Již od nasazení tento mikrotik lossí v jakékoli zátěži (čím vyšší, tím vyšší loss), rádio mu chodí bezvadně, ale co je to platné, když to má následující neduhy:
- po restartu se mnohdy nechce chytnout ether (nutný další reboot)
- při 100 full lossí tak, že tam neprojde víc jak 4 Mbps cokoli
- při 100 half lossí tak, že neprojde víc jak 16/20Mbps UDP (6 - 10 TCP)
- ROS ani firmware na to nemá vliv
Problém je ten, že to dělá víc kusů nakupovaných ve stejnou dobu, dříve se na to nepřišlo, protože nebyl traffik a protože se to zhoršuje s časem (teď už je to k nesnesení). Nicméně i tak byl problém protáhnout víc jak 30Mbps na ether btestem. Teď už to jsou jednotky mbit. To mikrotik uvolnil celé pošahané série, co takhle dodělávají po roce? Nebo je tam nějaký trik, o kterém nevím a už s tím někdo laboroval (jako že pochybuji). Byly loňské.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Packetloss RB711A-5Hn-MMC-X
Měl jsem podobný problém na RB411 + R52n, vyřešeno použitím výkonnějšího napájecího zdroje. Na RB711 dáváme běžně adaptéry 24V 0,5A.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
MikroTik, UBNT, Cisco, TP-Link... rozhoduje vhodnost toho či onoho pro konkrétní použití, ne jaké logo nalepili v Číně na krabici. Na tomto fóru vystupuji jen a pouze sám za sebe.
24V 0,5A ubiquiťácký... to napájením nebude... Mikrotik ukazuje 24,4V a je to na 10 metrů.
0 x
Předpokládám, že blbosti typu teplot, nafouknutých kondíků, zlomených pigtailů a vadných antén už jste kontrolovali.
0 x
Si vis pacem, para bellum.
Ano, vadná anténa a pigtail opravdu nemá vliv na zoufalý ethernet. Po Wifi to dá 100mbps, po etheru 6
Půjde to dolů, není co řešit, zmetky.

0 x
pfadmin píše:Ano, vadná anténa a pigtail opravdu nemá vliv na zoufalý ethernet. Po Wifi to dá 100mbps, po etheru 6Půjde to dolů, není co řešit, zmetky.
Není to na ETH spojené jen na 10Mbit? Případně pokud je to na 100Mbit tak není v logu pravidelná hláška UP/DOWN ?
0 x
Není třeba to asi řešit, prostě zmetky, raty nemají vliv, stejně to jede na 100 half i full, zapojeno to bylo do 2 switchů, vše ostatní v nich jelo normálně, tohle se kolikrát neslinklo po rebootu (musel se rebootnout mikrotik znova, aby se chyt). Spíše jsem to sem postnul kdyby někdo měl nějaký tip, jestli to není nějaký bug, který se řeší nějak překvapivě.
0 x
Ještě nám napiš jakou tam máš výrobní sérii. Jaké číslo je za lomítkem?
Kouknu jestli nemáme něco podobného z lonska nasazeno
Kouknu jestli nemáme něco podobného z lonska nasazeno
0 x
Ani špatně nacvakaný utp? Jednou podle testeru UTP ok, mezi 2ma ntb chodil, ale s RB to lossilo. Zkrátil jsem ho o 20cm a znova nacvaknul a bylo po problému 

0 x
T-T
Tomu, že by byly nacvakaný 2 UTP blbě u obou mikrotiků když jsem je přecvakával 2x, nebo 3x snad, bych moc nevěřil
Sérial je 248C01A69BFD druhý je podobný (stejná série).

Sérial je 248C01A69BFD druhý je podobný (stejná série).
0 x
Co treba prozrany kabel vedouci na strechu skrz strop se zaklopem, kde bezne pobihaji hlodavci? Resil jsem uz a je to docela sranda 
Jinak to vypada na vadny ether.
Oprava: hlodavci to zrejme nebude, pokud tam je novy kabel

Jinak to vypada na vadny ether.
Oprava: hlodavci to zrejme nebude, pokud tam je novy kabel

0 x