❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přesměrování na zařízení bez nastavení Gateway

Místo, kde žádná otázka není hloupá.
ssnakess

Přesměrování na zařízení bez nastavení Gateway

Příspěvekod ssnakess » 12 years ago

Ahoj.

Nevím jak mám nastavit přesměrování, abych se dostal z internetu na zařízení bez nastavení gateway. Zkoušel jsem všemožný, ale nepodařilo se mi to rozchodit. V příloze jsem nakreslil jak to mám zapojený. Mikrotik router RB750 s veřejnou ip adresou X.X.X.X a local 192.168.1.1. Další routery: TP LINK 543G s vypnutým DHCP, použité jako switch a wifi. Předem děkuji za pomoc :)
Přílohy
bez gateway.JPG
bez gateway.JPG (17.59 KiB) Zobrazeno 1717 x
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 12 years ago

Myslím, že bez nastavené GW se do těch TPLinků nedostaneš nijak. Ledaže by podporovaly SSH nebo telnet a pak bys to mohl udělat z té 750ky.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 12 years ago

Proč by to nešlo? dva řádky, dst-nat a src-nat.

viewtopic.php?f=5&t=10711
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

přesně tak, použij můj příklad v tom tématu
0 x

ssnakess

Ahoj,

už jsem to zkoušel podle tohoto návodu, ale nefunguje to. Je možný že jsem to špatně pochopil. Mužeš mi prosím tě poradit co mám doplnit do dst-nat a co do scr-nat? Popřípadně protocol nebo port?

ludvik píše:Proč by to nešlo? dva řádky, dst-nat a src-nat.

0 x

jt-dob-net

Příspěvekod jt-dob-net » 12 years ago

Tak toho bohužel nefunguje, jakmile na TP-LINKU není GW, tak i přes src/dst nat se tam dostat nelze.
Řešením by mohlo být na RB750 zapnout proxy server (IP => Web proxy), v prohlížeči zapnout proxy (veřejná IP RB) a přistupovat na TPLINKy přes 192.168.1.x

To máme vyzkoušené a funguje spolehlivě !
0 x

ssnakess

jt-dob-net píše:

Tak toho bohužel nefunguje, jakmile na TP-LINKU není GW, tak i přes src/dst nat se tam dostat nelze.
Řešením by mohlo být na RB750 zapnout proxy server (IP => Web proxy), v prohlížeči zapnout proxy (veřejná IP RB) a přistupovat na TPLINKy přes 192.168.1.x

To máme vyzkoušené a funguje spolehlivě !

Ahoj,

jojo funguje to. Díky :)
0 x