❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RJ45 konektory - za kolik a kde nakupujete ?
RJ45 konektory - za kolik a kde nakupujete ?
Mám všeobecný dotaz. Za kolik nakupujete RJ45 konektory stíněný/nestíněný, případně kde ? Zrovna teď jsem vyzvedával 2000ks stíněnejch konektorů za 8640Kč s daní, což vychází 4,32Kč za konektor.
0 x
- midnight_man
kure05 píše:Mám všeobecný dotaz. Za kolik nakupujete RJ45 konektory stíněný/nestíněný, případně kde ? Zrovna teď jsem vyzvedával 2000ks stíněnejch konektorů za 8640Kč s daní, což vychází 4,32Kč za konektor.
Zdravím,
jen malý dotaz, jak se na těch tvých stíněných uzemňuje opláštění? Je tam nějaká trubička na provlečení vodícího drátku? Dodnes jsem nepochopil, jak se na některých má přichytit ten drátek stínění k opláštění. Kromě UBNT konektorů, kde je ta tenká trubička na zamáčknutí, ale ty jsou docela drahé.
dík, mpcz, 08/12/2012
0 x
- midnight_man
nijak...mas vytiahnut tienenie na gumovu izoláciu a ako vsunies kabel do koncovky tak vznikne "spoj", preto tam má UBNT ten hacik.
0 x
midnight_man píše:nijak...mas vytiahnut tienenie na gumovu izoláciu a ako vsunies kabel do koncovky tak vznikne "spoj", preto tam má UBNT ten hacik.
Zdravím,
dík, tohoto řešení jsem se obával. Hnus.
Zůstanu tedy u drahých UBNT.
mpcz, 08/12/2012
0 x
Takže vezmeš ubnt konektor, drátek protáhneš očkem, očko scvakneš kleštěma. Pak stačí jen doufat, že kontakty nezoxidují a povedou stejně dobře i za rok. Když bys tam chtěl udělat kvalitní spoj, musíš to pájet. Pokud to nepájíš, si na tom za rok nebo 2 uplně stejně jako já, s klasickým konektorem a stíněním přetaženým přes plast.
0 x
Leeonek píše:Takže vezmeš ubnt konektor, drátek protáhneš očkem, očko scvakneš kleštěma. Pak stačí jen doufat, že kontakty nezoxidují a povedou stejně dobře i za rok. Když bys tam chtěl udělat kvalitní spoj, musíš to pájet. Pokud to nepájíš, si na tom za rok nebo 2 uplně stejně jako já, s klasickým konektorem a stíněním přetaženým přes plast.
Zdravím,
dík, u UBNT drahého konektoru je to jasné, u něj má minitrubička zřetelnou a lehce použitelnou funkci. Ne že by se mi ukostření pomocí toho drátečku 0,4 mm extra líbilo, ale proti statické el. to asi stačit bude.
U těch konektorů bez trubičky mě zaráží myšlenka ukostření systémem lehce korodující AL fólie oproti lesklému plechu s pofiderním přítlakem.
Co se týká koroze drátku v trubičce, toho bych se nějak extra nebál, před 40. lety jsme podobným způsobem dělali statisíce spojů v telefonních ústřednách a nepamatuji se, že by někde dodnes spoj ztratil kontakt.
mpcz, 11.12.2012
0 x