bylo tušim 1997-1998. Šílený věci. Upravený PCčka pro retranclaci v plastový krabici, vedle toho UPSka na půdě. Zajímavý bylo že na těch směšných rychlostech běhal net stejně rychle jako teď 

0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
-
- Kontaktovat uživatele:
A na Proxim Symphony někdo pamatujete? Taky 802.11 bez dodatečných písmenek (2,4 GHz, linková rychlost 1 nebo 2 Mbit/s). Tím připojovala jedna firma u nás v letech 2001-2003. Moc jim to neběhalo, drahý to bylo jak kráva, ale oproti jediný alternativě (dial-up) to poskytovalo neuvěřitelnou svobodu časově neomezenýho připojení...
0 x
zajdee píše:A na Proxim Symphony někdo pamatujete? Taky 802.11 bez dodatečných písmenek (2,4 GHz, linková rychlost 1 nebo 2 Mbit/s). Tím připojovala jedna firma u nás v letech 2001-2003. Moc jim to neběhalo, drahý to bylo jak kráva, ale oproti jediný alternativě (dial-up) to poskytovalo neuvěřitelnou svobodu časově neomezenýho připojení...
Drahá nebyla v US jsem ji kolem roku 2000 kupovat za cca 4tis kus, jeste je někde doma mám

0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Proxim Symphony pamatujeme ... je to mazec .. treba jeste jednu proxim/orinoco kartu do pcmcia mam schovanou, stala taky nehorazny balik
samozrejme 2.4ka

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
Proxim RangeLAN to bylo žrádlo. Mělo to i SW spektrák a nechalo se na tom změřit vyzařování mikrovlnky.
0 x
"Slepému neukážeš, hluchému nepovíš, debilovi nedokážeš..."
-
Když už tady tak vzpomínáme - kdo si vzpomene na starý dobrý wavelan (ISA kartu s výstupem na anténu). Kanál byl napevno daný, rychlost úžasných 2 Mbps
Na tom jsme začínali, router tehdá dělala 486ka na Win98 ...
Anebo "modernější" záležitost Orinoca - s redukcí PCMCIA do ISA slotu a nehorázně drahým pigtailem za snad 1600 Kč

Anebo "modernější" záležitost Orinoca - s redukcí PCMCIA do ISA slotu a nehorázně drahým pigtailem za snad 1600 Kč

0 x