❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alcoma MP600

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: Alcoma MP600

Příspěvekod Viktor Novotný » 12 years ago

jasne, ale dotaz byl mireny na jeho uvahu spojeni alcom :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

To nevím, myslel jsem že to udělat jde, s tímto nemám žádné zkušenosti :)
0 x

PTUMA

Příspěvekod PTUMA » 12 years ago

David2006 píše:A výsledky MP600 jakožto novinky by raději nebyli?

Výsledky RFC testu z již běžně sériově vyrobeného spoje AL17F MP600.

http://www.alcoma.cz/component.php?coco ... d&doid=199
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

Krasnej kus HW :wink: jen tak dal
0 x

GRFS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod GRFS » 12 years ago

Viktor Novotný píše:a vsiml si nekdo .. ze slouceni 2x 40 Mhz usetri deset tisic ???? :O ted na to cumim jak cyp ... nechat 40+40 mam to za 61tis ... ale 80 mam za 51 ... pri vykonu 10db

otazkou vsak je, zda me nekdo jeden 80Mhz z toho udela

A kdyz sloucis tri 40MHz kanaly, vejdou se ti vedle sebe dva 56MHz :mrgreen:
0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no tak to pry udelat jde ( ze dvou 40 mhz jeden 80 mhz ), ale je treba poslat 5tisic a komplet novou zadost :(
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Mě řekli že až po novém roce. Psal jsem že pokud budu stahovat licence na 0db, rovnou požaduji nastavit 60Mhz kanál. Prej snížit jo, ale natáhnout kanál až údajně v lednu, jak se schválí nové kanálování. Samozřejmě za stažení na 0db za 5000 pokud budete chtít už od nového roku platit míň, ale roztáhnout kanál až to bude možné, nečekaně za dalších 5000kč. Pokud to bude odsouhlasené v lednu, zřejmě bude lepší počkat se stažením výkonu až od února, a rovnou si udělat přitom rozšíření kanálu. Bohužel v průběhu ledna už budeme muset vysolit prachy na celý rok za vyšší taxu, oni to pak po snížení vrátijou, ale zaplatit se to musí.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak tak, take ti volala takova zmatena pani ?
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Z toho emailu mi to nebylo zcela jasné, takže jsem nakonec volal kohosi kdo semnou řešil letos přidělení licencí, jehož telefon sem vyštrachal z komunikace. Vypadal že v tom má docela jasno :)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

aha, tak ja jim poslal na to jejich "rizeni" odpoved prostym dopisem, kde jsem vyjmenoval vsechny sve opravneni a k nim napsal co bych s nima rad udelal ... a po par dnech volala nejaka pani .. tezce zmatena, snazila se me vysvetlit, ze mam poslat 5tis a zadost za kazdou zmenu uz v prosinci ... a ona to pry vse v lednu vyridi ..
0 x
- programming
- development
- education

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 12 years ago

takze neco ve stylu" a uhliri dane na pristi rok uz zaplaceny mas? " :lol:
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

David2006 píše:
ludvik píše:Chápu, že je to spam ... ale musím reagovat. Jak uděláš v 256QAM gigabit? Možná tak ve 120MHz kanálu. Gigo neudělá ani Trango s 1024QAM a kompresí ...

A "někde kolem -64" to mají všichni :-) Ericsson -61 (tedy pro těch 18GHz), Alcoma -62, Racom -64.

David2006 píše:Aaale vybruslí a poměrně lehce. AirFiber pro 17GHz s 30cm vysílací a 95cm přijímací anténkou kompaktně v jednom a 256QAM o citlivosti někde kolem -64 :lol: (256QAM tedy FD gigáč :D ). No už na prvotině je vidět genialita fotrů z Motorky :wink: . Akorát to bude stát tak vo $500 babek víc za matroš :evil: a odpor větru bude větší :( .

blax: jo, to máš pravdu. Ale jestli 1dB rezerva, nebo 4dB rezerva je stále stejná nulová rezerva :-) To ani ATPC nestihne zabrat, začne-li pršet.

Teď při 64 QAM a zabraných 200MHz mi airFiber píše 743Mbs takže pokud to dle plánu zvednou na 256QAM bude psát cojávím 1050Mbs? Reálně pojede kolem 950Mbs a aby se mi nezvedali pingy tak odhaduji 800-900Mbs. Tedy té 256QAM vcelku věřím že na krátkých skocích pojede (jen nechtějte moc rezervu na déšť:) ). Stačí to takto? :wink:

Aha, takže to není 743Mb FDD režim, to je naprosto k ničemu na páteřích...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Vampire
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Vampire » 12 years ago

Ahoj, máte už jí někdo real nasazenou a otestovanou? Díky
0 x

Leeonek

Dodávka předběžně slíbená v půlce ledna, zatím nic :) Pravda že jsem už u objednávání říkal, že na to nespěchám
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 12 years ago

Za kolik to seženete? J jsem dostal cenu 160 bez DPH a peníze na ruku, při splátkách na 36 měsíců je to cca 220 bez dph.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...