Ahoj,
z duvodu OpenVPN jsem si musel do domaci site koupit Routerboard 750, ktery bude jednu IP valit pres OpenVPN. Ted ale potrebuju nastavit tohle:
D-Link slouzi jak wifi access point a ADSL modem, driv i jako router a daval pocitacum v siti IP ve tvaru 10.0.0.X, tyto ted dava tem co se pripoji pres wifi. RouterBoard zase dava IP 192.168.88.X pocitacum, co se pripojuji pres LAN. Chtel bych, aby i tyto pocitace mely IP ve tvaru 10.0.0.X a byli pres svou IP pristupne z tech, co se pripoji na D-link pres wifi.
Sit: je tedy D-Link(zde se pripojuji wifi) ---- RouterBoard -------pocitace pres LAN.
DIky za kazdy napad!
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
D-Link 2741B a Routerboard 750
Tak jsem to nakonec udelal tak, ze mam vsecko zas pichle do dlinku a v nem sem si nastavil statickou routu na ten routerboard pro tu OpenVPN IP a je to
. Vsecky zarizeni mam 10.0.0.x a ze vsech chodi to OpenVPN pres routerboard. Jsem se sebou spokojen 

0 x