❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

"Povolení" pro přístup na střechu - obecně

Právní problematika, závazná legislativa, provozní a lokalizační údaje, atd.
svestka
antispam: Ano

Re: "Povolení" pro přístup na střechu - obecně

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Měl bych zájem o placenou konzultaci, páč s tím konečně chci pohnout. Úřady (ČTÚ i stavební) si nás přehazují jako horký brambor.
Posílal jsem ti mail, bez odezvy, zkouším takto ...
Díky

lukas píše:Trochu si to pletete :)

Služby elektronickych komunikaci jsou v ČR právně regulované zák. č.127/2005 Sb. o elektronických komunikacích (dále jen ZEK). Pokud podnikatel podle §13 a souvisejicich ZEK oznamil podnikani, kdy komunikační činnost oznámil jako veřejnou, vznikne mu opravnění podle §79 a §104 ZEK.
...
Takový je můj názor a moje praxe :)
0 x
UPDATE klienti SET internet_povolen = false WHERE po_splatnosti > 500
Lepší než výhra ve Sportce :)

Majklik

Příspěvekod Majklik » 13 years ago

Posílat mail asi není ono, pokud nebyl opatřen příslušným elektronickým podpisem a bemá tak charakter oficviálního podání, kdy se musí nějak závazně vyjadřovat.
Takže nejlépe doporučeně a minimálně u stavebníků pak se vrhnout i na jejich nadřízený orgán.

Jo, postřehli jste, jakou změnu chtějí do ZoEK v tomto směru zanést? V té oblíbené části "zřízení vnitřního komunikačního vedení včetně rozvaděče a koncového bodu sítě"? Že docházelo k přílišnému nadužívání současné volné formulace. V podstatě to míří k tomu, že minimálně ve společné části domu to bude vždy o smluvním vztahu mezi poskytovatelem služby a majitelem nemovistosti, s řešením všeho dle těch prvních odstavců par. 104.
Pro příjem TV, to zůstává, že musí umožnit příjem.
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 13 years ago

On ale posilal email lukasovi... :) Tam snad el. podpis nepotrebuje. :-)
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 13 years ago

Jasně, šlo o mail Lukášovi :) Už jsme v kontaktu, tak držte palce.
0 x

svestka

Příspěvekod svestka » 12 years ago

Naše záležitost se trochu pohnula, holt byl k tomu potřeba právník (díky Lukáši), aby se druhá strana rozhoupala.
Jak bude čas, sepíši naše peripetie s jedním velkým panelákem podrobněji, bude to poučné, věřte mi.

Zatím jen chci upozornit na novelu stavebního zákona, platnou od 1.1.2013:

Viz. Stavební zákon 183/2006, novela platná od 1.1.2013 (tedy zde stačí jen počkat) - paragraf 79 odst. 2, písm. J: "... anténní systémy vč. nosných konstrukcí ... do 8m výšky ..." - územní rozhodnutí není třeba.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

svestka píše:Viz. Stavební zákon 183/2006, novela platná od 1.1.2013 (tedy zde stačí jen počkat) - paragraf 79 odst. 2, písm. J: "... anténní systémy vč. nosných konstrukcí ... do 8m výšky ..." - územní rozhodnutí není třeba.

Doteď to bylo tak s výškou do 15m nebo se mýlím?

Když není potřeba územní rozhodnutí, tak si můžeme stavět prakticky bez vědomí kohokoliv?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

svestka

imho to bylo tak, že do výšky 15m nebylo potřeba stavební povolení, ale jen územní rozhodnutí. teď, do 8 metrů, není potřeba ani to územko.
tak jsem to pochopil já, z toho co mi do telefonu říkal právník ze stavebního úřadu. osobně jsem tu vyhlášku ještě nečetl, takže to berte jako moji laickou domněnku
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 12 years ago

Uz se to tu probiralo vicekrat, potrebujes uzemni souhlas.
Edit: tak pro stozary do 8m neni potreba ani uzemni souhlas.
0 x

Tomáš Břinčil
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Břinčil » 12 years ago

Pintero píše:Uz se to tu probiralo vicekrat, potrebujes uzemni souhlas.

A já myslel, že tomu výkladu rozumím :lol:

Územní souhlas - vzniká z Podání oznámení o záměru (příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb.), Žadatel po dobu 30dní vystaví informaci o záměru v místě stavby nebo pozemku. Stavební úřad vydá územní souhlas se záměrem do 30dnů od oznámení. Územní souhlas má platnost 12měsíců.

Pokud není potřeba uzemní souhlas, stačí tedy souhlas majitele dotčených majetků/pozemků a čau?
0 x
Windows what? Linux instead...
Real programmers don't need notice all their known languages.

https://www.facebook.com/conexainternet

svestka

Tomáš Břinčil píše:

Územní souhlas - vzniká z Podání oznámení o záměru (příloha č. 9 k vyhlášce č. 503/2006 Sb.), Žadatel po dobu 30dní vystaví informaci o záměru v místě stavby nebo pozemku. Stavební úřad vydá územní souhlas se záměrem do 30dnů od oznámení. Územní souhlas má platnost 12měsíců.

Pokud není potřeba uzemní souhlas, stačí tedy souhlas majitele dotčených majetků/pozemků a čau?

Já to tak pochopil. Ale nejsem právník, a pořád nemám čas to nastudovat.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

Na CHKO to platí taky?
0 x

svestka

David2006 píše:Na CHKO to platí taky?

Nevím, ale pravděpodobně ano. Pokud v této oblasti operuješ, máš to mít dávno nastudovaný ne? :)
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 12 years ago

svestka píše:
David2006 píše:Na CHKO to platí taky?

Nevím, ale pravděpodobně ano. Pokud v této oblasti operuješ, máš to mít dávno nastudovaný ne? :)

Máš neznamená že musíš :lol: . Každopádně pokud ano tak pak mazec :D .
0 x

cz_ranger
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod cz_ranger » 12 years ago

svestka píše:
Tomáš Břinčil píše:

Já to tak pochopil. Ale nejsem právník, a pořád nemám čas to nastudovat.

Je to tak, dneska jsem to pro jednoznačnost konzultoval na SÚ. Navíc těch 8 metrů může být i na budově... (tedy výška samotné konstrukce, nikoli vč. budovy..)
0 x

Charles2k

Příspěvekod Charles2k » 12 years ago

Aktuálně řeším problém v bytovce (nově rekonstruovaná), kde mi klient oznámil, že na něho velmi tlačí, aby se anténa (Nanostation na malém držáku na boční stěně balkónu uvnitř) odmontovala, že prý se do domu nikde nesmí vrtat. A že mají přejít k jinému poskytovateli, který má v domě uvnitř rozvody (ale je dražší).
Podle mě na nic takového družsvto (příp. společenství vlastníků) nemá právo, protože jde o naprosto minimální zásah, který by měl být v pravomoci uživatele bytu. Anténa nijak nenarušuje vzhled - prakticky není vidět (žádná velká parabola přečuhující ven), je uvnitř balkónového prostoru, neprší tam, zásah do budovy (dva malé šrouby na držák) snad menší než na věšák na prádlo. Navíc v ostatních bytovkách okolo všude plno velkých parabol. A jedná se o sídliště, takže žádná historická zástavba.
Bohužel je to moc "hodný" člověk a asi nebude chtít jít do sporů. Jak postupovat? Nějaké rady, zkušenosti? Jedná se tedy o čistě instalaci pro jednoho klienta.
Na parapet u okna dát nemůžu - nebyl by signál.
0 x